Easter Weekend

Perth, 04/21/2017

Wat is vorig weekend toch voorbij gevlogen! Ik had een lang weekend vrij, omdat vrijdag goede vrijdag was en maandag Pasen. Voor normale Australiërs is dit weekend een ‘public holiday’. Dit betekent dat iedereen de deur uit gaat naar familie en vrienden, mensen gaan kamperen en op goede vrijdag eten ze hot cross buns. Helaas heb ik geen hot cross buns gehad op goede vrijdag, maar ik ga ze nog zeker een keer proeven.
Mijn weekend bestond vooral uit veel nieuwe mensen leren kennen en Perth ontdekt.

Vrijdag heb ik voor het eerst een iemand ontmoet hier in Perth, buiten mijn huisgenoten en mensen op het lab. Om half 12 zou ik een Duitse meisje, Teresa, ontmoeten op het strand en daar hebben we ons bijna de hele middag vermaakt . We hebben veel gepraat en tussendoor nog een ijsje gegeten. Dit was een goede eerste ontmoeting!
Zaterdag ben ik naar Fremantle gefietst, een gezellig haven wijkje zo’n 10 km verderop. Ik heb een groot deel van de weg langs het strand gefietst, echt super mooi! In Fremantle heb ik een Franssprekend Belgisch meisje ontmoet, Maude. We zijn samen door Fremantle gelopen, waar het trouwens echt super druk was omdat er een straat festival was. Er waren verschillende artiesten van de hele wereld die op straat een performance hielden. Leuk om even te zien, maar niet heel spectaculair. Het is hier trouwens super vroeg donker, al om 6 uur, dus daarom ben ik rond 5 uur naar huis gegaan zodat ik voor het donker thuis zou zijn.
Zondag heb ik nog een ander meisje ontmoet. Dit was een meisje uit Engeland. Ja, het is lekker multiculti hier. Ons plan was om naar Perth te fietsen, daar een beetje rond te lopen en weer terug fietsen. Maar, dit ging niet zoals gepland. Na 1 kilometer ging haar band al lek, dus zijn we helemaal naar Perth gelopen, zo’n 10 kilometer! Dit was een lange trip, maar het was wel mooi en gezellig. Ondertussen waren allemaal Australiërs Pasen aan het vieren met vrienden en familie in het park. Ze nemen tafels en stoelen mee, super veel eten en dan gaan ze barbecueën op een van de barbecues die al in het park staan. Het was echt heel druk, maar het lijkt me wel echt leuk als je dat kan doen met je familie.
Toen we eindelijk aankwamen in Perth hebben we rondgelopen op Elizabeth Quay en daarna zijn we naar Kings Park geweest. Dit is een super groot park midden in het centrum van Perth. We wilden graag de zonsondergang zien bij de skyline van Perth, dus we hebben meer dan een uur gewacht tot de zon onderging. Maar het was het wel waard, wat is Perth mooi at night!
Na al die drukke dagen heb ik maandag rustig aan gedaan. Lekker uitslapen, ontbijt op bed, series kijken… Heerlijk!

Dinsdag begon mijn stageweek weer. Ik begin hier goed, met de tweede 4-daagse stageweek (en volgende week is weer een 4-daagse week, liefde voor alle feestdagen haha). Ik heb nog niet heel veel nuttige dingen kunnen doen, behalve mee kijken met mensen en veel lezen. Gisteren en vandaag heb ik voor het eerst kunnen helpen met het voorbereiden en draaien van de flowcytometer. Dit is een apparaat waar ik veel mee ga werken, als ik eenmaal aan de slag kan met mijn eigen project. Dit was voor mij dus leuk, omdat ik eindelijk kon helpen en mee kon kijken met wat ik uiteindelijk zelf ga doen.
Verder was er vandaag nog een studenten introductie met pizza, mmmh, en een symposium over immunologie waar verschillende

PhD-studenten hun project presenteerden, met daarna social talk, hapjes en drankjes. Geen verkeerd begin van mijn weekend.

De avonden heb ik niet zoveel bijzonders gedaan. Boodschappen doen, tv kijken en een beetje relaxen. Ze hebben hier in de supermarkt een afdeling met alleen maar Dutch producten. Van sommige dingen wist ik niet eens dat ze Dutch waren hahaha. Ze hebben hagelslag, stroopwafels, poffertjes, speculaas, dropjes en ga maar door.
Ook heb ik eindelijk mijn foto's opgehangen boven mijn bed, het is echt leuk geworden, al zeg ik het zelf.
Gisterenavond had ik daarentegen wel een bijzondere avond. Ik zou eigenlijk samen met één meisje wat gaan drinken, maar ze had nog wat vrienden uitgenodigd. Uiteindelijk waren we met een groep van 10 man: drie Canadezen, een Nederlandse, een Duitser, een Italiaan, drie Australiërs en ikzelf. Het was echt heel gezellig! We

hebben eerst wat gedronken bij Ezra Pound, een barretje ergens in een klein steegje. Alleen zou ik het echt nooit gevonden hebben, maar het was een leuke en gezellige plek. Later op de avond zijn we naar Brass Monkey geweest, een discotheek-achtige bar. Bij binnenkomst kregen we een gratis drankje (en nee, niet zo’n goedkoop drankje of shotje zoals in Nederland maar gewoon een normaal glas wijn, bier of fris), hoe leuk is dat! Ik vond het echt een gezellige avond en ik hoop dat ik meer van zulke avonden mee mag maken hier.
Maar voor nu, op naar het weekend!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.