Canggu

16 dec- 22 dec, 12/16/2016

We kwamen aan de eind van de middag aan bij Lay Day Hostel. Het was direct weer een fijne gezellige sfeer. Mensen zaten bij het zwembad met een start biertje en er lagen wat mensen te relaxen op de lounge bankjes weg te dromen in hun boekje of tijdschrift. We checkte ons in en lagen bij twee Nederlandse meiden en een Canadees stelletje op de kamer. De meiden waren erg op zichzelf en waren al een lange tijd in Canggu. We hadden wel leuk contact met ze maar ze waren redelijk gereserveerd. We zagen wat bekende die we eerder al hadden ontmoet hier in het hostel. Eén gekke vriend van ons 'Graham', was er uiteraard ook weer. Deze man werkt in een mijn als reparateur waar hij belachelijk veel verdient (aldus hem zelf) waardoor hij maandelijks een week op vakantie kan. Dit is één van zijn vaste vakantie adressen. Eigenlijk best een sneu verhaal maar wij konden heel goed met hem opschieten. Hij was gewoon zo gek als een deur en had leuke humor. We nodigde hem mee uit naar de eettentje waar we hadden afgesproken met Jack and Jake. Zij dachten eerst wat hebben jullie voor gast meegenomen. Maar het was eigenlijk heel gezellig. De jongens gingen mee naar Lay Day om daar een biertje te drinken waar we hebben gekaart. Er kwamen steeds meer mensen bij en het was heel gezellig. We gingen naar Black Shore, hier was een live bandje en zou dus iedereen komen. We gingen met een grote groep van Lay Day naar deze bar. Na dit feestje gingen we richting de afterparty op de rotsen aan de kust. Dit was weer een heerlijk feestje.

De volgende dag hadden we afgesproken onze Canadese vriendin Sarah te ontmoeten in Kuta. Dit is een dik halfuur met de taxi. Maar het leek ons super leuk om haar laatste nacht op te fleuren en Kuta nog even één keer onveilig te maken. Sarah had ons gestrikt om naar Sky Garden te gaan. Dit is dé club van Bali. Je kon hier voor 6 euro onbeperkt eten en drinken! What...!
We hebben best lekker gegeten en lekker gedanst. Het was een club met meerdere verdiepingen en verschillende genres per podium. Zo had je house/R&B/pop en verschillende DJ's. Op een gegeven moment zijn na veel dansen en een after dinner dip naar de club gaan verkennen opzoek naar een rustig plekje waar we even konden zitten. We kwamen in de lounge waar het bandje speelde. Ze waren best goed en gaven een leuke show. Wij gingen aan een tafeltje zitten vooraan en hadden al snel leuk contact met de band. Op een gegeven moment zat ik te seinen dat Alisa een hele goed zangeres is, haha. Hier gingen ze direct op in, maar Alisa had hier geen behoefte aan. Later zei Alisa, ik ga zingen als jij gaat drummen Céline.... Tjaaa... jullie kunnen raden wat er toen gebeurde.
We hebben de show gestolen... haha.. er is een filmpje van maar ik weet niet of ik deze wil terug zien. Maar het was heel leuk om te doen.
Alisa en ik kunnen vertellen dat wij in dé club van Bali hebben opgetreden. Hier komen de Indonesische Martin Garrix, Armin van Buren etc. Na Kuta onveilig te hebben gemaakt wouden we graag nog naar vrienden van Alisa uit Groningen. Zij waren ook op Bali en waren nu aan het dansen in Seminyak, een stadje tussen Kuta en Canggu. Uiteindelijk hebben we Sarah kunnen overhalen mee te gaan. We zijn op een scooter naar een club 'Lavavella' in Seminyak gebracht. Hier hebben we lekker gedanst en ik had nieuwe vrienden gemaakt waarmee ik uiteindelijk een taxi heb gedeeld naar Canggu. Alisa en Sarah bleven in Seminyak slapen. Sarah vloog de volgende dag naar Thailand om daar te werken in een hostel en Alisa heeft de jongens de volgende dag naar Canggu gebracht.
De ochtend dat ik mijn koffietje zat te zetten in het hostel zag ik daar

een blonde meid naar binnenlopen. Het was niet Alisa maar FLEUR! Het meisje uit Amsterdam die we op de boot terug van de Gilli eilanden hadden ontmoet. We hebben een tijdje aan de bar bijgekletst over wat zij de afgelopen dagen allemaal had gedaan en haar reden van reizen. Ze had een best wel rot periode achter de rug en was nu toe aan even relaxen. Ik vertelde haar dat ze hier in Canggu en het Layday hostel op het perfecte adres hiervoor. Ik vertelde over de mooie nacht die Alisa en ik hadden beleefd en dat Alisa ieder moment zou kunnen terugkomen. Speaking of .. daar kwam ze binnen.. zo brak als je maar bedenken kunt.. haha, onze zonnestraal.
We hadden echt een super week. We hadden Fleur: onze heerlijke eerlijke Amsterdammer, Jack and Jake onze Australische vrienden van de Gili's en tevens onze surf instructeurs, Charlie en Bram twee vrolijke Brabanders die we na één ontmoeting al onze scooter hadden uitleent. Gerrie en Rik uit Groningen die zorgde voor hilarische momenten als: Rik trots met zijn speedo aan over het strand en de overduidelijke flirt bewegingen van Meester Gerrie naar Fleur waar hij uiteindelijk in slaagde. De surf avonturen met deze groep leverde ook hilarische momenten op. Ik die veel te fanatiek en met zelfvertrouwen de ruige zee in ging met mijn surfbord en steeds weer als een walvis aanspoelde op het strand (Alisa wil met alle

