Voorbereidingen Nepal

Marknesse

Tijdens mijn vorige opleiding (onderwijs assistent) wilde ik al op buitenlandse stage, maar doordat ik niet genoeg had doorgevraagd en niet snel genoeg was kon dat helaas niet meer. Toen wilde ik naar België, naar een specifieke school voor meervoudige intelligenties.

Begin vorig schooljaar (2017/2018) kregen wij de eerste bijeenkomst over eventuele buitenlandse stage of studie. We hadden er op dat moment al wel het een en ander over gehoord, maar deze bijeenkomst werd het allemaal wat duidelijker.

Ik wilde het liefst zo ver mogelijk weg, of nou ja ver mogelijk niet perse. Ik wilde in elk geval naar een land waar het totaal anders zou zijn dan hier. Eerst twijfelde ik over Oeganda en Nepal. Ook kwam Zweden langs in mijn gedachten, omdat ik daar al heel lang graag heen wil en het land op onderwijs gebied echt vooruitstrevend is.

Na een gesprek met International Office kwam er voor mij al meer duidelijkheid, Nepal zou het worden. Toch ik wilde ik mezelf er nog meer van overtuigen en stapte naar Bert, een docent bij mij op school die al heel vaak daar is geweest. Natuurlijk wist hij de mooiste verhalen te vertellen waardoor ik het echt zeker wist.

Toen moest ik stappen gaan ondernemen, zo moest er een motivatiebrief komen en een aanbevelingsbrief. En naast het papierwerk moest ik ook nog even mijn vriend en familie het goede nieuws vertellen. Ik wist wel hoe mijn moeder zou reageren dus die heb ik het niet als eerste verteld. Mijn vriend stond gelijk achter mijn keuze en wilde met alle liefde de aanbevelingsbrief schrijven. Toen ik het uiteindelijk mijn moeder vertelde was zij niet dol enthousiast, maar vond het wel heel dapper. Mijn moeder is niet zo avontuurlijk en vindt het al snel te ver en eng. Toch kon ze mijn motivatie wel begrijpen.

Ik wil namelijk naar Nepal, omdat ik nog nooit helemaal alleen ben geweest voor langer dan twee weken. In alle keuzes die ik tot nu toe heb gemaakt, denk ik altijd aan anderen. Ik ben heel erg familie gericht en zal ook alles doen om het hen naar hun zin te maken. En nu wil ik weten hoe ik zelf ben, helemaal alleen, aan de andere kant van de wereld.

Begin 2018 kreeg ik te horen wanneer het 'Go/No go' gesprek zou zijn en daarbij wie er nog meer naar Nepal wilde gaan. Nynke en Rosalie waren ook bij het gesprek en wilden dus ook naar Nepal. Tijdens het gesprek ging het over ver van huis zijn, het onderwijs daar en over hoe prachtig het land is. Het gesprek was met Bert en wederom heeft hij mij nog meer kunnen enthousiasmeren over mijn plan. Ook heb ik tijdens dit gesprek besloten dat ik naar Pokhara wilde en niet naar Kathmandu. Pokhara is minder groot en minder

druk. Ook is de natuur hier echt heel mooi.

Iets later vertelde Rosalie dat zij niet meer mee zou gaan. Ik vond het jammer om dit te horen. Toch was ik ergens ook wel blij, want een tweetal is handiger dan een drietal is mijn ervaring. Ook voelde ik meer een klik met Nynke. Het is veel geld en een grote stap, dus als je er niet 100% achterstaat moet je het zeker niet doen.

Tegen het einde van het schooljaar was er weer een bijeenkomst. Weer veel informatie, dit keer over alles wat er geregeld moest worden. Nynke en ik spraken samen af om er eens goed voor te gaan zitten. Wat gaat het kosten, waar gaan we wonen, hoe komen we daar, welke vaccinaties zijn nodig en zo nog meer praktische zaken om goed over na te denken.

Vlak voor de vakantie hebben Nynke en ik geluncht met twee meiden die ook naar Nepal zijn geweest op stage, Caja en Laura. Zij wisten ons mooie verhalen te vertellen en hadden ook spulletjes mee genomen. Ze zijn zelfs zo enthousiast dat ze terug willen om een rondreis te gaan maken.

Nu de vakantie voorbij is voel ik toch dat alles erg dichtbij komt. Ik heb er nog steeds onwijs veel zin in, maar voel ook spanning. Ik moet nog veel regelen. Ook is mijn zus in verwachting van haar eerste kindje. Ze is uitgerekend in april.. Dit betekent dat ik nog in Nepal zit. Ik vind het moeilijk om dit belangrijke moment in haar leven te missen. Ik zal er alles aan doen om zo betrokken mogelijk te blijven, om zo min mogelijk te missen.

Binnenkort gaan Nynke en ik weer zitten om de tickets te boeken, Prem, onze huisbaas, te contacten over huisvesting, visums regelen en ik zal dan ook mijn vaccinaties gaan halen.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Tell your story

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Tell your story

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.