Kleinschalig

Nagarkot - Nepal, 31.01.2017

Vanaf deze plek in Nagarkot zou het mogelijk moeten zijn de Everest te spotten. Helaas door de mist gaat het niet lukken. De nacht in het hotel was koud, er is nergens verwarming aangelegd. We houden het bij de Old Monk, Indiase rum, om ons te vermaken met alle verhalen. In de ochtend dalen we te voet de berg af. Hier zijn nog duidelijk de gevolgen van de aardbeving zichtbaar, veel bewoners wonnen in huisjes opgetrokken uit metalen golfplaten. Na de bebouwing achter ons gelaten te hebben lopen we via steile paden door een dennenbos waar de sporen van gomwinning duidelijk zichtbaar zijn. Later zien we dat hier ook landbouw wordt bedreven.

De akkers zijn kleinschalig en worden geheel met de hand bewerkt. Hier en daar zijn ook stallen zichtbaar voor het houden van pluimvee.
Het landschap wordt hier aangetast door bouw van huizen her en der in landschap, veelal het gevolg van de vlucht uit de stad uit angst voor nieuwe bevingen.
Af en toe worden we verrast door de activiteiten van de plaatselijke bevolking en de aanwezigheid van verschillende vogels.
De stop bij de reusachtige Budha, geeft ons weer een blik op vele gekleurde vlaggetjes die overal worden opgehangen.

Deze persoon is op reis met Shoestring. Wil je ook zo’n toffe reis maken,klik dan hier >

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.