Trein op avontuur

Agra/Varenassi -India, 21.01.2017

Van Agra naar Varenassi staat de trein op het programma, de afstand bedraagt circa 600 kilometer. We reizen met de nachttrein, volgens plan zal de trein om circa haf acht arriveren. We horen al vooraf dat hij is delayed en enige vertraging heeft opgelopen. Wanneer we op het station komen is de trein er nog niet en staan we net als alle andere reizigers een uurtje of twee - drie op het perron te wachtten. Ondertussen kunnen we kijken naar de bedrijvigheid van de reizigers. Het slapen in de coupés valt eigenlijk wel mee en er wordt volop gepraat met reizigers uit alle windrichtingen, studenten uit Spanje, gepensioneerde fastfoodverkoper uit de VS, een

afgestudeerde backpacker uit Canada, pensionado's uit Nederland en een bijna beroepsreiziger uit Portugal. Onderweg valt weinig van het landschap te genieten omdat er maar kleine raampjes zijn, die bovendien erg smerig zijn. Op een aantal momenten kijk ik vanuit een geopende deur naar het landschap.
Het is erg afwisselend en hier is veel landbouw. Tijdens de stops kunnen we ons verbazen over de gebruiken van de Indiase bevolking. Lopen over het spoor en niet uitstappen op het perron zijn zomaar wat dingen die hier erg verschillen van onze Europese cultuur. Gelukkig reizen we tweede klas de klasse waar de forenzen zitten, of zeg maar staan zijn erg vol.
Wanneer we aankomen in Varenassi staat de local guide ons op te wachtten om ons naar hotel, met luxe douche, te brengen.

Deze persoon is op reis met Shoestring. Wil je ook zo’n toffe reis maken,klik dan hier >

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.