Going home 14 - 15 april

Sydney - Singapore - Amsterdam, 04/15/2019

Onderweg naar huis kijken we terug en voelen we welke enorme indruk de afgelopen 12 weken op ons hebben gemaakt. In totaal hebben we de aarde in aantal km's rondgevlogen, is er zo'n 10k km met verschillende auto's afgelegd en hebben we bijna 200 km gehiked. We hebben op 22 verschillende plekken meerdere dagen gezeten om van daaruit van alles te doen en te zien. We hebben onderweg veel leuke gesprekken gehad met anderen, maar zijn vooral samen op reis geweest. Het is een geweldige en onuitwisbare belevenis geworden.

Hoewel we veel van te voren hebben geregeld zijn de ervaringen ter plekke ook vaak juist de verrassing gebleken. De meeste stops zijn top, er zijn er ook van de categorie '10 met een griffel'. Of nog intenser. Tuurlijk is er heel soms een kleine krachtterm gevallen als het geen 10 bleek te zijn...

We zijn dus 12 weken aan de andere kant van de wereld geweest, zijn helemaal gewend aan links rijden, maar dat betekent niet dat we van god en iedereen verlaten zijn geweest. De vele reacties op dit reisdagboek zijn hartverwarmend en ook vriendschap- en familierelaties versterkend. Maar het gekke is ook, dat ondanks internet, whatsapp e.d., we toch echt samen weg zijn geweest. En dat veel - normaal belangrijke - dagelijkse besognes verder en verder weg zijn gekomen. En dat samen weg ook samen heel fijn is. Er is veel tijd om over van alles te praten, door te denken en verder uit te diepen. TV en Netflix? Geen seconde gemist. Nu gaat het om andere zaken: 'we moeten nu tanken, want de volgende pomp is 90 km verder'. Of: 'onderweg moeten we in plaats X boodschappen doen, want anders moeten we een half uur rijden vanaf de plaats van bestemming'. Het wordt dus ook afkicken van samen uitdokteren en improviseren. Het is dus ook dubbel: ja, het is leuk om iedereen weer te zien en ook ja, nog tig maanden erbij zou ook heel fijn zijn.

Lijstjes van wat nu echt er uit springt zijn er ook.

B&B:
1. Sandspit (NZ): de gesprekken met Deborah en Colin.
2: Hillcrest (Aus): mooie plek, topkok Paul en de humor van Craig.
3: Twizel (NZ): mooie kamer, de hartelijkheid van ex schapenboer Peter en zijn vrouw Jo met ontwapenend veel droge humor.

Cottages:
1: Ramsley Park Flinders (Aus): wat een fantastisch huis, uitzicht en service.
2: Kangaroo Paddock Grampians (Aus): huis met (Spaanse) stijl plus open haard, de 'eigen' kangoeroes op het terrein en de vogels.
3: Glass House Mountains (Aus): wat een luxe. Huis waar we zo kunnen wonen.

Activiteit:
1: Tongariro Crossing (NZ): adembenemende (letterlijk en figuurlijk) mooie hike in vulkanisch berglandschap.
2: Siberia experience (NZ): 3 in 1: helicoptervlucht naar de bergen, hike in volstrekt niemandsland, jetskiboat als afsluiting.
3: 4WD drive Flinders Ranges (Aus): de wijdsheid en de woestheid van de outback met de historie, de dieren en de kleuren.
Totaal:
1: Wanaka (NZ): Siberia, mountainbiken, reisblog op het terras, het weer, B&B en het plaatsje zelf.
2: Sydney (Aus): imposante nieuwbouw, parken, aan en op het water, hippe koffietenten, muzikanten op straat en de relaxte sfeer.
3: Flinders Ranges (Aus): huis, leegte van de outback, rode kleur en de zon.

Deze manier van reizen smaakt naar meer. Nog een keer Australië? Zou zo maar kunnen: Darwin, the North en dan via de oostkust naar Sydney. Of een safari in Afrika: 4WD. Misschien Chili en Argentinië. Of toch Griekenland in zes weken. Iets om mee bezig te zijn en naar uit te zien.

Eerst maar weer letterlijk en figuurlijk landen in Nederland na een vliegreis van ruim 24 uur, inclusief de overstap in Singapore. Drie maanden samen reizen aan de andere kant van de wereld is een unieke belevenis geworden. Onvergetelijk. Wat is het fantastisch dat we dit hebben kunnen meemaken.

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.