Sydney,.. the place to be :)

Sydney, 02/13/2017

SYDNEY:
maandag 13 februari t/m zaterdag 18 februari

Maandag 13 feb:
Vandaag hadden we de ochtendbus genomen, zodat we rond 1 uur in Sydney waren… SYDNEY!! JEEEEEEH!!!! Het was maar 4,5 uurtjes met de bus dus dat was wel te doen. Toen we aankwamen bij het station konden we het hostel niet vinden, lekker dom wantuhh die bleek dus recht voor ons te liggen. Jut en Jul op reis hoor. Vandaag wilde ik even niks doen, want ik was een beetje ziekjes en ik wilde wel even opknappen voordat ik naar Tasmanië ging! Dus we gingen vandaag naar de botanical gardens en daar hadden we uitzicht over het geweldige Opera House en de Harbourbridge :D Geweldig uitzicht! We hadden meloen gekocht en hadden dat lekker opgegeten, picknicken met geweldig uitzicht.. Yup, life is good!! Ik was kaartjes aan het schrijven en aan het lezen en wauw..

ik voelde me echt geweldig! Soms kan ik zo genieten van zoiets kleins. Daarna hebben we onze wandeling weer terug gemaakt, wat eigenlijk best nog wel een lang stuk was voor een dagje niks (30-40 min). Maar we moeten natuurlijk wel in beweging blijven, anders verleren we het dadelijk nog.
Daarna hebben we lekker gegeten in het hostel en zijn we ons bedje ingekropen!

Dinsdag 14 feb:
Vandaag gingen we de walkingtour doen om half 11, hetzelfde concept als dat we ook in Melbourne hadden gedaan. De zon scheen nog en het was lekker warm, dus ik dacht nou dit wordt een mooie dag! Nou… lekker dan want na nog geen 5-10 minuten begon het dus keihard te regenen. Gelukkig konden we eerst schuilen in de Victoria Building, een winkelcentrum, want daar ging de tour in verder. Maar daarna moesten we toch buiten lopen in de regen en nouja, ik was al ziek dus het was totaal niet verstandig als ik door zou gaan lopen. Dus ik zei tegen Marit van ik stop, jij mag doorlopen als je wilt. Maar uiteindelijk zijn we beide gestopt en in het winkelcentrum rondgelopen en daarna een kopje koffie gedronken om even tot rust te komen. Toen had ik nog even een friet gehaald bij de Mac en zijn we teruggelopen naar het hostel en hebben we niet veel gedaan. Helaas, maar in de regen kun je soms gewoon niet zo heel veel doen jammer genoeg.

Maar even een middagje niks was eigenlijk wel heel fijn! Daarna gingen we maar eten maken, want ja dat moet ook gebeuren natuurlijk.
In de avond heb ik met Lin geskyped om even mij planning door te nemen wanneer ik al mijn tours en zo wilde hebben. Want daar heb ik mijn grote, lieve zus voor nodig hihihi! Daarna weer heerlijk mijn bedje ingedoken.

