Week 1

Northern Island

Op zaterdag moest ik weer heel vroeg op staan om mijn vlucht naar Nieuw Zeeland te halen. Om vier uur ging de wekker en om 6.45 zat ik in het vliegtuig! Ik was nog steeds niet fit dus echt eten kon ik niet. Nadat ik twee vluchten erop had zitten was ik in Auckland aangekomen. Ik moest nog een eind een berg oplopen vanaf de bushalte en ik merkte dat ik toch wat zwak was na drie dagen bijna niks eten. Ik heb de avond dan ook maar rustig aangedaan en genoten van mijn eigen hotelkamer. Wat een luxe na twee weken in hostels geleefd te hebben! Eigenlijk zou ik vanavond Jorn van het vliegveld ophalen, maar hij had helaas vertraging op zijn eerste vlucht waardoor hij zijn andere vluchten had gemist. Op zondagochtend kwam hij pas aan, dus toch nog een nachtje alleen slapen.

Zondagochtend stond ik vroeg op om Jorn eindelijk op te halen! Wat had ik uitgekeken naar dit moment! Jorn zijn vliegtuig zou om 6.30 landen dus ik was dan ook precies om 6.30 op het vliegveld. Helaas had dit vliegveld ook 25 minuten vertraging en moest Jorn nog

door de douane e.d. Een uurtje later kwam Jorn dan eindelijk door de schuifdeuren! Zo blij als een kind om hem eindelijk na zeven maanden weer in de armen te kunnen sluiten! We hebben in de ochtend lekker bijgepraat en daarna hebben we nog even wat sightseeing in Auckland gedaan. We zijn de skytower op geweest, een super hoog gebouw in het midden van het centrum! Wanneer je bijna op de top bent heeft het gebouw een soort glazen platen, waar je op kan lopen. Daar sta je dan 186m boven de grote stad terwijl je naar beneden kijkt. Daarna hebben we de ferry naar een buitenwijk genomen, waarbij je een mooi beeld hebt van de skyline van de stad. Later zijn we nog naar een groot aquarium geweest waar verschillende soorten pinguïns en vis te aanschouwen waren. Weer verschillende diersoorten gezien, die toch wat spectaculairder zijn wanneer je ze in het echt kan zien. Toen we onderweg naar het museum waren viel Jorn zowat lopend in slaap door zijn jetlag. We hebben even in een park gezeten en Jorn viel bijna gelijk in slaap. Gelukkig was het mooi weer en kon hij best even een dutje doen. Daarna zijn we via een romantisch padje in het bos met een klein stromend beekje weer terug naar de stad gelopen. We hebben pasta bij een echte pastamaker gehaald en zijn toen op tijd naar bed gegaan.

Op maandagochtend was het tijd om het hotel leven op te zeggen en op avontuur te gaan met onze super deluxe camper! Vandaag was het een stuk minder mooi weer, dus niet zo erg om uit Auckland te vertrekken. Toen we eenmaal onze camper hadden opgehaald moesten we Jorn zijn backpack eerst nog bij het vliegveld ophalen, die eindelijk was aangekomen! Toen konden we onderweg naar het Waipoua forest. Onderweg konden we al mooi genieten van het super groene heuvelachtige landschap van Nieuw Zeeland! Eenmaal aangekomen was het al bijna donker en dus te laat om nog rond te lopen. We zijn nog even snel naar de rivier gelopen die dicht bij onze campingplaats stond. In de avond had het erg veel geregeld, dus het was een aantal keer plassen stampen. Het echt Oer Hollandse kampeergevoel komt weer naar boven.

In de ochtend was het tijd om alles weer op te pakken en nu konden we het bos in met de heeeeeeule grote Kauribomen! De Kauribomen gaan snel dood wanneer de wortels beschadigen dus voordat je het bos in mag moeten eerst de schoenen grondig worden schoongemaakt en vervolgens mag je alleen op het pad blijven lopen. Tijdens de wandelroute zijn we verschillende grote bomen tegen gekomen! Toen zijn we verder gereden naar Paihia, waar de bay of Islands ligt. Dit is een kustplaats met heel veel eilanden er om heen. We wilden hier gezellig uiteten, helaas heeft Jorn mijn buikgriepje overgenomen dus we konden er niet zo van genieten als gehoopt. We zijn maar op tijd naar bed gegaan want de volgende dag hadden we een bezoek aan het Urupukapuka eiland gepland! Jorn had helaas niet zo goed geslapen vanwege

