Rhino en Elephant

Chitwan NP - Nepal, 26.01.2017

Een dagje geen mensen maar natuur. Vroeg in de ochtend worden de permits voor ons geregeld en rond de klok van zeven uur stappen we in de kano om vanaf de rivier te genieten van het landschap en de opkomende zon. Ex/koning Mahendra verklaarde Chitwan in 1973 tot een reservaat. Het aantal tijgers en neushoorns was enorm gedaald door stroperij. Nadat het een nationaal park is geworden onder bescherming van UNESCO zijn de aantallen weer toegenomen.
De oevers worden bevolkt door vele soorten vogels die zich niet door ons gestoord voelen. Het is volop genieten van de vele verschillende en kleurrijke soorten die we waarnemen.

Voor mij is de biddende IJsvogel wel een heel mooie ervaring. Deze vogel is fraai wit zwart van kleur en blijft op een plekje in de lucht hangen voordat hij met een sierlijke duik in het water plonst.

Dan is er plots opwinding in de boot, op de oever wordt een neushoorn waargenomen. De kano wordt naar de oever gemanoeuvreerd en we lopen voorzichtig achter de gids door het bos. Na korte tijd staan we oog in oog met dit fraaie dier. Helaas kunnen we niet dicht genoeg bij komen om het dier goed op de foto te zetten, maar een bijzondere ervaring is het zeker. Na een tijdje verlaten we de kano om door de jungle naar het olifantenkamp te gaan, onderweg zien we wel verse sporen van de tijger, dus hij komt hier zeker voor. De olifanten in het kamp maken deel uit van een fokprogramma om de Indische olifant te behouden. Rond de middag trekken de dieren met begeleiders de jungle in om later weer in het kamp terug te komen. De verblijven van de olifanten zijn hier bijna

luxer dan dat van de begeleiders.
In de namiddag stappen we op jeeps voor een heuse safari-ervaring. We krijgen wederom veel vogels en herten te zien. Een ontmoeting met de tijger blijft de gehele middag uit.

Vlak na de rustpauze, waar we krokodillen kunnen bekijken snelt iedereen in de jeeps. Vlakbij zijn rhinoos gezien. En jawel nu kunnen we deze giganten van zeer nabij bekijken.
Terug naar de basis, onderweg rijden we langs de plekken waar door verbranding de jungle wordt verjongd. Door het gecontroleerd afbranden van de vegetatie blijft er op de vlakten een open gras- vegetatie, de rook geeft een spookachtig beeld aan de horizon.

Deze persoon is op reis met Shoestring. Wil je ook zo’n toffe reis maken,klik dan hier >

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.