De beroemde petra

petra, 11.10.2016

Petra was echt een plek waar ik naar uit keek, ik hoorde iedereen er over praten over hoe mooi het is. Het is ook wel te begrijpen want het staat op wereld erfgoed lijst.

Ik kwam tegen de avond bij Petra aan, maar helaas moet ik tot de volgende ochtend wachten om de beroemde Petra te gaan zien, eerst heb ik goeie nachtrust gehad. We zijn allemaal vroeg naar bed gegaan, want als je mooie plekken wilt bezoeken en niet teveel toeristen tegen wilt komen moet je vroeg uit veren. De volgende ochtend ging me wekker om 5.30 in de ochtend, gauw omkleden/ontbijten en op naar Petra. Maar helaas dachten meer mensen zo, dus we waren er niet alleen maar ook weer niet heel veel mensen. Dus voor mijn kon het er mee door.

Voordat we echt bij de beroemde Petra aankomen hebben we nog een paar stops onderweg gemaakt. Ik vond het al indrukwekkend toen we daar aankwamen. Alleen ik moet zeggen, het is best toeristisch wegens de paarden en ezels enz. Dat vond ik wel wat minder, de paarden zagen er goed uit maar toch. Ik snap dat ze dat vervoer hebben, want voor oudere mensen is het zeker fijn dat ze niet die 2 kilometer moeten lopen voordat ze blij Petra aankomen. Ongeveer halve wegen die 2 kilometer, krijg je de beroemde kloof te zien die je in Indiana Jones te zien is. Dus dat is eigenlijk al een cadeautje op zich, want mooie foto's voor later. Eindelijk naar 5 dagen reizen en veel wandelen, kom ik aan bij Petra. Ik stond echt letterlijk een mond vol tanden. Wat vond ik dit indrukwekkend mooi, nog mooier op foto's.

Ik heb echt heel veel foto's gemaakt, natuurlijk heb ik ook van uitzicht geniet. Maar helaas naar een tijdje zijn we door gaan lopen, want er was natuurlijk nog veel meer te zien wat bijna net zo mooi kon zijn als Petra

zelf. Langzaam zijn we verder gaan wandelen naar een trail die leid naar het klooster, die voor mijn heupen best veel last kunnen gaan zorgen(oude blessure).

Ik zat er echt aan te twijfelen of ik het wel zou gaan doen. Maar zoals de meeste mensen mijn kennen ging ik het toch doen, wel op mijn eigen tempo dan weet ik zeker dat ik een grote kans maak om het te halen.

Met veel tussen stops, die voor anderen misschien veel lijkt. Maar voor mijn viel het goed mee. Tot mijn verbazing ging het echt heel goed, bijna geen last van mijn heup. Alleen ik kreeg toen ik bijna boven aankwam, werd ik misselijk en wat hoofdpijn. Dus het was voor mijn nog net even te veel, ik denk wel dat ik genoeg het gedronken. Het kon ook aan de warmte hebben gelegen, zeker omdat ik niet tegen warmte kan.

Eenmaal boven aangekomen, kwam er echt een zucht van opluchting. Natuurlijk was ik trost op mezelf dat ik het gehaald heb met mijn eigen doorzettingsvermogen.
De rest van de groep was net door gelopen naar een heel mooi uitzicht over het klooster kijkt, en de vallei van Petra. Ik wilde het heel graag maar ik ben verstandig geworden, dus heb ik mezelf erbij neergelegd om het niet te doen.

Maar er was een reisgenootje achter gebleven, die heeft me een tip gegeven om voor het klooster te gaan staan om dan eigenlijk te zien hoe enorm het klooster is. Om eerlijk te zijn het was echt enorm, ik voelde me net mier.
We zijn eventjes gebleven om te genieten, maar opgegeven moment is het weer tijd om terug te gaan naar beneden. Want het was ook lunchtijd.

Toen ik beneden aankwam had ik eigenlijk helemaal geen zin in eten, het meeste komt door migraine/misselijkheid. Maar uiteindelijk heb ik toch maar gegeten, want ik wilde eigenlijk nog veel meer van Petra zien.
Na eten zijn een deel van de groep zelf op onderzoek gegaan of naar het

hotel. Maar een andere deel, onder andere mezelf zijn verder Petra gaan verkennen zoals de koningsgraven.

Langzaam ging me misselijkheid en migraine weg, gelukkig maar want nu kon ik echt gaan genieten. terwijl ik aan genieten was liepen we weer terug naar het hotel voor bij te tanken Voordat we in Petra by night ging kijken.

We moesten de hele 2 kilometer weer lopen maar nu in het donker en de sterrenhemel. Ik had er iets anders bij voor gesteld, ik vond de lantaarntjes vond ik super mooi en leuk gedaan. Maar verder vond ik het 1 groot toneel stuk. Zeker de mensen die een aanzoek gingen spelen, dat hoefden van mijn nou echt niet. Maar voor de rest vond ik het echt wel de moeite waard. Oja we wilden nog graag foto's maken maar dat wilde niet echt lukken, ook omdat de mensen die het moesten opruimen ook geen geduld hadden.

Ik heb wel een paar leuke foto's van mijn reisgenoten kunnen krijgen. Helaas is deze mooi dag ten einde, morgenvroeg moet ik afscheid nemen van deze mooie indrukwekkende plek.


Voordat we echt weg gingen uit Petra zijn we nog naar een plek geweest, wat zeker niet zo indrukwekkend als Petra zelf was. Maar ondanks dat zijn we nog even naar de kleine Petra geweest. Toen ik daar aan kwam was het echt niet zo indrukwekkend maar wel leuk om te zien, hoe het allemaal in het klein eruit ziet.

Na deze leuke plek te hebben bezocht zijn we door gereden naar heel mooi uitzicht over de vallei van Petra. Je kon vanuit de verte wel zien waar je ongeveer heb gelopen, en waar de kloof was.

Deze persoon is op reis met Shoestring. Wil je ook zo’n toffe reis maken,klik dan hier >

Latest blog from
Travel Diaries

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.