Flores & Tikal

Flores, Guatemala, 10/21/2017

Dag 17 Flores

Vanmorgen om 5 uur verzameld om op weg te gaan naar het 60 km. dieper in de jungle gelegen Mayacomplex van Tikal, de laatste Mayasteden die we kunnen bezoeken tijdens deze rondreis.
Het is een mooie dag, we zien de zon opkomen terwijl we onderweg zijn. Het is ongeveer een uur rijden naar onze bestemming. Daar aangekomen kopen we een ticket en rijden we door het natuur reservaat door naar de ingang van de jungle. Het is nu al prachtig!

We bezichtigen tempels, paleizen, offerplaatsen en een vijftal grote piramides. De beklimming van Templo IV en het uitzicht vanaf de top is prachtig! De piramide rijst hoog boven het oerwoud uit en het uitzicht is werkelijk adembenemend. Overal zien we de toppen van andere piramides uit het oerwoud boven de boomtoppen uitsteken en in de verte horen we het kabaal van de brulapen.

We hebben vandaag een extra ‘gids’ met ons mee, een Engels sprekende man die ons alles kan vertellen over de jungle, verschillende vogels, brul- en spider apen en de Maya tempels.

Rond een uur of 12 rijden we weg van deze prachtige natuur om te gaan lunchen bij het tikal meer. We kunnen er ook zwemmen volgens Isaac, dus de zwembroek zit in de tas!

Eenmaal aangekomen valt onze mond open van verbazing. Wat is het hier weer prachtig! Er loopt een lange steiger over het meer naar een overdekt huisje met een trap naar het water toe. We voegen de foto ervan bij dit verhaal toe, want het is de moeite waard om te zien.
We bestelden eerst de lunch waarna we ongeveer een half uur konden zwemmen. Een ijskoud biertje mee en omkleden maar!

Heerlijk die verfrissende duik na al het transpireren van vanmorgen.
Chiel & ik vermaken ons wel.. :)

Hierna lekker gegeten onder het genot van een cerveza en live muziek.

Om een uur of 14 weer terug naar het hotel waarna we een vrije avond hebben. Heerlijk, daar kijk ik stiekem wel naar uit.

Terug in Flores gaan we ons even opfrissen in het hotel, waarna we het eiland gaan verkennen. Door hevige regenval stuitten we op een kleine overstroming door de straat naast het meer. Kunnen dus niet verder lopen.. we besluiten op een dakterras een cocktail te gaan drinken en te kijken naar de zonsondergang. Het is helaas vrij bewolkt, dus kunnen het niet heel goed zien. Maar we zitten heerlijk! Om een uur of 19 gaan we eten bij een Italiaans restaurantje, nummer twee op tripadvisor. En terecht, heerlijk gegeten! Terug naar het hotel want het was een lange dag en zijn gaar van het vroege opstaan.
Morgenochtend weer om 5 uur vertrekken om naar Belize te gaan.
Ik ben benieuwd! Duerme bien..

Reactions


Making your own travel diary has never been so much fun!

Tell your story

Add stories to your digital diary and determine for each chapter if you want share it or not. Public chapters are converted to a blog that you can share with family and friends.

Add photos

Complete your diary by adding photos to the stories in diffent layouts. Large pictures or small pictures, portrait pictures or landscape pictures. It’s up to you!

Map your travel routes

In addition to photos, you can also add maps to your diary. Drag pins on the map to indicate your location or map your entire travel route.