Maya Ruïnes van Chichèn Itzá

Chichèn Itzá, Mexico, 10/07/2017

Dag 2 Cancún - Mérida

Na toch wel een bewogen korte nacht met iets van wat we een jetlag noemen, zijn we klaar voor de eerste echte dag in Mexico.
We hebben er zin in! Wat staat ons allemaal te wachten, dachten we.
Om 8 uur start onze dag vol avontuur nadat we al hebben genoten van een lekker ontbijt in het hotel.

Vandaag staan de Maya tempels op het programma en een bezoek aan een cenote.
Wat moet je aan? Ik weet het in ieder geval; hoe dan ook mijn bikini!

Want er moet natuurlijk gezwommen worden in de cenote!

Onze tourgide Isaac wijkt geen moment van onze zijde. We zijn met een groep van 5 mensen, dus we krijgen bijna een op een begeleiding. Erg leuk!
Na onze busreis zijn we aangekomen bij Chichén Itzá, wat een prachtige tempels! Veel informatie gekregen over de geschiedenis van de tempels. Bijzondere tempels die gerestaureerd zijn door de jaren heen. We zijn er stil van..
Het is een warme dag, dus even omschakelen met de temperaturen in NL! Genoeg water drinken en genieten van de omgeving. Dat laatste doen we zeker! Wat een cultuurshock.
De mensen zijn ontzettend vriendelijk. Er wordt veel verkocht rondom de tempels, van Maya kalenders tot beeldjes en sieraden. Ze proberen dit aan je te verkopen, maar zijn niet te opdringerig.
Met een lieve glimlach ‘No Gracias’ zeggen helpt in dit geval om vriendelijk te bedanken voor de souvenirs.

Na het bezoek aan de tempels, rijden we met de bus door naar een cenote van 60 meter diep. Een prachtig natuur verschijnsel! We kunnen niet wachten om erin te springen. Het is een toeristische hotspot, maar dat maakt ons niet uit. Het water lijkt zwart, door de enorme diepte. The black hole, ook wel genoemd. Er zijn twee rotswanden waar je vanaf kunt springen. Ik schat een meter of 8.. daar moeten we vanaf! Met toch wel wat bibberende benen staan we op de rand. Het fluitje van de ‘badmeester’ gaat, springen maar!!
Een spannende, maar verfrissende duik. Heerlijk! Na een tijd gezwommen te hebben, hebben we wel een lunch verdient. Heerlijk Mexicaans eten, we passen ons direct aan. Wat smaakte dat goed, een goed begin!
Als drank adviseerde Isaac ons hibiscus water, en wat smaakte dat goed. Lekker verfrissend.

Nog een Corona toe en weer terug richting Cancun, waar we lekker gaan eten s’avonds in het nabijgelegen stadje.

Top begin van de vakantie!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.