liefde dit beeld in geur en kleur na vertellen: +31611815409). Uiteindelijk durfde Alisa met de Groningse boys ook te gaan surfen, helaas was ik geen ooggetuige van hun entree door de golven..

We dronken met z'n allen voldaan een biertje na de hele middag surfen bij Old man's en genoten van de zonsondergang. Het was een bij elkaar geraapte groep maar was heel gezellig. We spraken af om later bij Lay day hostel te verzamelen en vanuit daar een feestje te zoeken. Zo zagen de laatste dagen eruit: ontbijten bij "Crate" surfen, touren op de scooter, chillen bij het zwembad in ons hostel, boekje uitlezen en feesten. Ik was de laatste week wat ziekjes aan het worden dus deed iets rustiger aan, helaas. Maar ik wou niet ziek thuis komen met kerst!
Onze laatste dag zat eraan te komen.. een heel dubbel gevoel: het wel naar huis willen om familie en vrienden (BRANT) en mijn vers geboren neefje: JOEP te zien maar ook nog veel meer willen surfen en genieten van de heerlijkheid hier.
De laatste twee dagen waren er twee jongens bij ons op de kamer gekomen. Ze waren net klaar met hun opleiding tot piloot en waren aan het vieren dat zij na de reis gingen beginnen aan een contract bij

KLM. Het waren wel echt van die piloot mannetjes... maar het mooie was dat Alisa en ik hun lekker tegen konden spreken in bepaalde uitspraken die zij hadden. Ze hadden bijna meer zalfjes en dingen bij de wastafel staan dan Alisa en ik samen. Mooie gasten maar ook typerend. De laatste dag gingen zij met een vriendin van hun naar een plek aan de andere kant van het eiland om te surfen omdat de golven hier niet erg uitdagend waren. Ik had hier ook wel oren naar maar zat ook te twijfelen omdat ik het ook tof vond om de laatste dag met de hele groep af te sluiten hier in Canggu, we gingen namelijk naar Old Mans mee doen aan de Beerpong competition. Uiteindelijk heb ik toch besloten mee te gaan met de piloten en Viarina. Het was echt een geweldige reis ernaar toe van ongeveer een uur. We kwamen door allerlei dorpjes, rijstvelden en ook nog door Denpansar de hoofdstad van Bali. Ik zat achterop dus kon even de hele reis her beleven en de reis op deze manier een soort van afsluiten en uitzwaaien. De surfplek had echt iets magisch. Het was er heel rustig en de golven waren perfect/ zeer uitdagend. De jongens zaten zelfs een beetje te twijfelen. Viarina en ik stonden te popelen om in het water te gaan. Het was een lange ruk peddelen naar waar de golven begonnen maar dan had je ook wat. Ik heb heel wat golven kunnen pakken ook dankzij een local die me aangaf welke golf ik moest pakken en op welk moment ik moest gaan peddelen Ondanks dat we niet dezelfde taal spraken had ik veel aan de tips. Op een gegeven moment terwijl ik een golf pakte ging de tijd even in slow motion en zag ik links de zonsondergang waar mijn aandacht bleef hangen totdat ik rechts zag dat er een flinke onweersbui onze richting op kwam. We riepen elkaar dat het maar tijd was om terug te gaan.
Het is altijd weer een beleving om door de regen en onweer te reizen met de scooter. Het heeft ook wel weer iets vind ik.
We hebben ons direct opgefrist om de Beerpong competition bij Old Mans nog mee te kunnen maken. Alisa was ook in het hostel... we waren ons vergeten in te checken... ook niet onbelangrijk.
We hebben nog even gegeten en je raadt nooit wie er kwam draaien bij Old Mans: RUDIMENTAL! Dit was echt te gek. Ondanks dat ik mij echt niet 100% voelde en volgens mij een beetje aan het ijlen was heb ik nog ultiem genoten van de laatste avond met Alisa, Fleur, Jack, Jake, Gerrie, Charlie en Rik. Ik vond het wel kut om doei te zeggen tegen Jack en Jake, het waren toch gewoon vrienden geworden en we wisten dat we elkaar waarschijnlijk niet meer zouden zien of in ieder geval lang niet. De rest komt allemaal uit Nederland en daarmee zouden we een nog een reünie mee gaan organiseren.
Bye bye Old mans, Batu Balong beach, Bintang, heerlijke ontbijtjes bij Crate, Scooterrijden, Bikini tijden...


Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.