Leven in een kampeerbusje

Stanthorpe, 10/18/2016

Echtpaar in camperbusje slaat elkaar de hersens in! Oh no!!!
Gelukkig is dit een nep quote uit een Australische krant ;-))

Samen op een oppervlak van 3,5 x 1,5 m leven 35 dagen lang, kan voor menigeen uitlopen op moord en doodslag. Op het reisforum van Australië raadt men ( destination experts) dat dan ook ten stelligste af.
De Jucy is zeer zeker een stuk krapper dan onze eigen 6 persoons alkoof camper, maar wij hebben al heel snel onze draai gevonden (ervaren kampeerders en campers als wij zijn) en alles rijdt op rolletjes.
Je moet wel over bepaalde karaktereigenschappen en vaardigheden beschikken en daarbij elkaar bijzonder goed kennen. (Met vreemden delen zoals ik weleens lees, uit budget overwegingen, ik kan er mij niets bij voorstellen!!!)

Belangrijk om in de Jucy vredig samen te leven is o.a. goed kunnen organiseren, onthouden, flexibiliteit, praktisch inzicht, discipline en een vaste taakverdeling. Dit hebben wij aardig onder de knie na 36 jaar samen + 4 kinderen groot brengen.
M.a.w. zorgen dat alles goed opgeborgen wordt op vaste en logische plekken en je ook daaraan houden, zodat je alles snel kunt vinden. Thuis moet dat natuurlijk ook zo, maar daar wordt vaak niet aangehouden, duhhh, hetgeen vaak leidt tot koortsachtige en stressvolle zoekacties naar sleutels, telefoon etc.etc. Herkenbaar?
Ik ben heel blij met de tip om je kleding gesorteerd in doorzichtige waszakken te bewaren, die zakken in een boodschappentas te doen en je hebt nooit moeite je T-shirt, sokken of bikini te vinden en het ruimt snel op.
De autosleutel komt altijd in een vast vakje in MIJN tas, we hebben er maar één en een verlies kost je 700 euro, dus John vindt dat ook prima!
Er is volop opbergruimte in de Jucy voor zaken die je vaak gebruikt en voor kruiden en ingrediënten om te koken. Het koken op de twee gaspitten gaat uitstekend na het aanschaffen van het noodzakelijke kookgerei. Wie kookt hoeft niet af te wassen ( fijn toch?) en John is heel blij met zijn meegebrachte Thaise miniwaterkoker, gaat veel sneller dan de aanwezige ouderwetse fluitketel.
De koelkast is even groot als in onze eigen camper en je kunt er een flinke voorraad in kwijt. Hij werkt enkel op elektriciteit dus nooit gedoe met op gas zetten en weer terug en zo.

Heerlijk snel kunnen wij ons ergens installeren en wegrijden in tegenstelling tot de mensen met grote campers en caravans/trailers, zoals je hier heel veel ziet. Poten uitdraaien of de wielen op blokken zetten, dat werk, daar hoeven wij ons niet mee bezig te houden, gelukkig!
De Jucy met automaat rijdt heerlijk, het enige nadeel is het enorme benzineverbruik, daar moeten we wel even aan wennen. Dus ook op tijd tanken geblazen!
Voordat we ergens definitief vertrekken vullen we het schone water aan, laten we het vuile water in onze privé dump put lopen, draaien het dakluik dicht, ruimen de stroomdraad op, sluiten we de gastank en we kunnen er weer tegenaan.
Omdat we een chemisch toilet bij ons hebben, mogen we wild kamperen. Dat mag alleen op speciale plekken, daar zijn ze zeer streng in hier. Voorlopig is dat nog niet aan de orde geweest, we kiezen tot nu toe voor de wat luxere campings met volop schoon
sanitair (met o.a. toiletpapier, handzeep en droger voor handen) en de voor ons dagelijks noodzakelijke heerlijke warme douches.
Voor een plek met elektra en water betaal je gemiddeld 25 tot 35 euro op zo'n camping (voorseizoen prijs).
Wij zijn tevens lid geworden van de Big4 keten Holliday Parken, dan krijg je aardig wat korting iedere keer. Het lidmaatschap is voor 2 jaar 40 euro. Op onze volgende reis kunnen wij daar dus nog van profiteren.

De faciliteiten van het interieur Jucy: een beeldscherm met dvd speler. ( gebruiken wij nooit )
Makkelijke lichtpunten, meer dan genoeg.
Wanneer je gordijnen gesloten zijn, heb je volop privacy en als je gunstig staat op een rustige camping kun je met open achterklep in bed blijven liggen luilakken en je zelfs ook verkleden zonder een ander te shockeren.

We reizen nu nog steeds in Queensland. Coolangatta is een grensplaatsje: de helft ligt in Queensland (Jucy Rental) en de andere helft ligt in New South Wales (de Telstra shop bv)
Maar wat het grappig maakt, is dat de tijdzone ook verschillend is. In Kirra B camping was het bv 15:00, dan was het in de Telstra shop het een uur later. Ongemerkt wandel je over de grens in een andere tijdzone, zo lopen veel afspraken mis haha. Zou wat voor onze oudste zoon zijn!

Op de foto' s het interieur van de Jucy in gebruik, ontbijt op de camping, mijn praktische kledingtas, Thaise Massaman curry met rijst, Marokkaanse Groentetajine met couscous (alles bereid met verse groente) en knus eten binnen terwijl het even regent.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.