Mijn eerste bezoek!

06/14/2017

Zo, daar ben ik weer. Na bijna twee weken weer een blog.

Weer even terug naar twee weekenden geleden, al is dat natuurlijk lang niet zo interessant als afgelopen weekend. Ik moet zelfs even denken wat ik allemaal heb gedaan… Zaterdag heb ik niet zo veel bijzonders gedaan. Beetje uitgeslapen en ’s avonds wat gedronken met een aantal meiden in Perth. Ik heb het niet heel laat gemaakt, want zondagochtend moest ik er vroeg uit voor mijn tweede surfles. Ik heb soort van op het surfboard kunnen staan, voor een paar seconde haha. Daar was ik al wel heel trots op, aangezien de golven erg hoog (2 meter ofzo) en stroming erg sterk was. Ik heb na het surfen kunnen genieten van het strand, en op de terugweg heb ik mezelf getrakteerd op een friet(je) op het strand. Dat frietje was zo groot dat ik ’s avonds geen honger had, en de andere helft maandag heb opgewarmd als diner.

En toen begon mijn korte stageweek van 3 dagen, maar wel 3 volle dagen. Aangezien ik op vrijdag de MLR al had ingezet, kon ik maandag en dinsdag gelijk beginnen met de MTT assays en flowcytometry. In de tussentijd ben ik ook begonnen met het verwerken van de MTT gegevens.
Woensdag was een rustige dag op stage, aangezien bijna alle (PhD-)studenten en begeleiders naar een congres waren. We hadden met de achterblijvers afgesproken om er een ‘bake-day’ van te maken. Iedereen had wat lekker gebakken of meegenomen, en dat hebben we gegeten als lunch. We hadden appeltaart, appelplaatkoek, kaasscones, cupcakes, taart en ga zo maar door. Foodcoma na de tijd, maar het was zeker lekker.
's Avonds ben ik nog naar Perth geweest, om afscheid te nemen van Robyn. We hebben echt op een super rooftop bar een cocktail gedronken.

En donderdag was het zo ver: pap, mam en Stan ophalen! De ochtend ben ik begonnen met het maken van de pulled chicken, want dat moet twee uur opstaan en daar had ik nog geen tijd voor gehad. En natuurlijk snel nog even de boel een beetje opruimen. Om 11 uur heb ik de trein en de bus gepakt naar het vliegveld en heb ik iedereen opgehaald. Wat was het leuk om ze weer te zien!

We hebben er vier leuke dagen van gemaakt. Donderdagmiddag zijn we met de auto naar mijn huis gereden en daar hebben we eerst thee gedronken en zelf gemaakte appelplaatkoek gegeten. Daarna zijn we naar mijn stageplek gereden en daar heb ik een korte rondleiding door het lab gegeven. Bij aankomst van het hotel ging het wat minder goed dan gepland. In de papieren stond dat we moesten inchecken in het hotel, maar dat moest dus blijkbaar in het

appartementen complex. Goed, uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Na het inchecken zijn we weer terug naar mijn huis gegaan om te genieten van het avondeten. De rest van de avond hebben we rustig aan gedaan.

Vrijdag was het weer het beste, dus hebben we besloten om naar Rottnest Island te gaan. Om 09:45 hebben we de ferry genomen vanuit Fremantle. We hadden er fietsen bij gehuurd, dus als echte Dutchies zijn we fietsend over het eiland gegaan. Al snel hadden we de eerste quokka’s gevonden. Dit is een soort kruising tussen een kangoeroe en een konijn, heel schattig. Ze staan erom bekend om erg leuk op selfies te staan, dus dat hebben we dan ook zeker geprobeerd. Mama ook, alleen die was jaloers op Stan en mij, want ze snapte niet hoe het moest hahaha. We hebben mama daarna ook ‘ hoe maak ik een selfie’-les moeten geven. We zijn het hele eiland over gefietst, en ik denk dat dat zeker wel zo’n 25 kilometer was. Ondertussen hebben we genoten van het uitzicht, en geprobeerd handsfree foto’s te maken met papa’s GoPro. Het is namelijk een super slim, ahum, apparaat dat ook kan werken op stembediening. Toen we een mooi plekje voor een foto hadden gevonden moesten

