Voorpret

Thuis, 06/16/2016

Het is nog een kleine maand, voordat ik, na bijna drie jaar, weer in een vliegtuig stap. Gevoelsmatig weer naar de andere kant van de wereld, maar dit keer is het net iets minder ver vliegen dan naar Australië. Dit maal gaat de reis naar Indonesië (met dank aan Janneke voor het idee).

Het boeken ging redelijk snel, omdat ik niet lang zit te twijfelen met zoiets. Meestal kies ik gewoon de reis die me het mooist lijkt. Toch ging het niet geheel zonder slag of stoot. In eerste instantie had ik mijn reis geboekt bij Koningaap. Zelf had ik eerlijk gezegd nog nooit van ze gehoord, maar ons ma wel en dus nam ik de gok. alles ging ook redelijk smooth, maar ik zag wel dat er nog maar 3 andere dezelfde reis hadden geboekt en er een minimum aantal reizigers van 8 was, wilde de reis doorgaan. afwachten geblazen dus.
Een paar weken later en de teller stond nog steeds op 4. Voor de zekerheid had ik al een optie genomen op een zelfde soort reis bij Shoestring. Na een belletje richting Koningaap, bleek het inderdaad zo te zijn dat de reis niet doorging. Echter was het zo dat Koningaap en Shoestring onder hetzelfde moederbedrijf vallen. zonder enige problemen werd mijn reis dus omgeboekt. Per slot van rekening duurt de reis nog een week langer ook.

Inmiddels is er ook al een bezoekje gebracht aan de plaatselijke Decathlon voor de nodige gear. Onder meer een nieuwe rugzak, want de reis door Australië en Nieuw Zeeland was de laatste die mijn oude rugzak maakte. Ik ben gegaan voor een iets kleiner model, omdat ik er tijdens mijn vorige reis achter kwam dat ik de helft van de kleren die ik mee had genomen nooit heb gebruikt. het inpakken zal te zijner tijd dus iets meer doordacht plaatsvinden.

De reis zal vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol. Via Hongkong vlieg ik naar Jakarta. daar aangekomen reis ik richting het zuiden geheel Java over, maak de oversteek naar Bali en maak daar nog een rondje voordat ik weer naar huis zal vliegen.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.