Jepara

tussenstop naar Karimunjawa, 13.11.2016

We hadden gister mr. Muin voor ons laten bellen naar de Bejeu. De Bejeu is een minibusje die je van locatie naar locatie brengt. We hadden het busje om 12:00u voor ons huis besteld.

We konden echt niet wachten om richting Karimunjawa te gaan.. Het eiland waar iedere lokale bewoner van Indonesië over droomt, gingen wij nu gewoon even vier dagen heen. Voor Indonesische begrippen is het veel geld om er te komen en te zijn. Voor Nederlandse begrippen is het goedkoop. Er waren wel een aantal mensen heen geweest die we hadden ontmoet in Semarang en die zeiden dat we een geweldige tijd zouden beleven daar.. kan niet wachten!

De Bejeu haalde ons in de straat op stipt op tijd op. We werden naar het hoofdkantoor in Semarang gebracht om daar de ticket te kopen en veranderde van busje. Dit busje vertrok een half uur later. Voordat we Semarang hadden verlaten was het meer dan een uur verder. Het busje haalt namelijk iedereen van hun huisadres op. Gelukkig hadden we geen haast en genoten we van de rit tot dusver.. Man... ik wou dat we nooit de snelweg op waren gegaan. Het is zo chaotisch op de weg, en wij hadden volgensmij ook niet de beste chauffeur die er was. Hij reed super hard en glipte tussen de auto's door wat ik had ingeschat dat niet zou passen maar deze chauffeur had de ballen het gewoon te doen.. ik heb geen oog dicht kunnen doen. Ik heb een paar op het punt gestaan om te vragen of hij wat minder roekeloos wil rijden, maar het gekke was dat hij het op zich wel onder de controle had maar gewoon zulke gevaarlijke wegen en ander vrachtverkeer met overbeladen spullen en brommers komen overal vandaan. Crazy... Op een gegeven moment voelde ik me veiliger met mijn ogen dicht dan open.

Uiteindelijk werden we na 3,5 uur voor ons hotel afgezet. Dit was een heel simpel hotel die we nog in de Bejeu hebben geboekt. Het hotel was echt dikke prima voor één nachtje. We konden de haven waar de boot naar Karimunjawa de volgende ochtend zou vertrekken vanaf het balkon zien liggen. We zijn langs de haven gelopen om te kijken of we onze ticket al konden kopen of in ieder geval informatie te vragen over de daadwerkelijke vertrektijden en prijzen (op internet staan hele verschillende dingen namelijk). Het loket was gesloten, maar we raakte aan de praat met een man die daar liep die ons meer kon vertellen over de vertrektijden en prijzen en heeft ons zelfs van wat folders voorzien. Helemaal prima. Morgen of de 5 uur durende grote boot (is te vergelijken met een waddeneiland boot) om 7:00u of de fast boat om 9:00u die er twee uur over zou doen. Fast boat kost 150.000 rp (9 euro). Slome boot 59.000 rp (3,50euro).
We hebben s'avonds bij een Beach hotel een hapje gegeten en zijn weer op tijd naar het hotel gegaan om een beetje in te lezen over Karimunjawa.

We probeerde op tijd te slapen maar dit lukte niet echt, we konden niet stoppen met speculeren over hoe het daar zou zijn en zochten foto's op internet en konden ons niet voorstellen dat het er echt zo uit zou gaan zien. We gaan het meemaken....

Get started right away!

What are you waiting for? Capture your adventures in a digital diary that you can share with friends and family. You can switch between any of your devices anytime. Get started in our online web application.