Day-week: anzac, kings en immunology day

Perth, 04/28/2017

Week drie is al weer voorbij… Ik heb het idee dat ik de vorige blog pas geschreven heb, man, wat vliegt de tijd eigenlijk toch.

Vorig weekend heb ik weer heerlijk kunnen genieten van het weer hier. Het is hier overdag zo’n 25 tot 30 graden met volle zon, heerlijk! Doordeweeks krijg ik niet zo veel mee van het weer, dus daarom geniet ik er het weekend nog maar extra hard van. Helaas wordt het hier nu langzaam winter, en ik hoop dat dat héél langzaam gaat.

Zaterdag ben ik ’s ochtends naar het strand geweest, omdat het nu nog kan, maar wel eerst uitslapen natuurlijk. ’s Middags/avonds ben ik samen met Robyn, een van de meisjes die ik donderdag heb ontmoet, naar een muziekfeest gegaan. Als je voor 5 uur naar binnen ging, dan was de entree gratis, dus wij hadden rond half 5 afgesproken. Ik was zelf aan de late kant en kwam om kwart voor 5 aan, en er waren nog maar een paar mensen en geen bekenden… Ik heb nog geen data hier en wifi was er niet, dus ik kon niemand bereiken. Hopelijk was ze nog niet naar huis. Gelukkig kwam ze om 5 voor 5 binnen samen met haar vriendje, en alle andere mensen die zouden komen hadden afgezegd. Uiteindelijk bleek het een feest te zijn van een studentengroep van de University of Western Australia, oftewel iedereen kende elkaar en ik stond daar als enige nieuwkomer. Ik heb me wel vermaakt samen met Robyn, al gingen we rond 7 uur wel naar huis. Ik heb de rest van de zaterdagavond lekker in mijn bed gelegen en tv gekeken, ook niet verkeerd.

Zondagochtend begin ik rustig. Normaal eten we thuis lekkere broodjes en een gekookt eitje, dus dat doe ik hier ook. Broodje afbakken, eitje koken en dan in de zon opeten, genieten hoor!
‘s Middags heb ik twee nieuwe meisjes leren kennen, Bente en Selina, in het Kings Park. Met deze twee meiden, en nog twee anderen, ga ik dit weekend naar Albany toe. We wilden elkaar voor de tijd graag leren kennen. We zijn weer naar de boatshed, het blauwe huisje, geweest dat op de Swan River staat. Daarna zijn we naar de stad gegaan en hebben we daar rondgelopen. Als lunch hebben we een heerlijke wafel gegeten, met ijs en slagroom, jammie. Het was een erg gezellige middag en ik kijk echt uit naar de roadtrip dit weekend.

Maandag begon de stageweek weer. Ik heb voor het eerst mijn baas/supervisor ontmoet, een Nederlandse man genaamd Joost. Hij is een erg aardige man en neemt voor iedereen de tijd. We hebben gelijk die ochtend mijn project doorgesproken, en volgens mij gaat dat wel goed komen.


Dinsdag was alweer een vrije dag, want het is Anzac day. Dit is te vergelijken met Bevrijdingsdag of dodenherdenking in Nederland. Er was een herdenkingsdienst om 5 uur ’s ochtends, dus ik ben lekker in mijn bed blijven liggen haha. Ik kreeg om 11 uur een berichtje dat er een groep aupairs om 12 uur zou afspreken in de stad. Ik heb dus heel snel omgekleed, mijn tas gepakt en ben op mijn fiets gesprongen naar de stad. Mensen verklaren me nogal voor gek dat ik bijna 10 km naar de stad fiets, maar ik vind het echt heerlijk om langs het water naar de stad te fietsen met uitzicht op de skyline.
In de stad heb ik 5 meiden ontmoet en daarna hebben we geluncht in Northbridge. Een wijk dichtbij het centrum met veel cafés en eettentjes. We wilden op een terras zitten, maar moesten ineens onze IDs laten zien. Het lijkt hier in dat opzicht net op Amerika, want blijkbaar mag je dus ook hier alleen een bar in als je 18+ bent en als je jonger bent dan moet je onder supervisie ergens anders in de bar zitten. Maar goed, daar heb ik dus Dutch Fries gegeten; frietje oorlog. Die was trouwens echt heel lekker! Daarna zijn we naar Elizabeth Quay geweest en daar hebben we nog bij elkaar gezeten. Om 5 uur ben ik samen met twee meiden teruggelopen naar het station, en onderweg hebben we nog snel een ijsje van de Hungry

Jacks meegepakt. En wat blijkt? Dit is gewoon goedkoper dan een McDonalds ijsje in Nederland! Voor 50 cent heb je al een hoorntje met softijs. Ik denk niet dat het goed is dat ik dit weet, want om de hoek van mijn kamer zit een Hungry Jacks…

Woensdag en donderdag heb ik me weer vermaakt op stage. Ik ben nu begonnen met het schrijven van mijn introductie van mijn verslag. Niet zo makkelijk als het klinkt… Maar, het komt vast wel goed. Gelukkig heb ik ondertussen wel mijn nieuwe simkaart ontvangen, dus vanaf nu ben ik ook buiten mijn huis en stage bereikbaar op whatsapp en facebookmessenger. Wel net zo makkelijk als je met mensen wilt afspreken (en voor de roadtrip weekenden).

Donderdag was het natuurlijk koningsdag en dat heb ik hier ook gevierd. ‘s Avonds ben ik samen met Isi en Cheyenne naar the Aviary geweest, een rooftopbar waar een kingsday feest was. Daar hebben we veel andere Dutchies gesproken, polonaise gelopen en gezellig wat gedronken. Helaas is het feest wel al om 10 uur afgelopen… Daarna zijn we samen met een aantal Nederlanders en wat andere feestvierders naar de Brass Monkey geweest. Wij hebben met z’n alle gedanst op de dansvloer, maar voor de diehard voetbalfans: je kan hier ook dansen én voetbal kijken tegelijk. Ik sta

er nog steeds van versteld, midden in een discotheek een beamer om voetbal af te spelen haha. Al met al heb ik een koningsdag goed gevierd.

Vanochtend was het opstaan wat minder leuk, maar het was alweer de laatste stage dag van deze week. En vandaag was een bijzondere dag want... Het is immunology day. Dus we hadden lekkere, homemade 'allergie' cupcakes, om in het thema te blijven. Met mijn werk gaat het nu ook de goede kant op. Ik merk dat ik nu mijn draai begin te vinden en nuttig werk doe. Jeej!
Ik heb net mijn tas gepakt voor mijn eerste roadtrip in Australië. Morgenvroeg om 6 uur word ik opgehaald op Fremantle station en dan ga ik met drie meiden naar Albany en Denmark toe. Ik ben benieuwd wat voor leuke, mooie dingen we allemaal gaan zien en doen.

En zoals de Australiërs zeggen: see ya next week!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.