First week of school

02/25/2017

Deze week is dan eindelijk de studie begonnen. Of nouja, eigenlijk nog steeds niet helemaal aangezien het hier normaal is om de eerste twee weken bij vakken te gaan kijken of je ze leuk vindt, en dan op 3 maart officieel moet je zeggen welke vakken je wilt volgen. Ik vond het nog best moeilijk om vakken uit te zoeken, aangezien ik 51% van mijn vakken moet volgen die niet echt Psychologie-achtig zijn. Ik ben hier namelijk bij de Faculty of Social Sciences ingedeeld, maar dat zijn niet zoals in Nederland studies als Psychologie, Pedagogiek en Sociale Wetenschappen. Hier horen bij deze faculteit studies als Economie, Geschiedenis, Politiek en Communicatie. Niet echt in mijn straatje...

Na wat puzzelen (om zo veel mogelijk vrije dagen te

krijgen) heb ik toch nog wat leuke vakken kunnen vinden:
maandag: VRIJ :)
dinsdag: Forensic Psychology, Czech as a Foreign Language I
woensdag: Introduction to Sociology, Media Sociology
donderdag: Czech as a Foreign Language I (nog een keer)
vrijdag: VRIJ :)
en dan heb ik in april nog een vak die maar twee weken duurt - American Legal System - elke dag een lecture en dan een eindtoets.

Woensdag hebben we weer een Welcome Party gehad (och we zijn zo welkom...) in een club die we nog niet hadden gezien; Nebe, en het was wederom erg gezellig. Van tevoren zijn we met ons groepje Dutchies, Abby, en een Duitse jongen ergens uit eten geweest en in een andere kroeg wat gedronken en gedart, en uiteindelijk dus op het feest beland.

Verder ben ik de hele week ook niet heel erg lekker geweest en heb ik de longen uit m'n lijf gehoest. Normaal gesproken zou ik het niet eens in m'n hoofd halen om uit te gaan als ik me zo voelde, dus ik baalde ook wel een beetje dat ik me zo verplicht voelde om

eruit te gaan omdat we nog maar net in Praag zijn en ik toch op de een of andere manier vrienden moet maken hier... Dus ben ik donderdag uit school meteen naar bed gegaan en er vrijdagavond ongeveer pas weer uitgekomen. De ouders, peetoom en peettante van Lieve zijn toen aangekomen in Praag dus we hebben met hun gegeten en zijn toen de stad in gegaan om drankjes te doen en te proosten op Lieve d'r 21e levensjaar! Later zijn de Nederlandse mannen ook nog even aangehaakt en hebben we het toch stiekem weer later gemaakt dan we hadden gepland...

En vandaag is het dan zaterdag en ik kom net terug van Lieve's verjaardagsetentje in de stad met haar ouders, oom en tante, dus lekker op z'n Jaspers' met 'een bol buikje naar bed'.
*Tot slot nog even een foto van ons terwijl we een typisch Tsjechisch zoeternij uitproberen, een 'trdlo' (oké, niet typisch Tsjechisch maar het wordt wel op elke hoek van de straat verkocht).

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.