midterms

Plattsburgh, 03.10.2019

Het is nu alweer een maand later en het is alweer tijd voor midterms. Niet dat ik er veel heb. Nadat ik naar Montreal was gegaan ging het gewone Plattsburgh leven weer verder. Ik had lessen, heb veel geschilderd en geleerd maar niet zo veel als ik had willen en moeten doen. Ik heb me ook aangemeld voor geneeskunde dus ik moest ergens een week naar huis voor de selectie. Daar heb ik dus veel tijd aan besteed.

Hier zit ik ondertussen bij twee clubs. Ik zit bij club International, net als vorig semester, en bij PAVA. Dit is Plattsburgh Association for the Visual Arts. superleuk. De eerste keer maakten we bijvoorbeeld collages. Hier ga ik heen met Umi, een Japanse vriendin. Ik zie haar anders niet zo vaak omdat we geen lessen meer samen hebben. Bij club International leer ik ook de nieuwe internationals kennen. Het waren er dit semester maar 20, niet veel vergeleken met vorig semester maar wel leuke mensen. Er is een nieuw Duits meisje, een jongen uit Spanje en een Japanse jongen die ik ondertussen langzaam aan het indoctrineren ben om mijn vrienden te worden.

Er zijn dit semester ook veel mogelijkheden om betrokken te raken bij activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld het PICL programma. Hier worden mensen uit Plattsburgh gematcht met internationale studenten. Ik heb me aangemeld en ben gematcht met een professor hier op de uni. Het is een superaardige familie. Ze houden van skiien en hebben twee kinderen. Alleen geen hond jammer genoeg. Ik vind het vooral leuk omdat ze je dan meenemen naar hele typische events. Ik zit in mapletree gebied, en daar horen ook events bij zoals pancakes eten met maplesyrup tijdens de maple "harvest". Dat is een ding kennelijk, ik had er nog nooit van gehoord. Maar daar nemen ze je dus mee naartoe. En je kan natuurlijk vragen of ze je mee willen nemen naar iets waar jij heen wilt in de omgeving.

Een ander leuk ding is dat ik werd gevraagd om in te zitten in een panel over het verschil in het leven in de US en waar je vandaan komt. Dit was uiteindelijk een gezellig gesprek met internationals over dingen als dubbele nationaliteiten, code switching en meer.

En er is meer! Ik ben ook overgehaald Nederland te representeren in Miss International. Dit is een missverkiezing voor de internationale mensen op campus. Ik representeer dus Nederland en daarmee gelijk heel Europa. Er doen 9 mensen mee waarvan 7 Aziatische landen zijn, en 1 Afrikaans. Je moet allemaal culturele kleding aan (klompen???) en een talent laten zien. Kennelijk is een Nederlands gedicht voorlezen getalenteerd genoeg. Ben ik erg blij mee want ik ben nou niet echt getalenteerd. Mijn plan B was leren jongleren.

Gisteren was ook een feestdag in Plattsburgh. Het was st Plattys day. Dit is de variant van st Patricksday. Deze school stond vroeger bekend als een typische partyschool. Dit liep erg uit de hand op dagen als st Patricks, de hele stad lag overhoop. Nu hebben ze Spring Break op hetzelfde moment gepland als die dag om schade te beperken, maar st Plattys is dus een groter event. Er zijn overal feesten overdag. Elk huis is gevuld met studenten in het groen en overal rijden politieauto's rond om feestjes te beeindigen.

Gisteren was ook het Japanse food festival. Dit werd georganiseerd door wat vrienden dus ik ben lekker Japans gaan eten. Er was van alles Japans alleen geen sushi, ze mochten geen rauw vlees serveren. Het was erg leuk. Hierna hadden we toch allemaal zin in Sushi dus we zijn met een paar mensen naar Yama Sushi gegaan. Toch een succesvolle dag.

Nu begint de laatste week voor springbreak, en ik ben wel toe aan wat zon. Ik loop alleen wat achter met schoolwerk...

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.