Time flies when you're having fun

03/14/2017

Ik had er zo op gehoopt dat papa en mama het mooie zonnige Praag konden zien, maar helaas was het best koud en grijs. Tót gisterochtend, toen ging ineens heerlijk het zonnetje schijnen.
's Ochtends ben ik naar het Grandior Hotel gekomen waar papa en mama verblijven en hebben we heerlijk samen ontbeten. Daarna hebben mama en ik even wat quality time gehad en zijn we naar het winkelcentrum Palladium geweest, waar ze weer met geld heeft zitten smijten (geintje).

Rond 1 uur zijn we papa gaan halen en zijn we richting de Joodse Wijk gelopen. Op de foto is de Staronová synagoga te zien, de oudste gotische synagoge van Europa. Hierna hebben we

rondgelopen in de Klausova synagoga. Dit was echt indrukwekkend. In deze synagoge vind je namelijk een permanente expositie en op alle muren in het gebouw stonden de namen van de Tsjechische joden die zijn overleden tijdens WWII. Daarna zijn we nog over de Joodse begraafplaats (Starý zidovský hrbitov) gelopen die net zo indrukwekkend was. Ik had m'n Praag-boekje weer mee en hierdoor kregen we toch wat meer achtergrondinfo over wat het nou allemaal precies was (aangezien er geen gids was of zo). Zo kwamen we erachter dat "wat er nu kunstzinnig uitziet, is ontstaan uit ruimtegebrek. Omdat de graven op een Joodse begraafplaats nooit worden geruimd, moest er eeuwenlang telkens weer nieuwe aarde op worden gestort.

Als gevolg hiervan liggen de doden tot wel negen lagen boven elkaar en staan de fraaie stenen dicht opeen". Op de begraafplaats liggen naar schatting 200.000 graven met 12.000 grafstenen. Weer wat geleerd hé!

Na de Joodse Wijk moesten we even bijkomen en zijn we in een Belgisch café beland, waar we hun specialiteit 'mosselen' hebben genuttigd. Daarna zijn we nog naar het Letnápark gelopen. Ik was hier al eerder geweest en wist al dat het erg mooi was, maar volgens mijn boekje heeft het dus zelfs het mooiste panoramische uitzicht over Praag en zijn bruggen. Vervolgens zijn we terug naar het hotel gelopen en hebben we even een powernapje gedaan.
Om 7 uur haakte Lieve ook aan en zijn we op zoek gegaan

naar een restaurantje om te eten. Het plan was om na het eten naar een tribute to Stevie Wonder in jazz club Reduta te gaan met z'n allen (viering van het 60-jarige bestaan en staat in de top tien van Europese jazz clubs), maar helaas voelde mama zich ineens helemaal niet goed en is ze met papa toch maar terug naar het hotel gegaan. Lieve en ik zijn nog wel met z'n tweetjes gegaan en het was super leuk!

Vanmorgen ben ik weer naar het hotel gegaan en hebben we weer gezellig samen ontbeten. Mama voelde zich nog steeds niet helemaal lekker, maar dat werd gelukkig beter toen we naar buiten gingen (zal vast niet te maken hebben met het nieuwe parfummetje waar ze zichzelf op had getrakteerd...). We hebben nog een beetje door de stad geslenterd en koffie gedronken en toen was toch echt het moment aangebroken om afscheid te nemen. Ik vond het toch wel weer even moeilijk, maar ik heb het super fijn en leuk gehad en vind het ook

heel leuk dat papa en mama nu hebben gezien hoe ik hier woon en wat een leuke stad Praag is!
*Oh ja, ik kan ze ook geen seconde alleen laten hoor... krijg ik net alweer een appje dat Jut en Jul bij Egbert (een oude vriend van papa die piloot is) in de cockpit zijn beland.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.