The ancient city

Antigua, Guatemala, 10/15/2017

Dag 11 Panajachel - Antigua via Chichicastenango

Vandaag is de dag dat we weer door reizen naar een andere plaats. Wat gaat de tijd toch snel. We hebben echt enorm genoten van panajachel, wat een prachtige plaats en ‘the lake’ is onvoorstelbaar mooi!

Vandaag vertrekken we om 8.30 uur, daarvoor lekker ontbeten in hetzelfde restaurantje als gister. Vandaag geen koffie voor Kim, ze was vannacht erg beroerd. Diarree en braken horen er blijkbaar bij volgens onze reisgids.. ze heeft het geweten! Toch nog wel redelijk

geslapen en gezond weer op. Nog wat buikkrampen maar het gaat beter! Misschien toch iets verkeerds gegeten..

Alles gepakt en met de backpack op onze rug lopen we naar het busje. Daar staat de chauffeur al op ons te wachten. Ze zijn altijd lekker optijd dus we vertrekken ‘on schedule’!
De reis naar Antiqua zal ongeveer 5-6 uur duren.
We maken na zo’n 1,5 uur nog een tussenstop op een prachtige markt. Dit is de beroemde markt van Chichicastenango, die twee keer per week (donderdag en zondag) wordt gehouden. Van heinde en verre komen de Quiché-indianen te voet en op vrachtwagens naar deze markt om vee, bloemen, gewassen, fruit, huipiles (kleurrijke blouses) en houten maskers te verhandelen. De Santo Tomas- kerk mag je alleen binnen via een zijingang. Er heerste een mystieke sfeer door de vele brandende kaarsen en bloembladeren die op de vloer zijn gestrooid als offer aan goden en voorouders. Wat een drukte! We lopen ertussendoor, veel mensen, veel geuren, veel indrukken en veel geduw. Maar het was het waard. Van kruiden tot levende dieren tot tweedehands kleding tot bloemen. Bedenk het maar, ze verkopen het daar!

Ook zijn we bij het immense Campo Santo-kerkhof geweest, gelegen aan de rand van het dorp, met zijn in vele kleuren geverfde grafstenen en graftombes. Een bijzonder uitstapje van deze dag. Het was er druk, gezien het zondag was. Er werden veel offers gebracht. Indrukwekkend is het juiste woord.

We rijden hierna door naar Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala. De stad is in het verleden vaak door aardbevingen getroffen waarna de regering besloot een nieuwe hoofdstad te bouwen, Guatemala City. Antigua behoort tot een van de meest sfeervolle en koloniale plaatsen in Midden-Amerika.

Het plaatste lijkt een beetje op San Cristobal, omdat dit ook een koloniaal plaatsje is met veel dezelfde straatjes.
We checken in bij het hotel, waar we een mooie ruime kamer krijgen met twee bedden. Wat een luxe, echt de Amerikaanse stijl.
We gaan hierna met onze groep even naar de supermarkt, waar we wat eten en drinken inslaan voor morgenochtend. Want we vertrekken namelijk om 5 uur al naar de vulkanen (Pacaya vulkaan), om daar een prachtige wandeling te maken van zo’n 10 km.

De rest van de avond is het free time.
Na de boodschappen hebben we samen op een ‘rooftop’ een lekker biertje gedronken en nacho’s besteld.
Hierna naar het prachtige hotel terug gegaan om uit te rusten voor morgen..

Buenos noches!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.