Snorkeling In Caye Caulker

Caye Caulker, Belize, 10/23/2017

Dag 19 Caye Caulker

Wat een lekkere ochtend.. eindelijk een keer geen wekker of om 5 uur paraat staan!
Heerlijk geslapen in het mega bed en een mooie hotel kamer, iets luxer dan we de laatste dagen gewend zijn. En stiekem genieten we er erg van. Na een relaxte ochtend, heerlijk ontbeten bij een restaurantje om de hoek van het hotel. Gelukkig waren we een van de eerste, want om 10.15 uur moesten we verzamelen bij Mario’s tours. We gaan vandaag snorkelen!
Bij het restaurantje lekker een cappuccino en een americano

gedronken en een bagel met kaas, tomaat en pesto gegeten. We kunnen er weer tegenaan vandaag.

Helaas, bij Mario’s werd al snel duidelijk dat we de excursie niet door konden laten gaan door het slechte weer. Dat was inderdaad zo, veel wind, bewolking en regen.
Geld teruggekregen en jammer genoeg weer terug naar het hotel.
Daar maar besloten lekker in een café te gaan zitten, buiten onder een verkapping. We gaan natuurlijk niet binnen zitten op een Caribisch eiland!
We hebben onze Blog bijgewerkt, een biertje (of twee ??) gedronken, tot we opeens een what’s app kregen van Isaac. Ik citeer;
‘Allright Guys. The weather has changed, so you can go now if you want’. (13.00 uur)
En ja hoor, nog geen 10 minuten later was de hele groep klaar om naar de boot te lopen.

Twee lokale jongens en de groep stapten op de boot. De wind was wat gaan liggen en het was droog. Geen zon, wel bewolking.
Onze eerste stop op zee was bij een prachtig rif. Hier ligt al het koraal zo’n 2-5 meter onder water. Prachtig om te snorkelen! We hebben mooie gekleurde vissen gezien, grote mantra roggen en een aantal pijlstaartvissen. Wauw, heel mooi! Nog nooit zo aan de oppervlakte gezien.
Onze volgende stop; zusterhaaien. Best wel spannend.. er werd eerst vis gegeven aan de haaien, waar er een stuk of 10 op af kwamen.
En toen mochten wij gaan snorkelen, uhm? Oké.. niet bij nadenken en gewoon doen! Ja toch? Een beetje gespannen kwamen we steeds dichterbij, super vet!
Prachtig om deze haaien van zo dichtbij te zien. Er zaten kleine tussen, maar ook haaien van zo’n 1,5 meter. Behoorlijk groot als je oog in oog met ze staat. ??

Hierna nog een stop; een dieper gedeelte van de zee, vlak voor het eind van het rif. Hierna wordt het dieper en de stroming ook heviger.
Door het weer was de stroming al best sterk, maar goed te doen.
Wederom mooi koraal en veel vissen.
Helaas geen zeekoeien gezien door het slechte weer, maar het was zeker de moeite waard!
Op de boot werd vers fruit (appel en watermeloen) voorbereid en na ongeveer een kwartier gingen we weer uit het water. We vaarden langzaam terug naar het eiland, dit duurde maar vijf minuten. Daar naast de mangroeve nog enorme karpers kunnen zien. We mochten ze ook een vis voeren, best eng want die karpers springen uit het water om de buit binnen te halen.
Leuke ervaring!
Rond een uur of 16 uur kwamen we weer aan land. Blij dat we dit toch nog konden doen, want anders waren we een beetje voor niets naar het island gekomen. (gezien ook het slechte weer)

We zijn samen even naar het hotel gegaan om te douchen en toen weer een terras opgedoken. Daar monopoly gespeeld op de iPad en een drankje gedaan. S’avonds in een andere bar gegeten. Daar was ook een outdoor cinema, geen film gezien omdat we morgen weer op tijd paraat moeten staan (6.30 uur)..

Heerlijke dag gehad samen! En blij dat we de excursie toch nog kunnen doen in de verkorte versie.

Vanavond op tijd slapen, morgen een lange reisdag voor de boeg.

Kus van ons!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.