Stage in Zuid-Afrika

Zuid-Scharwoude, 07/02/2017

Over precies een maand gaat het dan eindelijk gebeuren! Ik vertrek namelijk op 2 augustus voor 5 maanden naar Zuid-Afrika. Mijn vliegreis eindigt in één van de grootste steden van Zuid-Afrika aan de zuidkust van het land: Port Elizabeth, ook wel PE genoemd. Het is een havenstad en ligt op de scheiding van de Indische en de Atlantische Oceaan. Daar ga ik stage lopen voor mijn opleiding pedagogiek.
Er zijn genoeg plaatsen binnen Europa waar ik mijn stage zou kunnen lopen, maar ik wil dit graag helemaal aan de andere kant van de wereld doen. Mijn stage is op een basisschool, in een township, voor kinderen met een leerachterstand. De leerlingen zijn van 6 tot 15 jaar. Zelf ben ik voor de psychosociale ondersteuning in de klas en houd ik mij bezig met het gedrag van deze kinderen. Voor mijn gevoel zijn de jongeren daar bezig met het overleven van de dag. Er zijn minder invloeden van buitenaf en daarom zal de opvoeding daar puur de basis zijn. Ik leer daar omgaan met andere culturen en dat is niet heel onbelangrijk voor mijn werkveld. Los van al deze geweldige argumenten is het ook een hele goede reden om naar

Zuid-Afrika te gaan. Het lijkt mij een prachtig en bijzonder land, waar ik altijd al eens naar toe wil gaan. Ik ga daar in de weekenden en de vakanties ook verschillende reizen maken.
Tijdens mijn voorbereidingen ben ik er al achter gekomen dat de mentaliteit in Zuid-Afrika heel anders is dan ik zelf gewend ben. Zo kan ik mijn precieze taken op mijn stage bijvoorbeeld niet beschrijven, omdat ik dat daar ter plekke zal gaan meemaken en ook zal uitvoeren.
Ik moet mij aanpassen aan de Zuid-Afrikaanse gewoontes en dat lijkt mij een goede en leuke uitdaging. Zelf vind ik het wel heel prettig dat het contact bij mijn stage organisatie "Ready4Life" met een Nederlands sprekende begeleider is. Ook deel ik mijn huis met andere Nederlandse en Belgische stagiaires/vrijwilligers en samen rijden we in een gehuurde auto naar het stage project. Daar ga ik in vijf dagen, 40 uur per week stage lopen (toch nog een beetje Nederlandse werkritmes). Op dit moment heb ik nog geen idee wie mijn groepsgenoten zijn en daardoor ga ik de reis via München en Johannesburg helemaal alleen doen. Op het vliegveld van Port Elizabeth zal mijn begeleider mij ophalen. In dit dagboek zal ik wekelijks mijn avonturen bij houden!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.