Summer days

06/03/2017

Maandag middag had ik m'n laatste toets van introduction of Sociology, waarbij ik alleen naar de allereerste les ben geweest en het boek tot een week geleden nog niet open had geslagen... Máár, ik heb h'm gelukkig gehaald! Dit was ook een leuke verrassing voor Tarik aangezien ik de toets in eerste instantie pas vrijdag moest maken, maar het naar voren was verschoven. Ik had het voor de zekerheid alleen nog niet tegen Tarik gezegd, voor het geval ik h'm toch op vrijdag zou moeten herkansen. Maar dat hoefde dus gelukkig niet!
Na de toets ben ik naar huis gegaan en heb ik een grote schoonmaak gehouden. Als ik zo veel moet studeren heb ik namelijk vaak het idee dat ik nergens anders tijd voor heb, en het had zich allemaal aardig opgestapeld.

Om 21.15 kwam Tarik dan eindelijk aan en ben ik h'm op gaan halen op het vliegveld. We zijn toen meteen doorgereden naar de stad, want we moesten allebei nog eten en dat hebben we toen gedaan bij Kozlovna. Daarna zijn we richting de dorm gegaan, want hier gingen we de eerste twee nachten slapen. Lieve sliep toch bij haar vriendinnen en het was een aardig dure grap om deze periode in een hotel te gaan.

Op dinsdag zijn we gaan ontbijten/lunchen bij Atmosphere en daarna zijn we gaan waterfietsen op de rivier. Het was echt super lekker weer, dus heerlijk om even op het water te zijn. We hadden dit ook op precies het goeie moment gedaan, aangezien het na een uur waterfietsen een beetje begon te regenen en onweren. We hebben toen om te schuilen even ergens een drankje gedaan en zijn daarna naar het Letnápark gegaan om even een dutje te doen. Het was echt zo benauwd de hele dag, dat het ook niet heel lekker was om rond te gaan lopen. Na een tijdje werd ik wakker omdat ik een druppel voelde en ben meteen opgesprongen om weg te gaan. Tarik zei nog 'dat is toch even lekker', maar 3 minuten later begon het keihard te regenen. Blij dat we dus maar weg zijn gegaan. de regenbui duurde echt maar 5 minuten, maar we

zijn toen maar terug naar de dorm gegaan om even te douchen en om te kleden om uit eten te gaan. We hebben toen héérlijk gegeten (vooral de toetjes) bij Marina ristorante, een heel mooi bootrestaurant aan de rivier. Na het eten zijn we nog naar popos gegaan en daar kwamen Lieve en haar vriendinnen ook naartoe, samen met Marc en Bjorn dus dat was erg gezellig.

Vanaf woensdag konden we dan eindelijk in het appartement. We zaten echt heel erg centraal, achter de kerk van het oudestadsplein, op een heel leuk binnenpleintje waar allemaal leuke restaurantjes waren. Nadat we onze spullen hadden gedumpt in het appartement zijn we gaan lunchen op het binnenpleintje en daarna zijn we een beetje door de stad gaan lopen en gaan shoppen. Toen we daar wel weer mee klaar waren zijn we naar het U Prince hotel gegaan op het oudestadsplein, waar we heel leuk op het rooftop terras een cocktailtje hebben gedronken met prachtig uitzicht. Daarna zijn we ons gaan omkleden voor het avondeten en hebben we

heerlijk sushi gegeten!

Donderdag hebben we ontbeten bij Paul en daarna zijn we naar de supermarkt gegaan om lekkere dingetjes in te slaan want we gingen naar het water! Bij Hostivar is er blijkbaar een aangelegd strandje aan een meertje. Hier hebben we heerlijk de hele dag gezeten en ook nog even met een bootje gevaren. Lieve, Bjorn, Marc en Ruben waren ook nog gekomen en we hebben 's avonds met z'n allen daar pizza gegeten. Rond 21.00 zijn we een keer richting het appartement gegaan om even te douchen en om te kleden en toen zijn we nog even naar buiten gegaan om een ijsje te halen en ergens sisha te roken. Weer een geslaagde dag zo!

Vrijdag was alweer onze laatste hele dag samen. We hebben bij James Dean geluncht en zijn toen naar Divoka Sarka gegaan, een super mooi natuurgebied vlakbij onze dorm, waar dus blijkbaar een zwembad ook lag! We hebben hier tot een uur of half zes gezeten en zijn toen naar het appartement teruggegaan om om te kleden. Daarna zijn we ergens gaan eten langs de rivier, met weer een heel mooi uitzicht. Voor het toetje zijn we teruggegaan naar Marina ristorante, omdat we hier al sinds dinsdag over zaten te kwijlen. Na het toetje zijn we naar het Letnapark gegaan en heb ik de beergarden laten zien. Het is ook echt prachtig in de avond daar! Een perfecte afsluiting van dit weekje.

En toen moesten we vanmorgen alweer uitchecken. De eigenaar van het appartement zou om 8 uur komen om onze borg terug te geven, maar die was er om half 9 nog steeds niet, wat erg irritant was. We zijn toen maar weggegaan omdat Tarik om 9 uur op het vliegveld moest zijn. Op het vliegveld hebben we nog even samen ontbeten en toen was het moment alweer daar om afscheid te nemen. Gelukkig dit keer maar voor drie weekjes! En nu kom ik net terug van het office van het appartement omdat ik de borg maar ben gaan ophalen. Het was een super gezellig weekje maar ook weer erg vermoeiend. Ik was sowieso al erg moe van al het studeren en daarnaast hebben we ook niet heel goed kunnen slapen aangezien dat binnenpleintje blijkbaar tot 5 uur 's ochtends nog leuk is... Dus nu ga ik even lekker uitrusten!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.