Regen en rijden

Kairaki, 08.03.2020

Het voordeel van kamperen in de natuur is dat er geen check out tijd is. We zetten om 8 uur de wekker, maar nemen daarna alle tijd voor ons ontbijt. Ook vanmorgen kunnen we weer buiten zitten, al hebben we onze stoeltjes wel onder de bomen neergezet, omdat het een klein beetje regent. De voorspellingen voor vandaag waren erg slecht. Het zou ongeveer de hele dag gaan regenen, dus we zijn al lang blij dat we nog even een momentje hebben gevonden dat we buiten kunnen zijn vandaag. We bellen even met Miriam, omdat we over een week al naar Bali vertrekken waar zij ons op komt zoeken. Daarna rijden we rustig weg, wetende dat dit toch echt de laatste keer was dat we Mount Cook hebben gezien. Het gebied hier is zo prachtig dat we het moeilijk vinden om dit achter ons te laten. Als we net onderweg zijn begint het inderdaad hard te regenen. In het dorpje Lake

Tekapo stoppen we nog even voor een toiletpauze en om ons afval weg te gooien. Dan gooien we de tank vol en rijden we verder. Wetende dat het de hele dag gaat regenen leek het ons een prima idee om maar gewoon wat kilometers te maken vandaag. Rond lunchtijd komen we aan in het dorpje Orari. Op zich geen bijzondere plek, maar wat het voor ons bijzonder maakt is dat Hielke hier een aantal jaren geleden een half jaar heeft gewoond. Het is in Nederland zaterdagnacht 1 uur, dus we denken dat we hem prima nog even kunnen bellen. En dat blijkt te kloppen, dus we FaceTimen terwijl we in het dorpje zijn. Daarna rijden we langs het bedrijf waar hij voor heeft gewerkt en het huis waar hij woonde. Grappig om te zien en een gek idee dat hij ook erg vaak over deze wegen heeft gereden. Terwijl het nog steeds spoelt rijden we verder richting het noorden. Net voorbij Christchurch zoeken we een camping op met WiFi. Het blijft de rest van de dag regenen en ik loop ontzettend achter met de blog. Dus dit is een prima momentje om daar eens even wat aan te doen. Simon kijkt ondertussen z’n series terwijl ik de rest van de middag bezig ben met het uploaden van foto’s. Na het eten wordt het toch nog even droog, dus maken we buiten een wandeling naar het strand. Hier zien we de lucht alle kleuren van de regenboog krijgen, terwijl de zon langzaam onder zakt. Aangezien we toch WiFi hebben kijken we een paar afleveringen van Boer Zoekt Vrouw om daarna lekker naar bed te gaan.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.