Voorbereidingen WAKA WAKA

Zuid-Scharwoude, 07/08/2017

De afgelopen 3 maanden is er geen dag voorbij gegaan dat ik niet bezig was met de voorbereiding van mijn reis naar Zuid-Afrika. Begin mei kwam ik definitief door de plaatsingscommissie van mijn stageplaats en vanaf dat moment ben ik aan het aftellen naar 2 augustus.
De maanden of eigenlijk jaren daarvoor heb ik heel veel gezocht naar buitenlandse stageplaatsen. Ik heb verschillende brieven verstuurd en daardoor zagen Jorrit, mijn ouders en Debora het al even aankomen dat ik mogelijk naar een buitenlandse stage zou gaan.
Tijdens mijn voorbereiding kreeg ik steeds meer zin in mijn reis, maar waren er uiteraard ook wat frustraties. Mijn eerste ervaring met officieel Zuid-Afrikaans grondgebied was redelijk bijzonder. In totaal moest ik drie keer voor mijn visum naar de Ambassade in Den Haag, en ja daar kunnen ze nog een stuk efficiënter werken. De eerste keer dat ik naar Den Haag ging was samen met Jorrit. We hebben er meteen een stedentrip van gemaakt. Op deze foto staan we voor de ambassade (voor de Zuid-Afrikaanse vlag). De andere twee keer ben ik alleen naar de Ambassade gegaan. Achteraf kan ik er

wel om lachen dat ik bijvoorbeeld heel Den Haag nog heb moeten rondrennen voor een papiertje, omdat ik natuurlijk geen printer onder mijn arm had. Een half uur later zou de ambassade dicht gaan en dan moesten er weer heel wat documenten opnieuw, omdat er een bepaalde datum opstond en alleen voor die dag geldig waren. Ik heb een week spierpijn gehad van het hardlopen door Den Haag en in Zuid-Afrika zal ik ook nooit meer zo hard moeten lopen. Ik keek op dat moment wel uit naar de rustige mentaliteit in Zuid-Afrika. Uiteindelijk heb ik mijn visum gekregen, maar vraag vooral niet hoe. Naast mijn visum, moest het contact met mijn school Inholland goed worden geregeld, vaccinaties, vliegtickets, verzekering (ook een verplichte Zuid-Afrikaanse verzekering waar ik niet op vertrouw).
Ook heb ik genoten van mijn voorbereiding en dan vooral van iedereen die mij tips heeft gegeven. Tijdens de open avond van Inholland gaf ik een presentatie over de opleiding pedagogiek en daar zat Cora in de zaal. Ze vroeg waar ik naar toe ging en je gelooft het nooit. Ze heeft jaren in Port Elizabeth gewoond en ook gewerkt voor de organisatie Ready4Life!! Ze is getrouwd met een Zuid-Afrikaanse man en we hebben die avond nummers uitgewisseld. Het kan geen toeval zijn en ik ben haar en Andrew ontzettend dankbaar dat ze voor hun werk een keer op maandagochtend met mij wilde koffie drinken in Den Haag. Ik ben helemaal voorbereid op mijn nieuwe woonomgeving, stageplaats en veiligheid. Zo blijven mijn familie en vrienden ook met een gerust hart achter. Er zijn nog een aantal weken te gaan voordat ik vertrek.


Afgelopen week heb ik een Holland afscheidsfeest gehad van Suzanne en Sigrid. Nu ik nog kon genieten van kipsate, stroopwafels en Lays chips ben ik wel echt helemaal goed voorbereid. Ook voor de laatste keer spijkerpoepen kon natuurlijk niet ontbreken op het holland afscheidsfeest. Zometeen zing ik alleen nog maar WAKA WAKA THIS THIME FOR AFRICA

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.