Woensdag 15 feb:
Vandaag was poging 2 tot walkingtour! En dit keer was het ons gelukt zonder regen jeeeeh! Ik vind het echt zo leuk om zo’n tocht te doen, je komt zoveel meer te weten over de stad dan als je gewoon zelf in je eentje een rondje loopt. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van de Town Hall: vroeger lag er op deze plek een kerkhof waar de lijken niet diep genoeg begraven lagen dus er was een enorme stank. Toen besloot de government rond 18 nog wat dat het tijd was voor verandering en hebben ze besloten alle lijken op te graven en te verplaatsen en hebben ze de Town Hall gebouwd. Maar grappig, want als ze nu soms eens renoveringen doen vinden ze soms nog resten… ze hadden in 18 nog wat niet heel goed hun best gedaan hahah. En daarnaast staat een kerk en die is eigenlijk de verkeerde kant opgebouwd. Want vroeger lag de hoofdweg aan de andere kant, nu is het George street die de grootste straat is... dus nu is het mooiste deel van de kerk eigenlijk niet zichtbaar. Lekker handig die Aussies hahah. We eindigden met de tour in de ‘The Rocks’, dat is het oudste gedeelte van Sydney en het gedeelte waar het o zo mooie opera house staat en de harbourbridge! Aaaa!!! Na afloop van de walkingtour hebben we de bridge bewandeld (gewoon naast de auto’s, niet beklommen hoor haha) tot de helft om een mooie foto te nemen van de skyline van Sydney en daarna hadden we honger dus gingen we even wat te eten halen. Slurpiieeee (echt onze favoriet hier man, zo goedkoop en zo groot!) en lekker frietekes van de Maccas (zoals de Aussies de McDonalds noemen). Ik weet het ik weet het, 2 dagen achter elkaar frietjes kan echt niet… I know, maar soms is het gewoon te lekker en mag je jezelf best eens trakteren ;)
We wilden wel op tijd terug bij het hostel zijn, want vanavond gingen we proberen om goedkope tickets te krijgen voor… ALADDIN (musical) !! AAAAH!! 2 uur voordat de show begint start de verkoop van rush tickets, dit hield in dat alle tickets die dan nog over waren voor de show verkocht werden voor 45 dollar ipv bijvoorbeeld 195 dollar.. tjeeez! Dus ik als fanatiekeling wilde daar natuurlijk om 5 uur staan (want om 6 uur startte de verkoop) en wauww we stonden als ongeveer nummer 10-11-12 in de rij! En Jajaaaa het was ons gelukt om kaartjes te krijgen gewoon op de 5e rij, hoe vet!! Normaal zouden deze kaartjes echt 195 dollar gekost hebben, dus wauwwww we hadden zo’n geluk! Nadat we de

kaartjes hadden gekocht gingen we terug naar het hostel om ons eten op te eten. Lekker simpel een broodje met ei, want we moesten weer snel terug naar het theater, want om 8 uur begon de show alweer! En WOW, gewoon… WAUW! Wat was dat echt GEWELDIG! Ik heb denk ik 90-95% van de tijd met een smile op mijn gezicht gezeten zo leuk en mooi was het! En ik heb zo hard gelachen dat de tranen zelfs over mijn gezicht heen liepen van het lachen, het was echt geweldig! Ik hoop dat Aladdin ook snel als musical naar Nederland komt want dan ga ik er zeker weer heen! Hihihi. ALADDIN YOU WERE AWESOME!

Donderdag 16 feb:
Vandaag gingen we switchen van hostel voor 1 nacht, want wij backpackers proberen natuurlijk de kosten zo laag mogelijk te houden haha. We hadden namelijk een soort rittenkaart gekocht bij YHA hostels, maar er zit natuurlijk altijd een addertje onder het gras, je mag namelijk maar 3 nachten achter elkaar blijven met je rittenkaart. Dus als we even snel naar een ander hostel gingen, dan konden we de volgende dag weer terug voor cheapy cheapy! Dus onze spullen gedropt bij het nieuwe hostel The Maze en op naar

Circular Quay om met de ferry naar Manly beach te gaan! Strand here I come!!!!!!
De ferry tocht alleen al was super leuk en mooi. Je had mooi uitzicht over het opera house en de skyline. En toen aangekomen op Manly meteen neergeploft en lekker genoten van niks doen door m’n 2e boek alweer uit te lezen hahah. En mama nog zeggen, neejoh die ereader ga je toch niet gebruiken.. nouuu dat ding is geweldig!!! Na een tijdje gingen we onze tocht voortzetten naar Shelley beach, het was een kort loopje maar wauw… dit strandje was echt een paradijs! Het was soort van omringd door bos en het was wel echt een stukkkk warmer. Het zweet droop meteen van m’n gezicht en ik ben ook meteen het water in gedoken en natuurlijk heb ik weer even een balletbeen gedaan want anders is mijn dagje niet compleet:P Daarna was het tijd om weer te vertrekken, maar eerst hadden we nog even een ijskoffie gehaald… jammie!! Door deze reis word ik nog eens verslaafd aan koffie hahah, nee grapje.

