Bromo vulkaan

Bromo-Surabaya, 11/27/2016

Om 4:00 hadden we de wekker gezet. We hebben een appel gegeten en een paar crackers gegeten voor we aan ons avontuur begonnen. In het pikke donker begonnen we aan onze tocht. We zagen overal scooters en jeeps rijden. We kregen steeds meer het idee dat wij de enige waren die ervoor hadden gekozen om de tocht lopend af te leggen. Daarnaast waren wij waarschijnlijk ook de enige die de zonsopgang vanaf de Bromo vulkaan zelf gingen bekijken. Iedereen ging namelijk in jeeps en bij scooters achterop richting het uitkijkpunt. Een berg die hogerop ligt en die dan mooi over het hele landschap kan kijken. Hier moest je weer extra voor betalen en een zonsopgang was niet gegarandeerd.
Wij liepen in het pikke donker eerst achter de jeeps aan en met Google Maps dachten wij het wel te kunnen vinden. Op een gegeven moment konden we niet meer de jeeps volgen want Google Maps gaf aan dat de Bromo de andere kant op was. Wij vervolgde onze reis in het pikke donkere zandlandschap zonder enige gids, bordjes die de weg wezen of dat er een duidelijk pad liep. De weg op Google maps hield op een gegeven moment op, haha. Daar stonden wij met ons mini zaklampje en geen idee waar we heen moesten. Maar we bleven positief. We hadden een paadje gevonden die veel bewandeld leek. Deze hebben we gevolgd tot dat er een meneer op een scooter ons vroeg waar we heen gingen. We vertelde dat we naar de Bromo vulkaan gingen. Hij kon ons vertellen dat we dan de verkeerde kant op gingen en dat door de regen de zandwegen wat zijn weggespoeld. We hebben voor een goede prijs een lift van hem gekregen een stuk richting de Bromo vulkaan. We waren de enige: Alisa ik en de man op de scooter. Niemand was bij de Bromo, het duurde ook even voor we overtuigd waren dat we écht de Bromo aan het beklimmen waren.
Maar nadat je een stuk hebt gewandeld door de paardensporen/poep, de trap met honderden treden hebt beklommen en vervolgens gerommel vanuit een donkere vulkaan hoort: weet je het zeker. Wij stonden als eerste die ochtend op de Bromo. Een privé vulkaan voor een dik half uur. Het was donker toen we de vulkaan al op waren. We hebben de zonsopgang heel mooi kunnen zien, er was wel wat bewolking maar dat maakte het extra magisch. De vulkaan waar we op zaten stak namelijk boven de wolken uit.
Toen het na een uur wat drukker op de vulkaan begon te worden en we de wandel paden langs de krater beter konden zien besloten we nog een stuk hoger te wandelen. Hier vonden we een rustig plekje en een nog mooier uitzicht! Op een gegeven moment zijn we weer

naar beneden gewandeld. Een totaal nieuwe wandeling doordat het nu licht was. Het was heel gek om te zien waar we allemaal langs waren gewandeld. Ondertussen hadden ook allerlei eettentjes en koffiescooters zich gevestigd onder aan de vulkaan. Zelfs mensen die mutsen verkochten.
De man op de scooter had ons aangeboden te wachten op ons. Hij stond nog ons op te wachten precies zoals afgesproken: heel chill. We werden voor de homestay afgezet, waar we nog even een uurtje hebben geslapen voor we werden opgehaald om naar Surabaya gebracht te worden. We waren kapot van de korte nacht en ons avontuur.

We werden naar Surabaya gebracht in een luxe auto. Niks te klagen.
Het laatste stukje hebben we nog de taxi genomen naar het hostel in het centrum van Surabaya. Ik denk dat het een kamer was wel 40 bedden. Alisa en ik sliepen in een twee persoons bedstee, haha dat hadden we totaal niet verwacht. Maar een prima ruime bedstee.

We hebben wat rondgelopen door Surabaya en ergens geluncht. Terug in het hostel hebben we een jongen ontmoet van eind 30 die alleen aan het reizen was. Hij kwam uit Indonesië maar van een ander eiland. Hij sprak goed Engels en hij was hier al een paar dagen dus vroegen hem over er nog leuke plekken waren waar we zouden kunnen eten en misschien een biertje konden drinken. Hij

wist wel een leuke tent en wou wel met ons mee als wij dat ook leuk vonden. Wij vonden het prima. We hebben eerst even gerelaxt en een filmpje proberen te kijken maar in slaap gevallen, haha. Vanochtend stonden we nog op de Bromo. We maken hier zoveel mee in één dag.

Na ons dutje gingen we naar de bar die de jongen had aangeraden. We kwamen hem buiten tegen en hij ging met ons mee. Het was een soort garden voor een dansclub met een foodtruck erbij. We hebben heerlijke Mie Goreng besteld. Super lekker!
Ik had de jongen verteld dat Alisa vannacht jarig zou worden en hij had gelijk enthousiast gereageerd dat ze hier in de club wel aandacht daaraan zouden besteden, hij ging wat regelen.
Binnen speelde een goede liveband. Ze speelde van alles, vooral pop muziek. We hebben wat biertjes gedronken en gedanst, wederom waren Alisa en ik de enige van de hele club die ongegeneerd aan het dansen waren. Om 00:00u heb ik Alisa gefeliciteerd en extra hard gedanst, haha. Rond 2:00u kwam de act voor Alisa. Ze werd het podium opgeroepen (ze wist van niks..). Alisa vond dit natuurlijk super leuk 'not!'. Er wordt voor haar gezongen door de hele club en ze moest op het podium een cocktail in één keer opdrinken. Op de terugweg van het podium naar onze tafel, van onze tafel naar de wc etc. werd ze overspoeld met gratis drankjes van iedereen omdat ze jarig was. Dit had ik niet helemaal door, pas toen we terug liepen naar huis had ik door dat Alisa mooie verhalen had, haha!
Ik hoop dat ze een leuke verjaardag heeft gehad, aangezien we niet echt op een top plek zaten. Maar morgenmiddag vliegen we naar Kuta, en volgensmij weten ze daar ook wel wat feesten is. We gaan het zien!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.