Back to basic

07/09/2017

Back to basic inderdaad.
Na de vakantie naar Exmouth moest ik direct weer vol aan de bak op stage. Ein-de-lijk kan ik ook beginnen met het ‘muizen experiment’, mijn eigenlijke project. Dit betekent dat ik tumoren van muizen ga onderzoeken op vier verschillende tijdspunten. Dit betekent ik samen met Wayne op de eerste dag de tumoren ga verwijderen (‘harvest’) en stainen (oké, dit is lastig uitleggen... Je moet het zien als kleuren van alle verschillende cellen met verschillende kleurtjes). En op de tweede dag gaan we met de gekleurde cellen naar de flowcytometer, die alle kleurtjes uit elkaar kan halen. Zo kunnen we dus precies achterhalen hoeveel verschillende cellen er in de tumor zaten, en welke soort cellen het was (omdat ze allemaal een ander kleurtje hebben gekregen). Maar goed, deze tijdspunten zijn verspreid over de komende 2,5 week. Aangezien ik na mijn vakantie al weer 2 weken verder ben, heb ik 3 van de 4 tijdspunten al afgewerkt.
Naast mijn muizen experiment ben ik ook druk met mijn andere project. Ik ben nu dus eigenlijk met twee fulltime projecten tegelijk bezig. Dit betekent ook dat ik langere dagen maak, en ook in het weekend terug zal moeten komen om dingen af te werken. Gelukkig vind ik dat niet zo erg, hoort er allemaal bij.

Naast mijn stage kan ik ook nog wel leuke dingen doen hoor. Vorige week vrijdag hadden we namelijk mulled wine avond (gluhwine), omdat het het einde van het (school)jaar is. En omdat ze dan weer een reden hebben om wat leuks te organiseren op het werk haha. Iedereen heeft weer eten meegenomen en we hebben de hele avond weer kunnen snaaien. Ik vond het vooral leuk dat alle professoren erbij waren, waarvan een aantal ook echt te veel hadden gedronken. Gelukkig was iedereen om 9 uur al naar huis, want de volgende dag moest ik alweer vroeg op stage staan.

Mijn zaterdagochtend en –middag heb ik dan ook doorgebracht in het lab. Eigenlijk zou ik samen met Wayne de muizen gaan behandelen, maar nadat ik 3 uur op heb had gewacht heb ik hem maar gesmst. Wat blijkt? Was hij op dat moment beneden en hij vond het niet nodig om mij op te halen… Heel fijn, not. Gelukkig heb ik wel een leuke zaterdagavond gehad, want Madelon en Sarah zijn langs geweest ’s avonds en ik heb met de vriendinnen thuis geskypet (eindelijk!). Eerst heb ik gegeten met Madelon en Sarah, en daarna ging ik eventjes met de meiden skypen. Twee uur later was ik weer terug hahaha. Ondertussen hadden ze de drankvoorraad van mijn huisgenoot ook gevonden en zaten ze aardig aangeschoten in de keuken te dansen. Ik heb wel echt kunnen lachen zeg met die twee, knettergek zijn ze. We hebben er ook gelijk maar een logeerpartijtje van gemaakt.
Sarah moest helaas zondagochtend wel weer vroeg naar huis, maar de rest van de zondag heb ik samen met Madelon doorgebracht. Ontbijten, naar haar huis en toen door naar AFL, Australian Football League. Voor het eerst heb ik een Australische rugby/voetbal (footy) wedstrijd gezien , en ik vond het echt leuk om te zien. Het duurt wel heel lang, want ze hebben 4 helften van allemaal 20 minuten. Maar, zodra een bal uitgaat, scheids fluit of bij een overtreding wordt de tijd stil gezet. We hebben in totaal wel 3 uur footy gekeken.

En toen was het al weer maandag. Deze week ben ik weer bezig geweest met de muizenproef en mijn eigen experimenten. Verder was er eigenlijk niet zo veel bijzonders op stage. Tussen al het labwerk door, ben ik bezig met mijn verslag. Ik denk dat ik al een heel eind ben, maar dat moet ook wel aangezien ik nog maar 4 weken heb.
Ik ben op dit moment al begonnen met aftellen. Nog 2,5 week voordat ik Bram eindelijk weer zie. Wat kijk ik daar naar uit zeg! En aan de andere kant maakt dat me ook wel weer bang, omdat ik dan dus nog maar een goede week heb op het lab. Wat gaat het eigenlijk toch snel voorbij.

Voordat ik het wist was het weer vrijdagavond. Madelon is weer hier geweest, we hebben samen gegeten en een gezellige avond gehad. Helaas voor mij gaat Madelon dit weekend beginnen met reizen, dus ik zal haar in Perth niet meer gaan zien. Aan de andere kant, ik heb toch nog maar 3 weekenden in Perth, waarvan een met Bram, dus zoveel tijd heb ik ook niet meer.
Zaterdagochtend heb ik heerlijk uitgeslapen, series gekeken in bed en ontbijt gegeten in bed. Daar was ik wel aan toe zeg. Er moest nog wel wat gebeuren op het lab, dus ben ik naar het lab gelopen, heb mijn werk gedaan, en ben daarna doorgelopen naar Perth. Daar heb ik even in de stad gelopen en mezelf getrakteerd op een waffle cone ice cream. Lekker lekker! Daarna ben ik weer deels naar huis

gelopen, maar na 18 kilometer voelde ik mijn benen wel echt en heb ik voor het laatste stuk de bus naar huis gepakt. Onderweg naar huis zag ik nog zwarte zwanen in de Swan river, die zijn echt typisch voor Perth. De Swan river, een grote rivier dwars door Perth, is zelfs naar deze beesten vernoemd.
En vandaag heb ik lekker rust gedaan. Uitslapen, in de zon een boekje lezen, even naar het winkelcentrum geweest. Heerlijk zo’n relaxte dag! Oh, trouwens, ik heb nog wel wat nuttigs gedaan namelijk het hele huis schoongemaakt. Niet dat jullie denken dat ik niks nuttigs doe ;). Maar nu ga ik nog even genieten van mijn vrije avond, serie kijken en weer slapen. Op naar een nieuwe stageweek.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.