Sunshine Coast 23 - 26 januari

Noosa

De naam zegt het al. Heel veel zon. Dus Noosa is ook een vakantieoord. Veel (hele grote) tweede huizen. Wij zitten in een van alle gemakken voorzien chaletje pal aan Lake Weyba. Prosecco en de eerste voorzieningen staan in de koelkast. Een vlonder met twee ligstoelen aan het water in de ochtendzon en verder helemaal niemand. Midden in een natuurpark waar er hier veel van zijn. De omgeving is een aanschakeling van meren, plassen, de rivier en de zee. Tropisch, erg groen. Veel Aussies hebben hun laatste dagen vakantie en zaterdag is Australian Day. Aussies vieren de start van hun staat, de Aboriginals treuren om het eind van die van hen.

's Ochtends worden we wakker door de vogels. Slapen is overigens de eerste nacht nog behoorlijk k, want jetlag en toch een beetje de lang opgebouwde spanning van de grote reis. We doen de eerste boodschappen in de lokale supermarkt van Amerikaanse afmetingen. Heel veel keuze. Best duur overigens. De auto blijkt groter te zijn dan gedacht dus een heeeeel klein deukje opgelopen. Jammer dan.

We ontdekken Noosa Heads (mondain), Noosaville (wat minder op uiterlijk vertoon gericht) en Noosa Civic (shopping mall). De eerste avond verdwalen we, want de auto's heeft geen Tom Tom en er is ook geen netwerk voor de telefoon, maar met behulp van een local komen we toch op de goede weg. Vrijdag gaan we met een boot door de Everglades, waarbij we ook zelf een stuk in de kano peddelen. De Everglades zijn ook prachtig, veel water met mooie oevers en wildlife. Er zijn veel aangelegde wandelroutes, die druk worden benut. De gids vertelt over giftige slangen, de historie en de heilige rituelen van de oorspronkelijke bewoners. Peddelen is na 5 km wel een beetje klaar. Wat opvalt is de ruimte, de vriendelijkheid van de bijna 100% blanke redneck-achtige Aussies en de schone straten. Vrijwel geen afval te zien. Wel hebben we de eerste wilde kangoeroes gezien. Op gepaste afstand hebben we een tijdje naar ze gekeken.

Zaterdag maken we Australian Day mee. Families die barbecuen aan het meer in Noosaville, muziek (recht toe recht aan gitaarmuziek) en in de zon dansende mensen. Het is gewoon relaxt. We komen ook al en beetje in het ritme van zon, tijd voor en met elkaar en genieten van dat we dit mogen meemaken. Drie dagen Noosa is prima als start zonder nog flinke hikes te gaan ondernemen. Dat komt nog wel.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.