Leiden - Amsterdam - Dubai

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, 01/16/2016

Rond 18.30 ging ik na een laatste avondmaal bij mijn ouders met mijn vader richting Schiphol. Na toch wel een emotioneel afscheid van mijn moeder ben ik in de auto niet meer te houden. Met mijn winterjas nog aan gaan mijn vader en ik op zoek naar de juiste incheck balie. Eenmaal gevonden, herkende ik dankzij facebook mijn eerste 3 medereizigers: Paulien, Nicole en Tlait. Na een glimlach richtte ik mij eerst nog even op mijn eigen dingen. Mijn backpack ingeleverd, tickets gehaald, nog even een kop koffie met mijn vader en nog een laatste sigaretje in de Nederlandse buitenlucht. Toen was het toch tijd om ook afscheid van mijn vader te nemen en eindelijk afstand te doen van mijn winterjas. Achter de douane deed ik een mislukte poging tot het vinden van haarelastiekjes. Ik zag de 3 meiden bij een koffie tentje zitten. Nadat ik snel nog even een sigaretje had gerookt besloot ik me bij hen te voegen. Samen reizen is toch leuker dan alleen. We kwamen er achter dat we vlak bij elkaar zaten in het vliegtuig dus het besloot een gezellige rit te worden. Met z’n vieren gingen we opzoek naar de juiste gate. Het was al bijna tijd om te boarden. Ik had al een tijdje niet gevlogen, het was mijn eerste grote reis dus ik begon toch een beetje nerveus te worden. Ik maakte mezelf wijs dat nog een sigaretje me wel zou kalmeren dus rookte ik mijn laatste sigaret op Nederlandse bodem. Ik had nog 2 pakjes bij me en daarna zal ik stoppen met roken. Toen ik terug kwam bij de gate zag ik Rianne, nog een ander meisje die ik voor de reis had toegevoegd op facebook, zitten. Ik nam haar mee naar de andere 3 meiden en na een kort voorstelrondje was het tijd om te boarden. We zaten met z’n allen in de buurt dus dat was wel gezellig. Rond 22.00 was het tijd om te vertrekken. Eenmaal onderweg realiseerde ik me dat er van slapen in het vliegtuig niet veel terecht ging komen. Door het privé beeldscherm waar je wel 500 films en series op kon kijken was je wel even zoet. Rond middernacht kwam het eten. Heerlijk en super verzorgd. Toch een uurtje in slaap gevallen en toen was het al weer tijd voor de overstap in Dubai.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.