we wel 100 keer zeggen ‘gopro take a photo’, en er gebeurde niks. Oh, wacht, was het ‘gopro take a picture’. Nee ook niet. We hebben het heel vaak moeten proberen, maar volgens mij is het uiteindelijk wel een keer gelukt.
Toen we weer terug in Fremantle waren, hebben we even door de stad gelopen. In 10 minuten heb ik twee nieuwe broeken gekocht omdat mijn tweede broek hier alweer versleten is. Daarna zijn we nog even door Fremantle markets gelopen en zijn we lekker wezen uiteten.

Zaterdag hebben Stan en ik papa en mama getrakteerd op een tripje voor vader- en moederdag. We zijn naar Moore river geweest, en daar hebben we even koffie gedronken. Daarna zijn we doorgereden naar de Pinnacles, of de pentakels zoals Stan het zegt. Daar hebben we ook lekker geluncht met sandwiches en wraps, al hadden we wel veel last van vliegen. Onze derde stop waren de sanddunes in Lancelin. De planning was om te gaan sandboarden, maar we stonden stil op de zandduinen en kwamen ook niet naar beneden. Niet zo geslaagd als verwacht dus… Papa en Stan hadden wel quad zien staan, en zij hebben er dus voor gekozen om daar maar een half uur mee rond te crossen over het zand. En dat was wel geslaagd. Onze laatste stop was Yanchep National Park. Daar hebben we kangoeroes (en een in de buidel!) en koala’s gezien, en gebarbecued tussen de dieren. Helaas werd het al wel snel donker, dus hebben we de worstjes bij mij thuis nog maar even gebakken. ’s Avonds zijn we in het hotel naast ons appartement nog wat gaan drinken. Stan en ik hadden gratis kaartjes voor drinken gekregen, dus hebben we allemaal een gratis cocktail gedronken van 19$ per stuk. Niet verkeerd he.

Zondag hebben we besloten om rustig aan te doen. In de ochtend heb ik met pap en mam even langs het strand gelopen van Cottesloe, en ‘s middags zijn we naar Perth gegaan. We hebben lekker gebak gegeten, rondgelopen in Perth, gezocht naar de Perth Mint en de kathedraal, en de zonsondergang gekeken in het Kings park. Daarna zijn we naar Elizabeth Quay geweest en daar zijn we gaan eten, met uitzicht op de skyline van Perth. Rond 8 uur zijn we weer naar huis gereden, en toen was het al weer tijd om de koffers in te pakken.

Maandagochtend om 7 uur zijn we weggereden van het appartement en ik ben thuis afgezet. Ik vond het echt super gezellig en leuk dat pap, mam en Stan zijn langs geweest! Ik denk dat ik namens ons allemaal kan zeggen dat het een aantal geslaagde dagen zijn geweest.
Ik ben gelijk weer naar stage gegaan in de ochtend. Mijn stageweken zullen de komende weken ongeveer hetzelfde zijn. Maandag is het MLR dag, dus het inzetten van de proeven. Dinsdag heb ik een rustige dag, aangezien ik voor de rest van de proeven 48, 72 of 96 uur moet wachten. Vandaag heb ik dus weer proeven gedaan. Morgen en overmorgen zullen weer drukke dagen worden met proeven doen, maar ook met dingen buiten stage. Morgenavond ga ik afspreken met de meiden waarmee ik naar Exmouth ga. Madelon en ik hebben ondertussen twee andere meiden gevonden die mee willen, dus we zijn met z’n vieren. En vrijdag moeten we de campervan ophalen, boodschappen doen en spullen inpakken, omdat we zaterdagochtend vertrekken. Woehoe, ik heb er zin in! Het plan is om zaterdag veel te gaan rijden, zodat we veel tijd hebben rond Shark bay, Coral bay en Exmouth. Ik kom zondag 25 juni weer terug van de trip, dus de volgende blog zal ook weer eventjes moeten wachten. Maar, ik denk dat ik dan weer veel te vertellen heb!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.