Nog 1 week voor vertrek

Zuid-Scharwoude, 07/26/2017

Over precies 1 week zit ik al in het vliegtuig naar mijn nieuwe woonplaats Port-Elizabeth. De afgelopen periode heb ik zeker niet stil gezeten. Zo ben ik nog even met Jorrit op vakantie naar Parijs geweest, voordat we elkaar 4 maanden niet kunnen zien. Ook ben ik verder gegaan met mijn voorbereidingen, zoals het inpakken van mijn koffer. Jorrit komt mij in december opzoeken en samen gaan we een maand rondreizen door Zuid-Afrika. Ik zal mezelf niet zijn als ik dit niet nu al samen met Jorrit bijna helemaal op papier heb uitgewerkt. Zo hebben we extra de tijd om hier samen naar uit te kijken!
Afgelopen zaterdag, 22 juli, werd ik 22. Laat ik nou ook precies 22 weken naar Zuid-Afrika gaan. Daardoor was dit een reden om mijn verjaardag/afscheidsfeestje in Zuid-Afrikaanse stijl 2x te vieren.
Tot slot ben ik zover het kan aan het genieten van de zomer. In Zuid-Afrika is het namelijk nu winter en ga ik daar langzaam naar de zomer toe. De winter in Zuid-Afrika heeft overdag ongeveer dezelfde temperatuur als de zomer in Nederland. Het isolatiesysteem van de gebouwen werkt daar alleen iets minder en daardoor kan het in de nacht koud zijn. Ook gaat de zon snel onder en is het voor het avondeten al donker. Ik ben wel blij dat er geen tijdsverschil is, omdat dit makkelijk is met skypen.

Van mijn verjaardag en afscheidsfeest heb ik ontzettend genoten! Ik vond het heel leuk dat een aantal hele goede vrienden vrijdag langs kwamen. Ik zal ze ongetwijfeld gaan missen! Ik heb verschillende herinneringen, typisch Zuid-Afrikaanse pakketjes en fotoboekjes gekregen die ik mee kan nemen tijdens mijn reis. De Zuid-Afrikaanse likeur (Amarula) hebben ze in ieder geval ook kunnen proeven. Op zaterdag stond er een tent in de tuin, zodat mijn beide families/vrienden/kennissen langs konden komen. Vlaggen, bierviltjes, cocktailprikkers en zwaaivlaggetjes waren in Zuid-Afrikaanse stijl. Een vlag die eigenlijk half Nederlands is. Als je goed kijkt zie je daar de Nederlandse vlag met rood, wit, blauw in. Sinds het einde van de apartheid is de vlag pas veranderd.
De aankomende week ga ik mijn laatste werkdagen van 2017 hebben, geniet ik van de Hollandse stamppot, kan ik nog water drinken uit de kraan, broodjes pindakaas eten, Hollandse kaas en Brinta eten, kan ik nog vrij hardlopen op de weg, fietsen, nog alleen op straat lopen, rechts rijden op de weg, "genieten" van het snelle ritme in Nederland en afscheid nemen van Jorrit, ouders, Debora, familie en vrienden.... Spannend!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.