Das oh so schöne Wien

04/03/2017

Nou, en toen stond na drie dagen alweer de volgende trip op de planning: WENEN!! Ik heb heeeeeel lang niet meer de wekker om half 7 hoeven zetten, maar we moesten er afgelopen vrijdag toch aan geloven. Gelukkig was het voor iets leuks! Na een vier uur lange busrit waren we er al en na een half uurtje waren we dan in de stad bij ons hotelletje, die ook dikke prima was. Tweepersoonskamertje, (gedeelde) douches naast de deur, echt na onze dorm zijn we overal tevreden mee. Abby was ook met ons mee, maar die ging bij aankomst eerst een vriendin opzoeken die in Wenen haar Erasmus deed, en Lieve en ik zijn zelf op pad gegaan. Om te beginnen even een goed bodempje gelegd (BURGERS!!) en daarna lekker door de stad rondgeslenterd. Ons hotel ligt aan het begin van de Mariahilferstrasse, wat zo'n beetje

het begin van het centrum is. We zijn die straat helemaal uitgelopen en zijn toen even gestopt in de Burggarten, een groot park dat in het Museumquartier ligt. Na daar een tijdje in het zonnetje een beetje mensen hebben zitten kijken zijn we nog wat verder doorgelopen en kwamen we uit bij het grote stadsplein, Stephensplatz, waar ook de Stephansdom staat. We zijn ook nog even naar het Mozart museum gelopen maar toen bleek dat we moesten betalen voor entree hield dat geintje al snel op (we blijven gierige Hollanders). Dan maar het terras op en Hugo's gaan drinken, ook niet verkeerd! Abby sloot daar ook bij ons aan en tegen de tijd dat het etenstijd was zijn we naar de Naschmarkt gelopen. Aan de ene zijde is dit een versmarkt, en aan

de andere zijde zijn er allemaal leuke, schattige restaurantjes te vinden. We hebben hier eeeeindelijk sushi gegeten. Dat had ik echt gemist! Na het eten zijn we naar Café Museum gegaan, een écht oud coffeehouse waar Wenen bekend om staat, om koffie met kaisersmarren(!!!) te nuttigen.

Op zaterdag hebben we ontbijt gehaald in de supermarkt en zijn we lekker in de Volksgarten gaan picknicken. We hadden voor die dag een biketour op de planning staan die ik heel last-minute nog had kunnen boeken, dus we hebben 's ochtends rustig aan gedaan en onze krachten gespaard. Na de Volksgarten zijn we vast richting de biketour gaan lopen. Onderweg kwamen we nog langs een paasmarkt waar we even hebben rondgelopen en daarna hebben we nog even koffie gedronken in een strandtentje aan de Donau. Om 14.30 was het dan zover en na drie uur door Wenen rondgefietst te hebben, hadden we echt súper veel gezien: het Hundertwasser House (1), Prater

(reuzenrad) (2), University (3), City Park with Strauss Monument, St. Charles Church (4), Ringstrasse, Opera House (5), Schwarzenberg Square, Hofburg Imperial Palace (6), Parliament (7), City Hall en de vele musea in het Museumquarter (8). De nummertjes verwijzen natuurlijk naar de fotootjes. Na de tour hadden we zo veel gezien en zo veel indrukken opgedaan dat we wel een cocktailtje verdiend hadden en we zijn bij een ander strandtentje langs de Donau gaan zitten. 's Avonds hebben we in de stad wat gegeten en drankjes gedaan op het stadsplein voordat we weer terug naar het hotel gingen.

Zondagochtend hebben we ontbeten bij een ander oud coffeehouse, Café Ritter. Daarna zijn we naar de

Spanish Horse Riding School geweest en hebben we daar een show gezien. Dit was echt gaaf! Alleen de manege is echt al een super mooi gebouw, en dan van die spierwitte paarden en klassieke muziek erbij was heel indrukwekkend.

Na de show hebben we een ijsje gehaald en zijn we in weer een ander park gaan chillen, het Stadtpark. Abby ging die dag weg om 17.00 dus we moesten een beetje rekening met haar houden. We hadden niet echt plannen voor die dag verder, maar het leek ons wel leuk om nog naar het Belvedère paleis te gaan. We zijn toen na het park die richting op gelopen en zijn onderweg nog even gestopt om een radler'tje te drinken op een heel schattig local plekje dat we toch echt niet voorbij konden lopen. Daarna hebben we afscheid genomen van Abby en zijn we verder doorgelopen naar het paleis. Oók weer super mooi. Alle gebouwen zijn zó groot in Wenen, niet normaal. We hebben hier ook weer een tijdje rondgelopen en zijn toen naar een ander schattig wijkje gelopen, Spittelberg, waar we echt het gevoel kregen alsof we in Frankrijk of Spanje of zo rond liepen. Hier hebben we heerlijk op het terras échte Wiener schnitzel gegeten (die ik ook nog met drie anderen had kunnen delen, zo groot). Daarna hebben we nog even rondgelopen en om de avond af te sluiten een koffie'tje gedronken bij (ons) Café Ritter.

En toen was alweer de laatste dag aangebroken. We hadden op tijd de wekker gezet en zijn 's ochtends naar

Schloss Schönbrunn gegaan. Wat is dat immens groot zeg. De 'achtertuin' is gewoon een megagroot park met meerdere tuinen en ook een dierentuin. Hier hebben we wel even wat tijd kunnen doorbrengen. Nadat we een beetje door de tuinen hadden gestruind, hadden we nog even een ongegeneerde fotoshoot gehouden, wat achteraf nog het hoogtepunt van ons uitstapje naar het paleis was, zo veel hebben we erom gelachen, en daarna zijn we weer richting de stad gegaan. Nog een beetje shoppen, terrasjes pakken en almdudler met apfelstrudel naar binnen werken, en toen was het toch echt tijd om de spullen te pakken en richting de bus te gaan. Om 18.00 gingen we weer richting 'huis' (in totaal met nog twee anderen in de hele bus), op naar onze ándere vakantie.


Samenvattend was het dus echt een topweekend. Ik blijf het zeggen, maar Wenen is echt zo mooi en groot, er zijn super veel grote gebouwen, parken, winkels en hippe mensen (een stuk hipper dan in Praag waar iedereen rondloopt in jaren '90 kleren). We hebben ook echt het hele weekend súper weer gehad en súper veel leuke dingen gedaan en gezien, dus al met al, Wenen is echt een dikke aanrader!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.