Onderweg naar Caye Caulker (Belize)

Caye Caulker, Belize, 10/22/2017

Dag 18 Flores - Caye Caulker

Vandaag staat er weer lange reis voor de boeg. We gaan naar het vierde land dat we aan doen tijdens onze reis; Belize. We rijden om 5u. in de ochtend weg vanuit Flores en kom na ongeveer twee uur aan bij de grens. Door onze gids zijn we gewaarschuwd dat het nogal lang kan doen op de grens, echter zijn we al binnen 30 minuten door de formaliteiten heen en ook ons busje mag passeren.

We reizen door naar Belize-City. Onderweg weg valt ons op dat Belize vooral vlak is. Belize (vroeger Brits-Honduras) is een onafhankelijk land in Centraal-Amerika – een koninkrijk (een Commonwealth realm) met als staatshoofd de Britse koningin Elizabeth II – en grenst aan Mexico in het noordwesten en Guatemala in het zuiden en westen. Aan het oosten grenst het aan

de Caribische Zee. Het land is lid van het Britse Gemenebest. Er wonen ca. 353000 mensen.

Vanaf Belize-City reizen we per speedboot naar Caye Caulker. Een carribisch eiland voor de kust van Belize. Het eiland is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Belize. Dit komt voornamelijk omdat het eiland omgeven is door het Barrièrerif van Belize. Dit op één na grootste rif ter wereld heeft een lengte van 256 kilometer en werd wereldberoemd toen de natuurdocumentairemaker Jacques-Yves Cousteau het noemde als een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Er komen vooral rugzaktoeristen. Het langgerekte eiland strekt zich uit over ongeveer 5 kilometer van noord naar zuid en is gemiddeld ongeveer een kilometer breed. De bebouwing van het eiland stelt weinig voor. De meeste huizen staan langs een van de drie hoofdstraten gegroepeerd van het

gelijknamige en enige dorp Caye Caulker Village. Hier bevinden zich ook de meeste van de ongeveer 30 hotels en hostels, restaurants en winkels.

We bereiken Caye Caulker om ongeveer 12uur en hebben dan een vrije middag en avond. Morgen staat een snorkeltour van ca. 5uur op het programma door het wereldberoemde rif. Bijzaak omstreden worden we meteen getrakteerd op een tropische regenbui. Maar dit mag de pret niet drukken. Nadat we zijn ingescheckt lopen we naar ‘The Split’ dit is een populaire hotspot waar je kan zwemmen, duiken en een drankje kan doen. Caye Caulker heeft niet echt een strand waar je kunt liggen, maar op ‘The Split’ is een plek gecreëerd wat het volledig goed maakt. Een lekkere beachbar en live muziek.

Daarna gaan we eten Maggie’s Sunset Kitchen. Maggie kookt

heerlijke lokale gerechten. Uiteraard is de vis gevangen. Als we een paar uur voor dat we komen eten bestellen komt Mario (haar echtgenote) met een emmer vers gevangen kreeft en garnalen aanzetten.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.