Glass House Mountains 27 - 29 januari

Glass on Glasshouse, 01/29/2019

We nemen afscheid van Noosa en omgeving en gaan op weg naar de Glass House Mountains. We volgen de Sunshine Coast Hinterland route die ons leidt langs idyllische plaatsjes en natuurparken. Eerste stop is de waterval van Mapleton. Helaas weinig waterval in deze tijd van het jaar, maar wel een klein rondje gelopen door het woud aldaar. Het is een erg warme dag, gelukkig voldoende schaduw door de bomen. De lunchstop doen we in Maleny in het lokale restaurant / bar / hotel. De tent zit vol met Aussies die waarschijnlijk de kater van de vorige dag proberen te verdringen met een vette hap. Wij kiezen voor de vegaburger. Heerlijk om hier even te zitten en mensen te kijken. De plaatsjes waar we vervolgens langs komen lijken een beetje op dorpjes uit een Amerikaanse Western, maar dan de moderne versie. De tijd lijkt een beetje stil te staan.

Onze gastheer ontmoeten we bij de poort van het landgoed. We komen aan bij een zeer luxe villa met prachtig uitzicht op Mount Coonowrin. Een huis waar we zo zouden kunnen wonen (met 1 kamer extra). Beetje te luxe voor deze reis misschien, maar we nemen het ervan. 's Avonds zien we de meest prachtige sterrenhemel. Met het statief een foto maken lukt nog niet zo.

De Glass House Mountains hebben hun naam, omdat James Cook (die ook officieel Australië heeft ontdekt) ze op glasovens vond lijken. Het zijn de overgebleven harde kernen van vulkanen, 12 in totaal, in een cirkel. Nog nooit zoiets gezien. De oorspronkelijke bewoners beschouwen de bergen als heilig. Daarom respecteren we ook het verzoek om ze niet te beklimmen, althans niet anders dan via de trailroutes.

Vroeg opgestaan (06.30) voor onze eerste wandeling. We besluiten relatief eenvoudig te beginnen en de wandeling te maken van een kleine 6 km bij Mount Tibrogargan. De rust is heerlijk. Heel af en toe komen we iemand tegen, zelfs hardlopers. Helaas weinig vogels gezien. Wel een behoorlijk grote hagedis op de gevoelige plaat vastgelegd. Na de twee uur durende wandeling verder een relaxte dag op het terras. Fijn om even niets te moeten, heerlijk te lezen en van het uitzicht te genieten.

Ook de volgende dag staat in het teken van wandelen. Mount Ngunggun (betekenis is donker of zwart). Bij deze berg is het mogelijk om helemaal naar de top te wandelen / klauteren met een prachtig uitzicht over de andere Glass House Mountains.

Helaas is het bewolkt en is er weinig plek om de camera te voorschijn te halen zonder het risico te lopen dat de tas met inhoud van de berg afrolt. Dus maar een selfi met de telefoon op de top.

Wat van bovenaf opvalt is hoe ruim mensen hier wonen. Hier en daar een woning in heel veel groen (fruitbomen etc.), maar zonder al te veel poespas en uiterlijk vertoon. En goedlachs zijn ze ook, zowel onderweg, waar een vriendelijke begroeting in de vorm van ‘g’day mate’ en 'how ya goin' niet ontbreekt, als in winkels en op straat. Komt dat nou omdat het hier veel dunner bevolkt is? Het geeft een heel relaxt gevoel.


We puzzelen een beetje voor de route morgen naar het achterland (Hinterland) van de Gold Coast ten zuiden van Brisbane, waar we de komende drie dagen zullen zijn. Buitenom of binnendoor dat is de vraag. Omdat het frisjes is vroeg naar binnen. Laat op de avond nog bezoek in ons eigen glasshouse trouwens...... Deze groene vriend blijkt binnen tegen de glazen pui te zitten in plaats van aan de buitenkant. Kikkers naar buiten brengen is niet onze favoriete hobby. Dat belooft nog wat met spinnen etc.....

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.