Budha place of Birth

Lumbini - Nepal, 25.01.2017

Budha werd geboren als de jonge prins Siddharta. Koningin Maya barde hem in een park toen zij het niet meer redde om te wachten tot de aankomst in het ouderlijk paleis. Deze bijzondere plek wordt in Lumbini gemarkeerd door een tempel en geboorteboom. Het gehele complex valt onder bescherming van Unesco. In de witte tempel kunnen we het oude beeld aanschouwen dat daar al enkele eeuwen verblijft, de voet is bijna geheel bedolven onder geldbiljetten van diverse afkomst. Rondom dit complex is een park verrezen met boeddhistische tempels uit verschillende landen. De tijd is te kort om er veel van te bezoeken maar per fietstaxi lukt het om enkele kort te

bezoeken. De stijlen van de gebouwen zijn erg verschillend net als de interieurs, die je overigens niet zo gemakkelijk te zien krijgt.
Vlak voor de hoofdtempel staat het beeld van de jonge Budha, op dat moment nog niet zo gevuld zoals we dat eigenlijk wel kennen. De geboorteboom in het park is rijkelijk versierd met de Nepalese gebedsvlaggen. Dat zorgt voor een kleurrijk geheel.

Deze persoon is op reis met Shoestring. Wil je ook zo’n toffe reis maken,klik dan hier >

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.