Roadtrip Kalbarri

Kalbarri, 05/26/2017

Vorig weekend ben ik op roadtrip geweest naar Kalbarri, samen met Bente, Celia, Laura en Arianna. Veel mensen hebben ons voor gek verklaard, omdat het een trip was van zo’n 1350 km en dat in twee dagen.

Om 6 uur stond ik op het station in Perth te wachten op de auto. Uiteindelijk zat ik pas rond kwart voor 7 in de auto, om Arianna en Celia op te halen. Om half 8 waren we dan pas echt op weg naar onze eerste stop: Yanchep Lagoon. Daar hebben we een half uurtje rondgekeken, om door te gaan naar onze volgende stop: Moore

river. Dit is een rivier die uitkomt in de zee (of bijna dan). We hebben daar ook een rondje gelopen, genoten van het uitzicht, foto’s gemaakt en pelikanen gezien. We zijn niet zo lang gebleven omdat het begon te regenen… De weersvoorspelling voor dit weekend was ‘regen, regen en regen’, maar in het noorden is het vaak beter dus op hoop van zege. We konden vanaf Moore river doorrijden naar Hutt Lagoon (roze meer), maar dat was een trip van zo’n 5,5 uur. We zijn daarom onderweg nog gestopt in Jurien bay, waar we even op het strand hebben gelopen en boodschappen hebben gedaan voor het ontbijt en wat lekkers voor onderweg. De trip naar Hutt Lagoon was een goede 3 uur. Bij aankomst was het al bijna 5 uur ’s avonds en dus donker. We hebben besloten om in de omgeving van Hutt Lagoon te slapen. We kwamen terecht in een camping in de middle of nowhere. We sliepen op een camping bij de boer, met in de omgeving helemaal niks. Ons plan was om te gaan uiteten, maar het dichtstbijzijnde restaurant was 40 minuten rijden haha. We hebben toen maar besloten om ons brood met ham en kaas, koekjes en crackers op te eten als diner, aangezien we toch de hele dag al aan het snacken waren.

We kregen de tip van de eigenaresse om naar boven op de heuvel te lopen, want daar was mooi uitzicht op de omgeving. We hebben heel snel de tent opgezet en zijn daarna naar boven gelopen, aangezien het al bijna donker was. Het uitzicht was inderdaad erg mooi, maar er was inderdaad vrij weinig in de omgeving te beleven. Niemand had geen service met mijn telefoon behalve Bente, dus iedereen heeft het thuisfront met haar telefoon een berichtje kunnen doen.
Toen we terug waren hebben we ons brood gegeten met koekjes, gezellig gekletst en daarna zijn we om gaan kleden om naar bed te gaan. Toen we wilde gaan slapen, zagen we de sterrenhemel. Ik heb echt nog nooit zo veel sterren, zo helder gezien! Het was echt super mooi. Rond 10 uur zijn we gaan slapen, al ben ik wel een heel aantal

keren wakker geworden van de regen en wind. Ik had het idee dat de tent weg zou waaien, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Ik was nog wel een keer bang dat die man voor de tent stond, omdat het zo hard aan het waaien en regenen was leek het net alsof hij met onze tent bezig was… Uiteindelijk zijn we allemaal veilig om half 7 wakker geworden. Spullen opruimen, aankleden, een tosti eten, en weer door.

Onze eerste stop was 10 minuutjes rijden namelijk Hutt lagoon/pink lake. Helaas was er weinig pink te zien aan het meer. Naar wat typische ‘ik zit op een verlaten weg’ foto’s te hebben gemaakt, zijn we doorgereden naar onze eindbestemming Kalbarri. Gelukkig was het weer hier inderdaad beter! We zijn heel even gestopt bij een mooi baaitje en daarna direct doorgereden naar Kalbarri National Park. Het hoogtepunt van het park, natural window, was helaas gesloten, behalve als je met een tourguide zou gaan voor 45 dollar. Dat was ons iets te gek af, dus hebben we genoten van de andere plekken: Hawks head en Ross Graham. Het was echt mooi daar! We zijn bij Ross Graham naar beneden naar de rivier gelopen en bij Hawks head hebben we genoten van het uitzicht op de rivier. Om 11 uur was het helaas al tijd om naar huis te rijden, omdat we nog een reis naar huis hadden van zo’n 7 uur. We hadden wel geluk met het weer vandaag, want telkens als we aan het rijden waren regende het kei hard, maar als we buiten waren was het droog. We zijn in een stuk naar huis gereden, met een stop bij de McDonalds na voor onze lunch.

En de rest van de week was ik op stage te vinden. Deze week ben ik weer aan de slag gegaan met mijn experimenten, en gelukkig ging mijn ‘ grote’ experiment in een keer goed, jeej. Verder heb ik deze week mijn introductie afgeschreven en nu ben ik bezig met het schrijven van de methodes.

Wat ik trouwens vorige week nog vergeten te vertellen was, er was een film- en fotocrew in het lab. Natuurlijk net als ik heel geconcentreerd aan het werk ben willen ze foto’s van me nemen. Hopelijk krijg ik die foto’s nog een keer te zien, want ben wel benieuwd hoe ik eruit zie als ik geconcentreerd bezig ben in een witte labjas en pipetten.

En wat doe ik nou de rest van de dag? Ik probeer op maandag, woensdag en vrijdag hard te lopen of een andere sportactiviteit. Soms na het werk, maar ook ’s ochtends vroeg voor stage. ’s Avonds kook ik eten of warm ik m’n eten op. Aangezien ik altijd alleen eet, kook ik meestal voor 2 of meer dagen. Ik eet die avond wat ik heb gekookt, bewaar een portie voor de dag erna of daarna en de rest vries ik in. Lekker makkelijk, want de hele vriezer ligt vol met eten. Ik ben alvast voorbereid op de o, zo koude Australische winter (volgens de Ozzies dan). Nou goed, soms heb ik nog wel eens zin om een rondje te lopen of ik moet boodschappen doen. En de rest van de avond geniet ik op mijn bed onder een dekentje van een Nederlands tv programma, serie of film.

Vanavond heb ik voor de verandering andere plannen dan tv kijken, namelijk drankje(s) doen met een Nederlands meisje in Freo. Cheers, op een goed weekend!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.