Een grote chips!

Ndola, NLA, Zambia, 03/28/2017

De tweede dag op Kaloko en niet de meest fantastische! In de ochtend was Sandra al weg, want ze was haar register thuis vergeten. Dus, wat doe je dan? Samen met de kinderen heb ik het onthaal al gedaan. we hebben samen gebeden, gedanst, liedjes gezongen nadien was Sandra terug en heeft ze een verhaal verteld. Maar dan komt het moment dat ze weer weg was. En niet voor 10 min, maar wel voor meer dan een uur. Dan krijg je plots een bericht van Saskia die zichzelf ook afvraagt waar haar juf naartoe was. Omdat de jongens zich weer eens “heel goed” aan het gedragen waren, besloot ik om bij alle jongens een smiley op hun hand te tekenen. Ze kregen die kansen, luisterden ze nadien nog niet, dan veegde ik de smiley van hun hand en was het gedaan. Je zag dat dit bij heel veel jongens wel effect had. Plots konden ze allemaal stoppen met vechten en slaan. Na een dik uur was Sandra dan toch terug en was het tijd om te eten en buiten te spelen. Samen met de grade one hebben we buiten gespeeld.

Vlak voordat we naar huis vertrokken hebben we nog een djapati gekocht. Dit is iets hard, rond. Om het te verduidelijken: het lijkt op een grote chips :) het wordt gemaakt met bloem, zout en kruiden. Jam, jam, jam. Nadat we dit hadden gekocht zijn we al een stukje door de community gestapt. Normaal komt Kelvin ons altijd aan de school opwachten, maar we waren al wat vroeger klaar dan dat hij kwam, dus toen zijn we maar op pad gegaan!

Wanneer de Kelvin, onze taxi ons kwam ophalen vroeg hij aan ons of we plannen hadden hierna. Hij vroeg of we buzzy buzzy waren. Waarop wij zeiden dat we dat niet waren en waarop hij ons dan weer uitnodigden om mee naar zijn thuis te gaan. Hij heeft een eigen shop en moest nog wat dingen gaan kopen en daar afzetten. Zo hebben we ook zijn oudere zus ontmoet. Super lief!

In de avond hebben we dan weer gesupporterd voor onze Rode Duivels. In het begin waren ze goed, maar nadien? Hmmm, daar we ons niet over uitspreken. Maar hey, wel fijn dat we op groot scherm kunnen kijken! Het lijkt net alsof we in het stadion zelf zitten.

Reactions

Pauhou's adventure in Zambia

18 januari 2017 Tot 03 juni 2017

Chapters

Blog

Follow Travel Diaries

Travel Diaries op Facebook Travel Diaries op Twitter Travel Diaries op Pinterest Travel Diaries op Instagram

Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.