Alle argos los en no starry starry night

Mount Cook, 04/29/2017

Vanuit onze gratis parkeerplaats met prachtig uitzicht over Lake Tekapo en Mount Cook vertrekken we naar de berg zelf. De route er naartoe is prachtig. Diepblauw water, prachtige luchten en vergezichten. Ook het weer werkt mee; blauwe luchten, zon en een aangename temperatuur. Buiten het hotel en de woningen voor de werknemers van de toeristische dingen is er eigenlijk niets. Het hotel heeft een bezoekerscentrum waar ook excursies geboekt kunnen worden. Wij kiezen voor een tocht met een argos, een 8-wielig all-terrain voertuig. Er zijn geen andere gasten dus we gaan samen met de gids de bergen in. Het eerste stukje met een 4x4 waarna we vervolgens overstappen in de argos. We vinden het allebei geweldig en de gids zet daarom nog een tandje bij qua snelheid en actie. Ongeveer halverwege de route stoppen we om een stukje omhoog te klimmen zodat we uitzicht hebben op het gletsjermeer en de gletsjer. Het meer is 5 km breed en van bovenaf kunnen we het helemaal overzien, bizar. Net zo bizar als het feit dat de gletsjer op 10 km afstand ligt en dat we die ook kunnen zien.
Als we terugkomen van de tocht maken we nog een wandeling in de omgeving. Een lange wandeling lukt gezien het tijdstip niet, we 'moeten' vanavond n.l. op tijd in Tekapo zijn voor onze Earth & Sky tocht. We gaan sterren kijken vanaf Mount St. John waar een observatorium staat in het grootste dark-sky reservaat ter wereld. Zo'n zin in. Hier hebben we enorm naar uitgekeken.
We overbruggen de tijd in Tekapo door naar de 'church of the good-shepard' te gaan. Het is een af en aan rijden van toeristen. We hopen dat het straks, als het donker is, rustiger zal zijn. Als we parkeren bij het kerkje en het inmiddels donker is blijkt dat verre van waar te zijn. Het blijft een af-en-aan rijden van bussen vol toeristen. Rondom de kerk staan ontzettend veel mensen die foto's willen maken van de kerk en de lucht (1 van de meest bekende plaatjes van Nieuw Zeeland). In alle eerlijkheid, ik sta er ook bij.
Bij het kantoor van de tour krijgen we een behoorlijke teleurstelling te verwerken; de tour gaat niet door vanwege de bewolking. Er zijn daardoor geen sterren te zien. We kunnen kiezen voor een bezoek aan het observatorium, een andere datum of ons geld terugkrijgen. We kiezen voor het laatste... We moeten n.l. op tijd in Christchurch zijn om de motoren op te halen voor de rondrit. In eerste instantie waren we voornemens om in de buurt te overnachten maar we hebben nu besloten om toch door te rijden naar een gratis kampeerplek onderweg naar Christchurch. We volgen de navigatie en komen uit op een onverharde weg waar ook nog eens een riviertje overheen stroomt. Met geen mogelijkheid is te zien hoe diep het is en we gaan absoluut het risico niet nemen. We draaien daarom om en rijden dan nog verder naar een volgende kampeerplaats. Het is inmiddels na middernacht als we daar aankomen. Om niet teveel overlast te veroorzaken parkeren we op de eerste de beste mogelijkheid die we tegenkomen. Gelukkig ligt het bed klaar en duiken we er snel in.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.