Start of the adventure!

Kaapstad - Oranjerivier, 03/13/2017

Afgelopen nacht heb ik echt een klote nacht gehad. Ik werd midden in de nacht wakker maar had geen idee hoe laat het was. Aangezien ik boven in het stapelbed lag had ik ook geen mobiel bij mijn bed liggen om even te kijken. Daarna heb ik niet echt meer geslapen. 'Gelukkig' gaat de wekker vandaag al om 5:15 uur. Opstaan, snel de spullen inpakken en zorgen dat we om 5:45 bij de truck staan om onze spullen op te bergen. Frank staat bij de lockers er geeft iedereen zijn eigen locker. Deze locker hou je voor de rest van de reis. Ik heb locker 25, de eerste die je tegenkomt als je de truck instapt. Gelukkig eentje die laag zit, scheelt een hoop gesjouw met mijn backpack. Iedereen zit om 5:55 klaar in de truck, klaar voor vertrek. Tara is verbaasd dat iedereen er is, nog nooit is het voorgekomen dat een groep op de eerste dag zo vroeg compleet is.

Om 6 uur vertrekken we, weg uit Kaapstad. Het gaat een lange reisdag worden vandaag, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. De truck is echt fantastisch. Achterin de lockers en een koelbox voor onze drankjes. Voorin de vriezer voor het eten (mogen wij niet

aankomen :p), daar om heen staan stoelen in een u-vorm. Een gezellig plekje in de truck lijkt me. Er is geen airco aanwezig, als het heet is kunnen alle ramen open. Lijkt me prima toch? Vanaf de buitenkant is het net een vrachtwagen, maar dan met ramen en rondom de truck bumpers, voor de wilde dieren. Dit is namelijk ook de truck waarmee we een hoop game drives gaan maken.

Bij vertrek krijgen we een ontbijtpakketje mee, net een schoolreisje! In alle vroegte verlaten we Kaapstad, het blijft nog lang donker buiten. In de truck is het gezellig, sommige doezelen nog wat maar er wordt ook al vele gekletst en gelachen. Wanneer het buiten licht wordt heeft de stad plaats gemaakt voor uitgestrekte, glooiende velden. Op een groot deel van de velden groeit hier rooibos, de enige plek op aarde waar dit groeit. Om half 9 is de eerste koffiestop bij een tankstation. Even de benen strekken, naar het toilet en een kop koffie halen. Na de stop veranderd het landschap, de velden worden heuvels, glooiend en droog, rondom de heuvels zijn bergen. Alles is leeg, dor en bruin. Je zou denken dat het saai of somber er uit zou zien, maar het oneindige maakt het heel indrukwekkend. Tara verteld ons dat we ongeveer iedere 2 uur stoppen om even onze benen te strekken en te plassen.

Om half 11 is er dus weer een stop. Deze keer stoppen we bij een wijnhuis, waar we even kunnen plassen. Maar Tara heeft een

verrassing voor ons in petto, ze regelt een wijnproeverij. En niet zo maar eentje, er gaan meer dan 15 flessen wijn open. Hier staan we dan, vroeg in de ochtend, flink aan de wijn met z'n allen: hilarisch. Naast de wijn zijn er ook verschillende portjes die we kunnen proeven. Een daarvan is heel bijzonder, het is een port met rooibos er in, echt super lekker. Samen met Laura, Roos, Eva en Yvon kopen we 3 flessen wijn, 2 wit en 1 rosé bubbels.

In de truck vraagt Tara wat wij willen eten voor de lunch. Er is keuze uit 3 verschillende broodjes. In een klein dorpje haalt ze onze lunch op en vervolgens rijden we door naar een picknickplek waar we de lunch kunnen gaan eten. Nou ja, een picknickplek...het zijn wat tafeltjes en bankjes langs de kant van de weg, in the middle of nowhere. Het is bloedheet maar een hele bijzondere plek om te lunchen!

Om 4 uur in de laatste plaspauze in een stadje genaamd: Springbok. Hier kunnen we onze snacks inslaan want dit is tot vrijdag de laatste bewoonde plek waar we komen. De temperatuur begint al aardig op te lopen maar Tara bereidt ons erop voor dat het nog heter gaan

worden. In de supermarkt kopen we een paar dozen calippo's die we uitdelen aan de groep, een beetje verkoeling is wel welkom.
We moeten nog 1.5 uur rijden. In de laatste 1,5 uur veranderd het landschap weer. Dit keer in hoge, ruige, rotsen met langs de oranje rivier heel mooi groen. De temperatuur loopt op tot 43 graden. We rijden langs de grens met Namibië, die zullen we morgen oversteken.

Op de camping krijgen we les in tent op zetten, al snel blijkt dat dit heel makkelijk is. Laura en ik zijn snelle leerlingen, het gaat ons redelijk makkelijk af. Daarna is het tijd voor een verkoelende duik in de oranje rivier. Weer verbaas ik me over de schoonheid van de natuur. We liggen in een prachtige rivier, de ene oever is Zuid Afrika, de andere Namibië. Langs de rivier is het heel groen, een prachtige semi-woestijn en rood/bruine bergen er omheen. Terwijl we daar in de rivier zwemmen (en hard ook nog, de stroming is flink...zelfs als ik flink door zwem blijf ik op één plek hangen) kijken we naar een prachtige zonsondergang. Dit is toch echt paradijs!
Na de duik gaan we eten bij het barretje van de camping, het eten is heerlijk. Hierna een korte uitleg van Tara over de komende 3 weken. De regels en verwachtingen van ons worden hierin uitgelegd. Wat de boventoon voert is: This is not a holiday, it's an adventure!
We sluiten de avond af met een spelletje: Frank's zoo. Daarna is het

tijd om onze tent in te gaan. Het is bloedheet, nog boven de 30 graden. Zo stil mogelijk liggen, boven de dekens, zodat het niet te heet wordt. Maarten en Laura klagen over het feit dat ze aan hun matje blijven plakken....ik vind het heerlijk! De temperatuur, de geur en alleen het geluid van krekels. Dit gaat een geweldige nacht worden.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.