zijn buik, maar we besloten om wel naar het eiland te gaan.
De wekker ging vroeg om de veerpond te halen. Het zou mooi weer worden, dus we hadden beiden een korte broek aan maar dit is in de ochtenden toch nog wel frisjes. Eenmaal aangekomen op het eiland hebben we onszelf dus eerst nog maar even opgewarmd met een warm drankje en daarna zijn we op pad gegaan! De wandelroutes lijken eerst een eitje, vanwege de weinige kilometers maar toen we eenmaal aan het lopen waren viel dit toch wel tegen. De bergen zijn erg steil, waardoor de kuitjes nog wel even gingen branden. Op een gegeven moment kwamen we in schapenland aan, er lagen verschillende schapen op en rondom de wandelpaden. Schattig om te zien! We kwamen na een beste wandeling aan bij het eerste strand en hebben hier dan ook even van het uitzicht genoten. Daarna zijn wij verder gewandeld, onderweg zijn er super veel mooie uitzichten op alle verschillende eilanden rondom dit eiland. Aan de andere kant van het eiland waren er ook nog een aantal mooie kliffen te aanschouwen. Na een aantal steile wandelingen waren we al 2,5 uur onderweg en besloten we maar om terug te gaan, ook omdat Jorn niet zo fit was. Toen moesten we nog 2 uur op de veerpond wachten. Er lagen heerlijke pitzakken waar we op konden neer ploffen om van een drankje te genieten. Toen we terug kwamen van de dagtrip hebben we even lekker niks gedaan en in de avond

heerlijke pannenkoekjes gebakken!

Op donderdag zijn we eerst naar de Haruru falls gereden, wat dicht bij Paihia lag. Dit was zeker de moeite waard want wat was dit mooi om te zien! Super blauw water wat met veel kracht door de rivier stroomt! Hierna was het tijd om door te rijden naar Rotorua. Dit was een autotocht van ongeveer zes uur, dus had Jorn veel tijd om nog even bij te slapen. Eenmaal aangekomen in Rotorua gingen we voor nog een extra avontuurtje, namelijk een gratis kampeerplaats opzoeken. In Nieuw Zeeland zijn er verschillende plekken waar je gratis mag parkeren, je moet dan wel een zelfvoorzienende camper hebben en die hebben wij gelukkig. We hadden een plekje dicht bij een grote waterval een bospadje gevonden. Na de lange autorit hadden we wel zin om even de beentjes te strekken en gingen we voor een wandeling in het bos. De wandeling zou maar 1km zijn, maar uiteindelijk hebben wij toch echt wel heel wat meer gelopen. De wandelroute was niet heel duidelijk aangegeven, dus ongeveer 45 minuten later waren we weer terug bij de camper. Onder weg hebben we dan wel een mooi bos, watervallen (en mensen die hier van af aan het kajakken waren!) en een grot gezien. ’S Avonds hebben we de keuken in ons campertje maar eens getest en genoten van een heerlijke maaltijd.

De volgende ochtend waren we weer vroeg op voor een wandeling in het Whakarewarewa bos. We kozen voor de wandeling van 5km en kwamen zo langs vele hoge bomen en een van de aparte meren die rond Roturua liggen. Er hangt in dit dorpje een zwavel lucht, die eigenlijk een

beetje naar rotte eieren ruikt. Zo af en toe kwam deze geur ook in het bos terug, wanneer je dicht bij zo’n meer kwam. Deze meren zien er dan wel heel apart uit. Ze waren super blauw met heel helder water, zo helder dat het op de foto’s lastig te zien is dat er überhaupt water ligt. Na deze wandeling heeft Jorn even uitgerust zodat hij zich ’s avonds wat beter zou voelen. Ik heb nog een wandeling door het Kuirau park gemaakt. Deze lag zo ongeveer naast de camping dus het was maar een korte wandeling. Hier zag ik al een aantal natuurlijke spa’s en modderpoelen. Het water in de poelen is soms wel 100 graden waardoor het borrelt. Van deze poelen komt ook weer de zwavel lucht, wat het moeilijk te begrijpen maakt dat mensen hier vroeger in gingen baden en hun kleren uit wasten. ’S Avonds hadden we een culturele avond op de planning staan! We werden met de bus opgehaald en naar een Maori dorpje gebracht. Hier kregen we eerst wat uitleg over de Maori cultuur en later was een show waar de oude gebruiken en liederen van de cultuur werden vertoond! Het was echt super leuk om dit allemaal te zien. Kia Ora! Hierna hebben we nog genoten van een heerlijk diner met een aantal culturele gerechtjes.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.