From Australia with love

Alice Springs, 01/19/2017

Maandag 16 - Donderdag 19 januari:

Maandag 16 januari was het dan zo ver, eindelijk kon het avontuur naar het land ver weg van hier beginnen! Het inpakken ging wat stroef, 10 minuten voor vertrek naar Schiphol had ik dan toch echt mijn 2 rugzakken in gepakt en was ik ready to go. Eenmaal aangekomen op schiphol stond Ioa te wachten om mij uit te zwaaien wat super lief was! Na iedereen gedag te hebben gezegd gingen Marit en ik dan toch echt naar de douane controle en was het wachten tot onze vlucht ons naar de eerste tussenstop bracht. Na een paar extra rondjes op schiphol te hebben gereden met het vliegtuig, omdat de piloot volgens mij alleen wist hoe hij naar rechts moest sturen (maar dat even terzijde:P), vertrokken we toch echt de lucht in met een vlucht van ongeveer 7 uur op naar Dubai! Vervolgens kwam onze tweede stop op Singapore,… tsja wat zullen we daar over zeggen. We waren de bagagecontrole door en ik was mijn hoedje kwijt. Niet heel handig, I know. Maar goed na wat gezellig te hebben gebabbeld met de mannetjes die op het vliegveld werken was het me gelukt om terug te rennen naar waar iemand had gezegd dat het hoedje lag. En gelukkig ik was weer herenigd met mijn hoedje!
Eenmaal weer in het vliegtuig onderweg naar Melbourne (eindelijk de laatste stop!) kwam er dan toch eindelijk vliegtuigvoedsel dat lekker was! Het eten is namelijk geen pretje, maar omdat je zo’n honger hebt eet je maar gewoon het voedsel op wat je voorgeschoteld krijgt.. maar je wordt er niet echt heel blij van. En toen eindelijk… na ongeveer 25/26 uur vliegtuig in en vliegtuig uit waren we dan toch echt in AUSTRALIË!!!!! Helaas heb ik wel afscheid moeten nemen van mijn drinkfles, want die is gesneuveld toen ik hem liet vallen.. ja wacht maar, geluk had ik deze dag niet echt. Toen werd het toch echt tijd om onze backpack te halen, maar eerst nog even in de lange rij (die leek alsof je op een attractie in Disneyland stond te wachten) staan om toegelaten te worden in Australië.
Eenmaal aangekomen bij ons hostel bleek het maar weer dat ik echt even geen geluk had. Onze boeking was niet doorgekomen en er was dus geen slaapplek voor ons. Gelukkig kon die mevrouw bij een ander hostel voor ons nog een kamer boeken, dus wij blij (dachten we) totdat we de rij zagen bij hun incheckbalie… Na een uur ofzo in die rij te hebben gestaan hadden we toch eindelijk onze kamer! We waren natuurlijk heel moe van onze reis, maar we moesten wakker blijven dus we hebben ons verplicht even een rondje te lopen.

Uiteindelijk hebben we niet veel gezien, alleen een gekke straatmuzikant die een avatar moest zijn.. Heel vaag. En hebben we lekker lui een pizza gehaald en die opgegeten in het heerlijke zonnetje! Daarna zijn we heerlijk vroeg ons bed in gedoken want de volgende dag hadden we onze laatste vlucht voor de komende 3 maanden (Gelukkig, ik ben wel beetje klaar met al die vliegtuigen:P).
Om 10 over 5 in de ochtend ging onze wekker om op te staan. In het donker je backpack inpakken is niet echt heel ideaal, maar het is ons gelukt. Eenmaal weer in het vliegtuig terug kon onze reis toch echt beginnen! Opweg naar Alice Springs waar onze tour van 6 dagen gaat beginnen naar Uluru en eindigt in Adelaide.
In Alice Springs hebben we even rondgewandeld en samen met een roommate de sunset bekeken! Want dat moet natuurlijk als je in Australië bent ;)
Maar morgen begint alles toch echt, ik heb er zo’n zin in! Zeker omdat het hier in Alice Springs heel lekker weer is, 34 graden ongeveer, dus ja.. dit is wel het goede leven hihi.

Groetjes uit Australië

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.