Achtste week in Zuid-Afrika

Port Elizabeth, 10/01/2017

Na 2 maanden Port Elizabeth is het tijd om morgen alleen naar Kaapstad te vliegen. Daar komt hoog bezoek mij opzoeken waarmee ik langzaam terug richting mijn huis rij. Daar heb ik ontzettend veel zin in! Officieel is het nu spring break op mijn stage. In Nederland verlopen de dagen voor een vakantie ook altijd wat rommeliger, maar hier kwamen de meeste kinderen zelfs niet eens opdagen. Waar normaal 40 kinderen in de klas zitten, waren het er aan het einde van de week nog maar 5 per klas. Deze week had maar 3 echte schooldagen, omdat afgelopen maandag iedereen door de feestdag al vrij was en op vrijdag werden er alleen maar rapporten uitgedeeld. De afgelopen weken waren alle toetsen al afgenomen en daardoor werden er nu ook vrijwel geen lessen meer gegeven. De schooldagen duurden daarom ook 2 uur korter dan normaal. Laat het de onderwijsinspectie van Nederland maar niet weten. De afgelopen week had ik dus veel vrije tijd en daarom had ik na 3 dagen stage een relaxte aanloop naar de spring break. Het hoort ook allemaal bij Zuid-Afrika en ik kan er wel aan wennen.
Ondanks dat er op school minder actief werd gewerkt, gaf ik zelf veel kinderen 1 op 1 begeleiding. Daarnaast hebben Tessa, Wendy en ik een presentatie aan de leraren gegeven over onze verwachtingen, wat we gaan doen en wat we tot nu toe hebben geobserveerd. Best wel spannend, maar het ging goed. De meeste leraren vingen het positief op. Ze vonden dat we vergeleken bij Zuid-Afrikanen van onze leeftijd, zo volwassen overkomen. We kregen in de middag verschillende knuffels van de leraren, omdat ze ons een fijne vakantie wenste.

Verder heb ik dinsdagmiddag met Melissa (vriendin van Cora) koffie gedronken in de Walmer shopping mall. Ze is een Zuid-Afrikaanse gezellige vrouw en kon mij veel over het leven als blanke inwoner vertellen. Tot nu toe werk ik alleen met zwarte of gekleurde mensen en daarom was dit voor mij ook heel interessant. Ze nam echt de tijd voor mij en haar instelling is ook precies zoals veel Zuid-Afrikaanse mensen zijn. Vriendelijk, ze nemen altijd tijd voor elkaar en zijn relaxt.

Het weer hier is ondertussen een stuk beter, omdat het langzaam zomer wordt. Gisteren zijn we daardoor met z'n allen naar het strand gegaan en konden we heerlijk zonnen. Afgezien van het redelijk mooie weer heb ik van de week precies één keer in de regen en één keer met windkracht 300 hardgelopen. Port Elizabeth blijft de meest windy city van Zuid-Afrika.
Zoals ik vorige week schreef was het maandag een feestdag in Zuid-Afrika. Op zondag werden er verschillende feesten georganiseerd. Wij gingen met de groep naar een Roof Party. Dit was erg gezellig!
Op vrijdag was Simone uit het huis jarig en organiseerde we een surprise party voor haar. Alle 25 stagiaires uit de 3 huizen van Ready4life stonden haar op te wachten toen ze terug kwam van de winkel. Het hele huis was in Zuid-Afrikaanse stijl, inclusief wij zelf. Cupcakes, servetten, cocktailprikkers en vlaggen waren typisch Zuid-Afrikaans. En ook zelfs ballonnen van Madagaskar zebra Marty. Het was een grote verrassing en ook een heel gezellig feest.
Charissa en ik stonden er gisteren bij stil dat we alweer 2 maanden op één kamer slapen en dat zelfs zonder ruzie haha. De aankomende 2 weken lassen we even een pauze in en daarna kom ik weer gezellig terug bij de groep en deze blog. Ik kan eigenlijk niet geloven hoe snel de tijd alweer gaat!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.