Auckland 18 maart

Auckland, 03/18/2019

Op tijd weg uit Kerikeri, dan hebben we nog een paar uur overdag in Auckland. De eerste stop is in Kawakawa. Op zich - weer - een plaatsje van niks. Met ook veel schamel geklede mensen en een tot God bekeerde figuur, die keihard geestelijke muziek uit zijn draagbare radio laat schallen. De reden om hier toch te stoppen is, dat hier een aantal jaren de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser heeft gewoond, die met een mengvorm van Dali en Gaudi de straat plus een aantal gebouwen heeft opgesierd met zijn kunst en daarbij ook - dat is de trekpleister - het openbare toilet onder handen heeft genomen. Ook in Wenen kan je zijn werk zien trouwens.

Na de koffie in Kawakawa door. Het is minder druk op de weg dan op de heenweg. Bij Auckland zetten we ons schrap voor de file, maar die is er niet. Het hotel is midden in het centrum en vlak bij de haven. Prima dus. De uitgestippelde wandeling in de National Geographic loopt door de straat en brengt je in de haven, waar o.a. een oude werf is getransformeerd tot woningen, hotel en horeca. Bijzonder: het uitgestrekte complex heeft de vorm van een groot schip.

Auckland is booming, overal wordt gebouwd aan kantoren, woningen en de infra. In die haven barst het ook van bars en eettentjes. Wij hebben zoiets bij Hotel NY en - als je ruimt denkt - ook op Katendrecht, maar dit is veel groter en gezelliger. Drankjes dus.

's Avonds hapje/drankje en dan redelijk vroeg plat. Morgen vroeg door de spits naar het vliegveld. Vandaar....

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.