Copán

Copán, Honduras, 10/18/2017

Dag 14 Copán

Vandaag brengen we een bezoek aan de derde mayasite van onze reis: Copán. Copán was in de klassieke tijd een stad binnen de Mayabeschaving in Meso-Amerika. De overblijfselen van deze stad liggen in het uiterste westen van Honduras, in het departement Copán, vlak bij de grens met Guatemala. Copán besloeg 24 vierkante kilometer en had 20.000 inwoners. Daarmee was het zeker niet de grootste Mayastad. Er is echter veel van bewaard gebleven, waardoor het nu wel een van de belangrijkste archeologische sites is.


Vanaf ons hotel gaan we te voet naar de site en nemen we uitgebreid de tijd om alles te bekijken. Copán is heel anders dan de andere sites die we hebben bezocht: veel kleiner en de conditie van de resten is ook wat slechter. Het is goed weer en we genieten volop. Aan het begin zijn wilde macayen te bewonderen: deze zijn losgelaten voor een speciaal project om deze vogel weer terug te laten komen in het wild. Op veel mayasymbolen is de macay afgbeeld als symbool van kracht en wijsheid.

Nadat we rustig alles hebben we bekeken nuttigen we een kleine lunch en maken ons gereed voor een tocht per paard langs de copanrivier. We genieten van de mooie uitzichten en drinken koffie op oude ranch waar koffie word verbouwd.

Ten slotte staat er bij terugkomst een heerlijke massage op ons te wachten. Deze kunnen we wel gebruiken! Na het diner duiken we ons bed op tijd weer in omdat we de volgende ochtend - hoe kan het ook ander - vroeg weer op moeten.

Adíos!

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.