Mannenweekend

04/24/2017

Het is toch altijd weer even saai als er dan bezoek is geweest en ze zijn weer weg. Dit keer vooral omdat het afgelopen maandag ook nog eens Pasen was en de hele familie gezellig bij elkaar was en samen ging lunchen en pitch-en-putten. Ze waren nog wel zo lief om me erbij te proberen betrekken via Skype, maar helaas werkte dit niet heel goed en viel na een paar minuten de verbinding uit. Toen heb ik maar heel triest eitjes zitten verven op de kamer en ze voor Lieve verstopt...

's Avonds zijn we nog met de hele groep gaan stappen (op een maan(school)dag!!). Dit vonden we toen echt een top-idee, maar de volgende dag waren we er iets minder enthousiast over. Ik was vooral heel erg moe doordat we nogal weinig hadden geslapen, maar Lieve had het wel wat zwaarder. Gelukkig heeft ze zo'n lieve vriendin aan mij die haar de volgende ochtend gewoon mee naar school sleept aangezien zij mij had overgehaald om te gaan stappen op een maandag. Tsja, dan moet je ook op de blaren zitten.

Op woensdag hebben we weer met z'n allen gegeten bij Marc thuis en daarna een filmavondje gehouden en op donderdag heb ik samen met Lieve thuis Mama Mia zitten kijken.

En toennnnnn, was het alweer vrijdag en stond het volgende bezoek al weer op het vliegveld; Rikkie!! Om half 1 stond ik h'm op te wachten en hij kwam alweer schaterlachend de terminal uitgelopen: "ik snap niks van dat geld hier, ik heb maar 10.000 gepind!" Wat dus neerkomt op zo'n 400 euro. Daar konden we dus wel even mee vooruit. We hebben toen een taxi genomen naar de

Airbnb en hebben daar vast onze spullen neergezet. Het zag er allemaal dikke prima uit en de locatie was ook echt top, midden in het centrum! We zijn toen een beetje gaan rondlopen door de stad. Ik vond het wel lastig om te bedenken wat we zouden doen aangezien we natuurlijk met Jasper en Jorn alles nog een keer moesten doen. We zijn toen toch maar over het oudestadsplein naar de Karelsbrug gelopen, hebben even ergens iets geluncht en toen hebben we aan de overkant bij Mala Strana lekker op een terrasje gezeten. Daarna zijn we weer teruggelopen richting de stad en heb ik nog even New Town laten zien. 's Avonds zijn we nog uit eten geweest bij Crazy Cow Steakhouse en toen om 22.00 waren eindelijk Jasper en Jorn ook bij het appartement! Na even te hebben bijgekletst zijn we op zoek gegaan

naar een cocktailbar waar we verscheidene cocktails hebben genuttigd, en om de avond af te sluiten zijn we nog naar Popos gegaan om ze ook nog even kennis te laten maken met de groep.
Rond 2 uur vonden we het wel een mooie tijd om op huis aan te gaan, aangezien we de volgende dag aardig was kilometertjes moesten maken. Helaas kwamen we er bij aankomst bij het appartement achter dat er letterlijk recht onder ons een of andere techno-club zat, wat de heeeele nacht door ging. Echt genieten. We hadden het ook echt ge-jinxed door zó enthousiast te zijn over het appartement. Ik baalde er de volgende ochtend echt van omdat het juist het plan was om een beetje 'op tijd' naar huis te gaan en ik vervolgens echt geen oog had dichtgedaan.

Mááár, dat mocht de pret niet drukken zaterdag. Ik heb weer het gebruikelijke rondje geleid (ik word er steeds handiger in): over het oudestadsplein, langs de klok,

door Old Town, even een tussenstop om te lunchen bij Atmosfere, door naar de Karelsbrug, langs de John Lennon Wall, door Mala Strana, naar het kasteel, door naar het Letnapark, genieten van het uitzicht, naar beneden via de andere brug, verder naar de Joodse wijk en weer terug aankomen bij het oudestadsplein. We zijn toen nog even ergens een drankje gaan doen en daarna eventjes terug naar het appartement om een power-napje te doen. 's Avonds gingen we uit eten bij Potrefena Husa - helaas een andere dan waar ik normaal heen ga, omdat die al vol zat - samen met Lieve, Marc en twee vriendinnen van Marc. Marc en zijn vriendinnen gingen na een tijdje naar huis en toen hebben we daar met z'n vijven nog een aardig tijdje gezeten. Rond twaalf uur

zijn we richting Karlovy Lazne gelopen, want we wilden allemaal wel graag een keer de club van 5 verdiepingen zien! Gelukkig stonden Emilio en Bjorn daar al in de rij en konden we (met enige schaamte) voordringen. De club was echt suuuper gaaf en we hebben bijna de hele avond op de vloer met 90's muziek doorgebracht. Het was echt heel gezellig en we waren echt pas om 6 uur thuis of zo.

Dit was zondag wel een beetje jammer aangezien Jorn en Rik het aardig zwaar hadden, maar na een goed stevig ontbijtje (en een kotsje van Jorn) konden zij er gelukkig ook weer redelijk tegenaan. Na het ontbijt zijn we naar de dierentuin gegaan. Dit was echt een

heel chill idee van Jorn en ik zou het echt iedereen met een kater aanraden om te gaan doen haha! Ik heb ook weer super veel geleerd! Zo wist Jasper ons bijvoorbeeld te vertellen dat de keizerpinguin tot wel 2 meter groot kon groeien, en dat oude giraffen hun 'nek' niet meer 'omhoog' krijgen. Jorn voegde er nog een fun-fact aan toe wat ook niet veel mensen weten: schildpadden gaan namelijk nooit dood, ze zijn onsterfelijk. Nou, zo kwamen wij onze dag dus wel door.
Na de dierentuin waren we weer aardig uitgeput en zijn we weer even gaan power-nappen in het appartement voordat we uit eten gingen. We hebben toen bij James Dean gegeten en zijn na het eten nog een potje gaan bowlen. Wederom een geslaagde dag!


En toen was het vandaag alweer ons laatste dagje. We zijn rond 11 uur in actie gekomen, hebben toen de spullen ingepakt en zijn toen bij het theater tegenover Palladium gaan lunchen, heerlijk in het ZONNETJE! Jawel, vorige week werd nog sneeuw voorspelt voor vandaag, maar niets was minder waar. Na de lunch heb ik New Town laten zien, want dat hadden Jasper en Jorn nog niet gezien. We hebben daar wat rondgelopen, terrasjes gepakt, souvenirtjes gekocht en hotdogs en trdlo gegeten en toen zijn we met een Uber naar de dorm gereden, want daar waren de jongens ook wel benieuwd naar. Hier hebben we toen nog even een beetje gerust en toen was het alweer tijd om te gaan. Ik had vandaag om

18.30 nog een les in Jinonice (super ver weg met het OV), dus we zijn toen met een Uber eerst daarheen gereden en toen hebben we afscheid genomen en zijn de jongens naar het vliegveld gegaan. En nu krijg ik net een appje dat ze weer veilig zijn geland, dus dat is ook weer een opluchting.
Ik vond het echt weer super leuk om de jongens te zien en te spreken en ik heb ook weer heel vaak en hard om ze moeten lachen. Dat had ik wel gemist! Ennnnn, ik ben ook echt heel blij dat nu iedereen me hier is komen opzoeken en heeft gezien hoe ik hier woon!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.