Taj Indian kitchen

Yogyakarta, 11.18.2017

Gisteravond was het super gezellig in het hostel. We hebben tot ongeveer half 2 gitaar gespeeld en gezongen. Vanmorgen word ik wakker gemaakt om 8 uur door het geschreeuw van een of andere man in een microfoon. Ik raak er helemaal van in de war. Waarom wordt er in een microfoon gezongen en gepraat? Waar komt het vandaan? Waarom zo vroeg? Maar het meest denk ik: Kan iemand het laten ophouden, ik wil slapen! Maar na een half uur is het nog steeds bezig en ga ik op onderzoek uit. Ik kom erachter dat het niet bij het hostel is en dat ik er niks aan kan veranderen, dus ga ik maar weer in bed liggen. Maar door het geluid kan ik niet meer slapen en lig ik nog 2 uur wakker. Rond half 11 sta ik maar op en ga ik ontbijt bestellen.

Vandaag staat er verder niet heel veel op de planning. We gaan even bij een traditioneel marktje kijken en we willen vanavond naar de club gaan. Na het marktje ga ik even powernappen in de tuin en daarna is het tijd om me klaar te gaan maken voor het uiteten. We gaan eten bij viavia. Het restaurant ziet er super gezellig uit. Het is een restaurant in een soort winkeltje. Je kan er ook gewoon shoppen. Het eten is super lekker en na het betalen gaan we terug naar het hostel om in te drinken.

Gunfight
Het indrinken is erg gezellig en we gaan rond 1 uur naar club Boshe. Dit is ongeveer een kwartiertje rijden. Terwijl we nog in de taxi zitten, zien we dat er voor de club wordt gevochten. Meteen denk ik: waar zijn we nu weer beland. Toch willen we even een kijkje nemen binnen, maar dit is maar voor korte duur. We moeten de trap oplopen om bij de club te komen. Terwijl we de trap oplopen hoor ik een groep mannen schreeuwen. Meteen word ik alert en gaan we met de meiden tussen de ingang en de trap staan. En dan komen de mannen naar buiten. Er wordt met glas tegen elkaar geslagen en wij staan vast tussen de trap en de ingang. We kunnen echt nergens naar toe. Gelukkig lopen de mannen de trap af. Vanaf bovenaan de trap gooit de security met glas naar beneden op de mannen. Dit is echt zo bizar.. Niemand wilt meer deze club binnen, dus gaan we weer naar beneden. Overal ligt glas en bloed. Buiten horen we van een meisje dat ze nu voor op straat aan het schieten zijn. Wat een vreselijke club en mensen, ik wil hier echt meteen weg.

De taxi is er en we gaan naar een andere kroeg: Taj Indian kitchen. Als iedereen bekomen is van de schrik, bestellen we een biertje en gaan we lekker dansen. In deze kroeg is het heel gezellig en er zijn veel blanken. Na een aantal biertjes en dansjes is het 4 uur en is het afgelopen. We gaan terug naar het hostel en rond een uur of half 6 ga ik lekker slapen.

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.