'Dobrý den' in Prague

02/07/2017

Na maandenlang voorbereiden en niet echt beseffen dat het ook echt een keer ging gebeuren ben ik vanmiddag dan eindelijk vertrokken naar Praag om hier een half jaar te gaan studeren. Ik had me al die tijd nog aardig goed kunnen houden maar vandaag heb ik toch wel (aardig wat) traantjes moeten laten. 't Is toch ook allemaal veel te spannend voor mij... Gelukkig werd ik uitgezwaaid door vriendlief, papa en mama en was er ook nog even tijd om de papa en mama van Lieve te ontmoeten.

Na even geluncht te hebben op het vliegveld met z'n allen werden we dan toch vriendelijk verzocht om naar controle te gaan. En toen werd het even moeilijk... Gelukkig trok het snel weer bij en binnen anderhalf uur zaten we al in Praag waar we werden opgewacht door de meneer van de transfer die erg verbaasd was aangezien er "Mr. Fieke Kooij" op z'n bordje stond. Gelukkig nam 'ie genoegen met twee dames. Onderweg een leuke rondleiding gekregen van de chauffeur en aangekomen bij het hotel waren we ook blij verrast met onze kamer (3 nachten voor 70€!).

Eenmaal geïnstalleerd zijn we maar eens op zoek gegaan naar een restaurant en dankzij een tip van de buddy van Lieve bij een super leuk tentje (Potrefená Husa Hybernská) terecht gekomen waar de eerste vraag die ze aan ons stelden was: "smoking or non-smoking area?" (dat is toch niet meer van deze tijd?). Maar goed, vervolgens bestelden we twee XXL burgers waarna we vriendelijk werden uitgelachen en aanbevolen om er eentje te delen (wat uiteindelijk ook maar goed was ook), wijntjes erbij, toetje toe en lachend de rekening betaald van 12,50€ pp. Al met al: een geslaagde aankomst! Nu lekker op de hotelkamer rusten en ons klaarmaken om morgen op pad te gaan en de stad te ontdekken!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.