Sigrid Lauritsens rejse til Canada 1962

Det er et dejligt hus, de bor i og med have til.
Her er malet med smukke farver overalt. de bruger vist ikke meget med tapet,
Vi har besøgt Karen Knudsen, som bor i et nyt hus, det er nærmest i et soldaterkvarter, der var også pænt overalt. Hun har neget at tage sig til med sine tre små børn; men det så ud til, at hun klarede sig godt, der var tit flere uger imellem, at hendes mand kom hjem.

Vi har besøgt Kristian – Niels´s bror – på farmen, som vel er 150 km. herfra.

jeslauritsen

10 chapters

16 Apr 2020

Indtryk fra Calgary

June 20, 1962

|

Calgary

Det er et dejligt hus, de bor i og med have til.
Her er malet med smukke farver overalt. de bruger vist ikke meget med tapet,
Vi har besøgt Karen Knudsen, som bor i et nyt hus, det er nærmest i et soldaterkvarter, der var også pænt overalt. Hun har neget at tage sig til med sine tre små børn; men det så ud til, at hun klarede sig godt, der var tit flere uger imellem, at hendes mand kom hjem.

Vi har besøgt Kristian – Niels´s bror – på farmen, som vel er 150 km. herfra.

Han købte den forrige vinter, sidste sommer avlede han meget lidt, alt var så forsømt og da var det for tørt. I år står der en vældig god kornavl ca. 35 tdr. land med hvede og mere med byg og havre, ligeså meget ligger brak. Han har ingen kreaturer, så han arbejder herinde i byen og bor her nu, mens kornet gror. Bygningerne består af et lille stuehus med træ og nogle små træhuse, som er kornsiloer: men sådan ser de fleste farme ud, de ligner ikke danske gårde.
Der er også nogle. som har mange kreaturer, de går mest ude hele året og bliver så fodret i en fold og kommer ind. for at blive malket.

Vi skal besøge Alfred Christensens, de rejste til Danmark 25 juni med en flyvemaskine, som var lejet af ca. 100 Dansk-canadier, som ville hjem til Rebildfest. De havde lejet flyvemaskinen, da de så ikke skulle skifte undervejs.
Alfred Christensens ville være hjemme i 5 uger - de var her d. 20 juni,

de var i Calgary for at handle og kom uventet, de spiste middag her og fik så en hilsen med. De har ingen kreaturer mere, så de havde én, til at se efter farmen imens og kommer så hjem til høst.
Vi har ret været til fest i byen. Det begyndte mandag d. 9 og sluttede lørdag den 14. juli, om søndagene er der ikke sådan noget, Det var nærmest som marked i stor stil.

Mandagen begyndte med parade i byen kl. 9 om morgenen.
Optoget varede 1½ time, det var meget flot, der var musikkorps og pige og drengegarder, så flot, indianerne havde et stort optog til hest, langt over hundrede mænd, kvinder og børn i fuld krigsmaling. der var flotte, pyntede vogne fra forskellige store virksomheder. Cowboys og farmere i gamle vogne og nogle i veteranbiler. Der blev råbt og klappet, publikum stod jo langs gaderne og de fleste af publikum, især børnene var pyntede i Stampede tøj med flotte hatte og dragter.
Ja, det hedder ”Stampede.”
Hver dag er der så fest på en stor plads med udstillinger, rodeo og gøgl.

Der er også en udstilling af kreaturer og svin i en stor bygning. Der var køer både Jersey, Hollandsk og Røde Køer. Og fedekvæg -

Angus, der mest ligner sorte bjørne bagfra og Hereford og andre racer.
Hver dag blev der bortloddet en bil og for alle dage en Guldklump til 50.000 dl.

Vi var på pladsen lørdag aften, da Niels var hjemme. Der var fyrværkeri hver aften kl. 20, da var det mørkt her. Vi kunne herfra se alt det, der gik op i luften.

Indianerne boede i en lejr inde på pladsen i høje, spidse telte, der var ca. 50 telte, en forfærdelig masse børn var der, vi kunne gå rundt derinde imellem teltene. Børnene, særlig de små drenge, morede sig med at kaste med lasso, de små 4-5 års ramte hver gang, hvad de sigtede efter. Mange mødre gik rundt inde på pladsen, med et barn på ryggen, bundet fast i et tæppe. Det er en årlig tilbagevendende

begivenhed – festen.
Indianerne får vist alt betalt. Der fås ikke spiritus på pladsen og der må ikke skænkes for indianerne ude i byen, de bliver helt vilde så.

Om søndagen var vi ude at køre, vi kørte østpå, ret ud på landet med mange pæne farme, men alle har et lille fritliggende hus at bo i og få eller mange små huse rundt omkring, enkelte steder, ved banen, var der nogle store kornsiloer og nogle få huse. Vi kørte vel 125 km; men egentlige byer var der ikke på den vej, men et par enkelte servicestationer. Vi kom til floden og der var dejligt med træer, det er næsten kun Popler der er her, den samme flod går også op nordpå.
Vi plukkede bær i et krat, høje og lave buske, de kaldes Saskatune, et mørkt bær der ligner Blåbær måske nok så tør. Kirstine fryser og sylter dem.

De har lige fået et fjernsyn, købte det af en dansk familie, der rejser hjem, for at blive hjemme. Det er som nyt, de gav 50 dl for det, børnene vil helst sidde foran det hele tiden nu til at begynde med. der har været mange udsendelser fra Stampeden. Der er to programmer.

Paul har ferie fra skolen i to måneder. Jeg har været henne for at se

den, en stor ny skole, indeni ligner den vel en dansk skole, en lang gang med klasseværelser til begge sider og i to etager, hvad der mere var, så vi nu ikke. Den ser meget festlig ud indefra, den er malet i flere farver og med sine mange vinduer, den er bygget af blokke og træ. Det er de fleste huse.

Vi kørte til en sø Chestermere Liegt, hvor der var sejlads med motorbåde og mange stod på vandski bagefter bådene, de fik tit en dukkert.

Share your travel adventures like this!

Create your own travel blog in one step

Share with friends and family to follow your journey

Easy set up, no technical knowledge needed and unlimited storage!

Contact:
download from App storedownload from Google play

© 2024 Travel Diaries. All rights reserved.