Dag 6.

Rio de Janeiro - Copacabana, 12/07/2016

Woensdag.

Beach day at the Copacabanaaaaaa!!!
Vandaag gaan we naar het strand. Relaxen en de zee in. En waar doe je dat anders in Rio dan op Copacabana!!

Bij onze receptie krijgen we nog de tip om ook zeker naar Ipanema beach te gaan wat er direct naast ligt. Precies tussen Copacabana en Ipanema ligt een grote rots, Arpoador, waar je de mooiste zonsondergang van Rio moet kunnen zien.

Om daar te komen pakken we de metro. Met een kleine 3 kwartier stappen we bij onze halte uit en moeten we nog een stukje lopen voor we het strand en de zee zien. Het is te gek hier! Wit zand en prachtig licht blauw/groen water. Eerst lopen we wat over de boulevard en stoppen nog voor een kokosnoot drankje.

We vinden het op het Ipanema strand wat gezelliger (kleiner) en besluiten daar te gaan liggen. Huren een parasol (verbranden anders levend) en dan is het liggen geblazen en niets meer doen. Heerlijk zo.

Af en toe die zee in waar nog wel een aardige stroming in staat. Echt zwemmen is niet heel fijn hier maar het water koelt lekker af.

De rest van de dag blijven we hier en tegen de avond lopen we richting Arpoador, de rots, waar het nu behoorlijk druk begint te worden om de zonsondergang te zien. Hier is het echt enorm gezellig. Veel mensen met kleedjes en eigen drankjes mee. Van de Braziliaanse zonsondergang is niets gelogen, het is meer dan mooi!! Wat heel grappig is hier, is dat zodra de zon onder is, iedereen begint te klappen.

Voor we de metro terug naar huis pakken besluiten we hier eerst te eten. Vandaag zijn we even geen backpackers en doen we niet aan low budget. We gaan lekker uit eten op Copacabana. Het tentje waar we belanden heeft geweldig lekkere gerechten. We bestellen een vispannetje voor 2 (een soort paella maar dan op braziliaanse wijze) en een caipirinha!

Volledig voldaan pakken we de metro terug naar ons hostel en nemen we daar een frisse douche. Wat een dag weer, meer dan moe ploffen we in ons bed en vallen als een blok in slaap!!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.