We wilden toen we terugkwamen in de stad eigenlijk voedsel halen om bij het Opera House op te eten, maar we waren te lui om terug te lopen met het eten (want alles was echt een stuk lopen vanaf het Opera House). Dus bleven we lekker eten beneden in de foodcourt van het winkelcentrum. Er waren daar zoveel dingen: indiaas, mexicaans, Mac, sandwiches, noem maar op of je had het daar. Eerst dacht ik Indiaas, maar toen zag ik iets anders lekkers namelijk soort van loempia achtige dingen: opgerolde rijstvellen met allemaal lekkere dingen ertussen! En ze waren glutenvrij :D Jeeh happy me, dus ik dacht dat wil ik! En jammieee, dat was echt heel lekker:)
Toen op naar het nieuwe hostel, en jammer genoeg voelde ik me er niet echt heel erg thuis. Het was heel druk en ik had het idee dat iedereen er meer was voor partyen, want de hele keuken zat vol met mensen en alcohol.. in ieder geval niet zo mijn place to be. Wat wel tof was, was dat we een mega upgrade hadden gekregen van onze kamer! We hadden betaald voor een 6 persoonskamer en we kregen gewoon een 2 persoonskamer! Whooooop! Maar dat was ook het enige pluspunt aan dit hostel. Verder was het poep namelijk, veel lawaai en meeeega warm, echt pff ik zweette gewoon weg in mijn bed. En nog een grappig feitje, de naam van het hostel was De Maze: en nou.. het was ook serieus een doolhof. Ik denk dat ik 3 routes heb moeten nemen om terug te komen naar onze kamer vanaf de douche.. pfff..

Vrijdag 17 feb:
Vandaag ontbeten in het crappy hostel, pff in de keuken was het ook al zo heet. Man, volgens mij kenden ze daar het woord air conditioning niet. En ik wilde terug gaan naar mijn kamer en 3x raden.. ik kon mijn kamer niet meer vinden hahah. Ik liep rondjes en kwam steeds uit bij de keuken.. wat bleek, ik zat op de verkeerde vloer te zoeken. Echt er heerst een vloek over dat hostel. Maar gelukkig gingen we hierna naar ons eigen hosteltje terug, I missed you man!
Vandaag stond de mooie coastal walk van Bondi beach to Coogee Beach op de planning! En wauw wat was dat mooi, je kwam langs zulke mooie rotspartijen dat het soms echt nep leek. En dan had je een inham wat echt leek op een mini paradijs, ja.. dat was wel even een mooi momentje! Rond 1-2 uur kwamen we aan bij Coogee Beach waar we neer ploften na onze lange en warme walk, sinds 10 uur waren we alweer flink aan het wandelen. Dus we wilden even afkoelen in de zee, maar er waren hele hoge golven dus ik paste maar even op zwemmen. Ik had 0,0 energie en kracht meer over en dacht echt dat ik door de stroming niet meer het water uit zou komen hahah. Toen ineens begon de lucht te betrekken en werd het grijs… weg zon :( Dus wij dachten het wordt tijd om naar huis te gaan, maar we hadden nog geen zin dus gingen we even in een café een drankje drinken. En super leuk dit, we zaten aan een barretje bij het raam wat eigenlijk een luik was die helemaal open was. Je zat dus binnen, maar eigenlijk zat je ook half buiten. Super leuk! En toen we in de bus zaten begon het me daar toch een partij te regenen, wow. Echt mega hard en met onweer erbij en op de wegen zag je gewoon de stroming van het water dat het teveel regen was om weg te spoelen. Toen we uitstapten regende het nog

steeds, dus daar liepen we.. Jut en Jul als superman met onze strandhanddoek over ons heen als cape zodat wij een beetje droog bleven, maar ook onze rugzakken. Ik denk dat het er hilarisch uit had moeten zien hhahah.

