Let’s go into the jungle again!

Rio Dulce, Guatemala, 10/19/2017

Dag 15 Copán - Rio Dulce

Vanmorgen om 8.30 uur na een vrij warme nacht en een goed ontbijt (havermout & een omelet in een plaatselijk tentje)
Zijn we weer vertrokken naar onze volgende bestemming; Rio Dulce waar we gaan overnachten in cabaña’s die boven het water staan. En huisje op palen in het water, hoe leuk! Het wordt waarschijnlijk wel primitief.. een huisje zonder wc en douche. We zien het wel!
De reistijd voor vandaag is de bekende 5 uur, met een stop voor het gebruik van bãnos (wc’s). Prima, wij vermaken ons wel met een vooraf gedownloade serie van Netflix en een goed boek :) soms is de

busreis ook wel even lekker, want het is best een vermoeiende reis. Iedere dag dingen te doen, veel excursies en veel indrukken. Oké, dit klinkt voor de thuisblijvers misschien overdreven. Maar toch is het zo :)

De busreis verliep goed, we hebben maar één roadblock gehad; een kapotte elektriciteit kabel die op de weg lag. Een korte file van zo’n 10 minuutjes.

Rond 14 uur aangekomen in Rio Dulce bij de haven, nemen we eerst een prima lunch voordat we met het taxi-bootje naar de cabaña’s worden gebracht. Het lokale biertje smaakt ook meer dan prima. Het weer is bewolkt, 29 graden en lichte motregen. Tot nu toe nog niet veel regen gehad, ondanks het regen seizoen. Dus dat is fijn! Rond 16 uur komen we aan in onze cabaña. Een gratis upgrade, het is

low-season dus weinig mensen. Goed nieuws; een douche en toilet in je eigen huisje! Wat heerlijk! Als blije eitjes stappen we het huisje binnen. Lekker cozy binnen. We besluiten even rond te kijken en ontdekken achter de receptie een zwembad. Meteen omkleden en lekker afkoelen, uiteindelijk 2 uur gezwommen en een biertje besteld aan het zwembad. Love this life!

Hierna opgefrist en bij de bar aan het water gaan zitten. Dat is de enige plek waar WiFi is en we moeten natuurlijk onze blog even bijwerken!

Omdat we aan de Rio Dulce zitten en we het ‘vaste land’ alleen kunnen bereiken per boot, eten we vanavond lekker bij het hotel. Meer opties zijn er ook niet. Prima, een lekker rustig avondje met een hele hoop krekels op de achtergrond, wat een heerlijkheid! Ik denk dat we heerlijk zullen slapen in onze cabaña.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.