Een welverdiend avondje stappen

Rustico, 11/10/2016

We hebben onze interviews afgerond! Na de interviews hadden we in de middag nog een observatie bij master-studenten die voorlichtingen gaven aan ouderen in een dorpje verderop. De weg ernaartoe met de Go-Jek was echt een avontuur. Hij nam volgens mij de toeristische route want we waren de andere Go-Jek met Alisa ook allang kwijt, maar ik kon niet met hem communiceren want hij sprak alleen Indonesisch. Dus ik liet hem zijn ding doen. Het had heel veel geregend de afgelopen dagen dus het was een spannende route, allemaal steile weggetjes omlaag en weer omhoog. We zijn door een soort bospaadje heen gereden, over een brug die vol stond met water. We kwamen één keer een stijl paadje niet op omdat we te zwaar waren met z'n tweeën en de brommer niet sterk genoeg was. Na deze fratsen begon de brommer ook nog eens hele rare geluiden te maken. Het enige wat je kan doen is rustig blijven en hopen dat hij via GoogleMaps het adres eindelijk vind. Jaja, na enige tijd kwamen we de Go-Jek van Alisa gevonden en die heeft ons naar het adres gebracht. Ik heb de Go-Jek meneer in het Nederlands 'bedankt voor de toeristisch route'. Weer een ervaring rijker.
De observatie was bruikbaar maar het duurde heel erg lang. Ik denk wel 10 PowerPoint presentaties over verschillende onderwerpen. Wel heel leuk om te zien hoe de studenten presentaties geven, heel interactief met de ouderen en ook wordt er veel gelachen tijdens de presentaties op een gepaste manier.
Na de observatie was het al 18u. We gingen uiteten bij Rustico waar we eerder spontaan naar een Halloween feestje waren gelopen vanuit Sakapatat.
Bij binnenkomst zagen we één van de barmannen die we ook op het Halloween feest hadden ontmoet die een taxi voor ons had besteld.

We vonden dat we wel een biertje hadden verdient om te proosten op onze laatste interviews en misschien wel laatste observatie!

Voordat we ons biertje, kregen we een strawberry mojito aangeboden door de barman, yeaah. Was heel lekker.
Na de mojito kregen we ons biertje met een shotje. We hebben geproost op ons onderzoek!

Na het eten zijn we aan de bar gaan zitten en hebben we met de barman gekletst over de cultuur verschillen. Op het eind van de avond kwam er nog wat personeel bij ons zitten en ook kregen we nog punten pizza, super chill!

De barmannen die we al eerder hadden ontmoet en nu lang mee

hadden gepraat vroegen of we nog zin hadden om te dansen. Wij waren namelijk heel nieuwsgierig steeds naar de clubs hier in Semarang. Zij wouden ons wel wat clubs laten zien, één had een auto. Eerst zijn we naar Club BabyFace geweest. Dit was heel duur om uberhaupt binnen te komen en daarnaast was er een soort talk show geen muziek, op naar de volgende club Liquid. Liquid club was gelegen in een beetje vaag buurtje maar wel vlakbij het centrum. Hier hebben we ook even binnen gekeken of het leuk was. Maar er hing een beetje vage sfeer en de muziek was KEIhard, dus je kon niet normaal met elkaar communiceren. Toen besloten we al snel weer naar ons vertouwde adres te gaan: E-plaza midden in het centrum.

Hier hebben we heerlijk avondje gedanst. We trakteerde de jongens: Randy en Dylan op een biertje. Was wel 4 euro per biertje, echt duuur! Maar we hebben ons gewoon vermaakt en heel lang over het biertje gedaan. Daarnaast zagen we ook nog Aeesha met haar vriendje en die vriend van de hotelkamer aan het eind van de vorige avond stappen. We waren toen daar in die hotelkamer een beetje weggesneakt dus na even getwijfeld te hebben toch even naar ze toe geweest om hoi te zeggen. Ze waren super aardig, en verontschuldigde zich ook en wist niet meer veel van de nacht.
De jongens met wie we waren, waren eerst heel erg verlegen maar kwamen ook steeds meer los. We zijn door ze thuis gebracht. En toen... was de deur van de dormitory dicht... terwijl we hadden geregeld dat die open zo blijven staan met Laily. Gelukkig werd een andere meisje die we hadden ontmoeten wakker van het geluid van het hek en berichtte ons of wij dat waren bij het hek. YES, gered!! Al met al, geslaagde avond!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.