Zaterdag 18 feb:
Vandaag moest ik van kamers wisselen, omdat ze wat fout hadden gedaan met onze boeking.. stom! Ik wilde toch al vroeg vertrekken, dus zo’n probleem was het ook weer niet. Vandaag was mijn eerste dagje als einzelganger hahha. Ik ging alleen op pad, omdat we beide andere dingen wilden zien. Dus mijn avontuurtocht in mijn uppie begon :) Ik liep eerst opweg naar de Harbour Bridge en toen kwam ik een super leuk marktje tegen. Ik liep een beetje rond en iedereen bood je dingen aan om te eten en ik kreeg zelfs glutenvrije snoepjes aangeboden jamjam! Bij 1 standje bleef ik hangen, super lekkere snoepjes waren dat zeg, dus die had ik maar meteen gekocht :P Ik had ook een heel leuk gesprek met die man achter het kraampje en ik was helemaal blij met mijn glutenvrije snoepjes! Daarna vervolgde ik mijn tour weer verder naar de Harbour Bridge waar ik de toren wilde beklimmen, want ik hou van torens beklimmen. En wat een mooi uitzicht! Je zag nu de echte

skyline! Vanaf daar zag ik allemaal mensen de echte bridge beklimmen en begon het eigenlijk steeds meer te kriebelen van ah noo dat wil ik ook.. dat moet ik ook! Dus ik was even naar binnen gelopen en had wat informatie opgedaan en besloten dat ik sowieso een klim wilde doen maar welke wist ik nog niet hahah.
Daarna ging ik naar het Sydney Opera House lopen om deze even van dichtbij te bekijken, want ja ik ben natuurlijk wel zo’n persoon die deze even wilt aanraken. En van dichtbij ziet het er zo anders uit, er zit echt een heel mooi mozaïek werk op die je normaal niet zou zien. Je denkt dat het gebouw geheel wit is, maar dat is dus niet zo. Ik hou er altijd van zulk soort dingen te ontdekken. Misschien heb ik toch een stukje van Lin haar interesse in artsy dingen meegekregen hahah. Daarna ging ik lopen naar Macquarie view point en raakte ik eerst in gesprek met een Amerikaans gezin. En aangekomen op het uitzichtpunt raakte ik in gesprek met een man en vrouw uit Sydney die een Nederlands meisje een rondleiding aan het geven waren. Super leuk zo in je eentje rondlopen, je krijgt zoveel aanspraak ineens. Toen heb ik even op mijn favo plekje gezeten, in de botanische tuinen met uitzicht op Opera House en Harbour bridge… ja dat is toch wel echt genieten hihi. Daarna ging ik Marit even bellen of ze misschien mee wilde naar een markt vlakbij het hostel. En we konden elkaar dus niet

vinden dus ik moest blijven staan waar ik stond. Gekkigheid want toen ik stond te wachten kwam er een jongen op me af stappen of ik leuke foto’s aan het maken was, ik voelde me echt een toerist haha. Hij kwam blijkbaar uit Sydney en had een gesprekje met hem tot Marit mij had gevonden. Oja grappig feitje,.. hij stelde zich voor als hoi ik ben Brad ja Brad als in van Brad Pitt. Wie stelt zichzelf nou zo voor? Hahahahhaha. Toen heb ik even rondgelopen op het marktje, wat dingetjes gekocht en super cheapy groente en fruit voor het avondeten!! Ik hou van die markt! Toen ging ik naar mijn kamer om mijn Tasmanië tas klaar te maken, want morgen vertrok ik! En mijn hele kamer lag te slapen nog om half 5 smiddags,.. pff stomme mensen. En daarna lekker gegeten en even geskyped om mijn gekke idee over het beklimmen van de Harbour Bridge te vertellen aan mijn ouders. Mijn moeder verklaarde mij volgens mij voor gek haaha, maar toen heb ik besloten de hele climb te doen :D Dus na Tasmanië staat er een hele gave activiteit op de planning!!!

Zondag 19 februari:
Vandaag vertrok ik dan toch echt naar Tasmanië!!! ZOoooveeeeeel zin innnnn!!! Maar hoe dit avontuur verder is verlopen komt de volgende keer :) hihihi even geduld hebben nog.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.